Limp Bizkit

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
не ми се свиѓаат.Слипнот и Корн се стопати подобри :)

не ми се свиѓаат.Слипнот и Корн се стопати подобри :)

Slipknot,KoRn и Limp Bizkit си ги слушам а за кавгата не ми е гајле, битно е да прават добра музика :smir:

Limp Bizkit2

Limp Bizkit (Лимп Бизкит) е американска ну-метал група од Џексонвил, Флодрида. Бендот е многу успешен, и има продадено преку 50 милиони албуми низ светот.
Членовите во бендот ги вклучуваат вокалот Fred Durst, гитарист Wes Borland, басист Sam Rivers, тапанар John Otto и DJ Lethal.

Бендот е формиран во 1994 во Jacksonville,од страна на Fred Durst кога го сретнал Sam Rivers.Rivers го поканил својот братучед John Otto.

Првиот гитарист во Limp Bizkit бил Rob Waters со кој е снимена првата песна.

По првата песна John Otto на бендот им го предложува Wes Borland со кој што заедно учеле.

На првата турнеја Limp Bizkit патувале со Deftones и House of Pain ,чиј член бил DJ Lethal кој подоцна се придружува во Limp Bizkit.

Фанови,хејтери ,очекувам коментари :smir:

limp-bizkit-20050801-59471-2.jpg

limpbizkit300.jpg

Име на бенд произлезено од америчка игра. Друштво мужиња се собираат и дркаат на лепче ака бисквит. Кој последен сврши го јаде лепчето. БРЕЕЕЕЕ!

Иначе Limp Bizkit кога ја направиле првата песна ,ја презентирале на КОРН па тие коментирале,дали е добра или не,но сепак испаднало дека не е добра. Кога ја снимиле втората песна со Wes Borland тогаш КОРН биле изненадели и им предложиле да прават таков тип на музика. И така сите песни (мислам првите што ги направиле) ги претставувале на КОРН се додека не ја сватиле музиката како што треба,а за сегашниот напредок на Limp Bizkit ,КОРН се заслужни и тоа многу.:smir:

Си ги слушам постојано имаат интересна музика, а нај веке ми се свига Break Stuff.

Имат супер песни. Често ги слушам, а најпоќе ужиам во No sex, Boiler и My way

Типциве се шмајзер !!! Дефинитивно креваат адреналин, поготово со Nookie и Break stuff! :P

Ги слушам понекогаш. Не се лоши, ама и не се нешто посебно добри. Омилена песна ми е Faith (преработка на која си таму од 80-тите).

лимп бизкит ми е еден од омилените бендови а најјака песна ми е Break Stuff .... на неа можам да отепам чоек :D a да....имам на ѕидот шлакнато постер oд нив :) yeye

Limp bizckit-можам по цел ден само нив да ги слушам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom