Листа на отровни млека во Србија и Македонија

  • Креатор на темата Креатор на темата AlternativeF
  • Време на започнување Време на започнување
Се сложувам делумно, и набрзина ќе образложам...
Во било која млекара млеко се зема од 1000-ници крави и така многу поголема е шансата некоја од тие крави да е хранета со мувлосана пченка, додека помали се шансите домашно чувана крава која и домаќините пијат млеко да се храни со токсична храна ???
Додатно на ова Млекарите обично купуваат млеко од произведувачи кои имаат штали и со по 20-30 крави и они финкционираат како бизнисмени. Ним им е битен профитот, им е гајле што ќе ги хранат животните, битно им е храната да е ефтина и да си го пласираат млекото постојано и по добра цена.
ВО ДЕНЕШНИЦАВА НЕМА ЕТИКА ВЕЌЕ ПОМЕЃУ ЛУЃЕТО, СВЕ СЕ СВЕДУВА САМО НА ПРОФИТ.

Тука нема моабет, треба човек да е идиот и да купи вода со витамини/минерали или природен сок од праска затворен во пластика на +40 со 20 конзерванси,емулгатори и др.
Ама тоа ти е :tapp:
[/quote]

Затоа има дозволени граници на концентрација на токсинот, ако е под тие граници, нема никаква опасност значи се работи за концентрации ppb.

Во право си со профитот, за нив времето е пари, приносот е пари. Но тука влегуваат и други фактори, инспекторатот за бла бла што не контролира добиточна храна.

Будала ќе испадне човек ако пие воопшто куповен густ сок, оти пие тикви и концентрат. Ама така функционираат работиве. Имаме праски, имаме јаболка кои скапуваат, наместо да направиме навистина 100% природен сок.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom