Лимит на ADSL-от?

Од тоа што можев да видам на нивните сајтови (broadsat.com, filiago.com, astrasat.net) сите тие нудат само down-линк, за сега.

Само ethnetuk.com нуди two-way линк, но со дневно ограничување, зависно од избраниот пакет (во пакетот "HomeOffice 512", тоа е 50MB-down и 10MB-up).

Добро инфо за two-way има на http://www.satsig.net.

Некој со практично искуство во two-way линк :?: :?:

Вечерва МТ Нет имаат проблеми со DNS серверот и затоа ADSL-от во цела држава зафркава. Е сега дали е до нивниот DNS сервер или до главниот DNS сервер за овој дел од Европа не се знае. Ама како стојат работиве изгледа е до МТ Нет :) .

vardarce напиша:
Вечерва МТ Нет имаат проблеми со DNS серверот и затоа ADSL-от во цела држава зафркава. Е сега дали е до нивниот DNS сервер или до главниот DNS сервер за овој дел од Европа не се знае. Ама како стојат работиве изгледа е до МТ Нет :) .

Јас во и во саботата и неделата имав проблеми со конекцијата. Не можев воопшто да се конектирам. За деновиве не знам.

Абе да не знае некој дали лимитот ке важи за тие допрва што ке се приклучат или за сите?

Ако е за сите, во договорот не стои дека ке има ограничување.

Abe ova ne e normalno....mora mamicata vo gazot...
za site sto imaat ADSL...bi trebalo da vazi ova..
Vo dogovorot pisuva...deka ako sakas ...da go prekines dogovorot...treba da im kazes 15 dena...pred da go prekines....
i nikade ne pise deka se mora da platis deka go prekinuvas...nisto ne mora....ednostavno ...si odam od MK...adsl ne mi treba..i Cao i fino lepo ebete se...
Patem....toj ON MADAFAKA NET ima sansi da dojde do debar?: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
i kolku e cenata?? :evil: :evil:

Ај, малку да ве расположам. Имам другар кој работи во МтНет, и ми рече дека нема никакво ограничување. Нема ни да има. Бар во скоро време... ;)

Џабе паника кренавме. Сепак, тоа со мојата жиро-сметка важи и понатаму. :P

Locutus of Borg напиша:
Ај, малку да ве расположам. Имам другар кој работи во МтНет, и ми рече дека нема никакво ограничување. Нема ни да има. Бар во скоро време... ;)

Џабе паника кренавме. Сепак, тоа со мојата жиро-сметка важи и понатаму. :P
eh za dzabe panika krevanje!!!! :D Inace tie sto koristat ADSL kazete mi kolku vi odi brzinata vo kb/s koga simnuvate klipovi i razni stvari!!I kako se gleda za eden mesec kolku MB sum potrosil?

Влатко....повеке од 50КВ во секунда нема шанси да ти крене....барем кај мене кренало до 48 а еве да додадеме уште 2 па 50 нека се.....
и ова со ограничувањето ....богами ....ме стресе.....се надевам дека нема ограничување како што сега викате..

П.С. Од Почетокот на месецот до денес...сум симнал....19GB
а до крај уште колку ке има .....а што ли ке правев со 4GB....:)))))))))))))))

HGD напиша:
Влатко....повеке од 50КВ во секунда нема шанси да ти крене....барем кај мене кренало до 48 а еве да додадеме уште 2 па 50 нека се.....
и ова со ограничувањето ....богами ....ме стресе.....се надевам дека нема ограничување како што сега викате..

epa zoso kaj mene ide po prosek 39kb/s a kaj tebe eve obicno ti e za 10 kb/s pobrzo?kako da narpavam nesto da bide pobrzo??? :( :(

vlatko напиша:
HGD напиша:

epa zoso kaj mene ide po prosek 39kb/s a kaj tebe eve obicno ti e za 10 kb/s pobrzo?kako da narpavam nesto da bide pobrzo??? :( :(
Даунлоадот зависи и од серверот кај што преземаш работи (клипчиња, песни..). Ако е брз, ќе ти иде побрзо.

А како да направиш да ти иде побрзо? Земи побрза конекција. Или земи кабелски интернет. :roll:

Acid напиша:
Даунлоадот зависи и од серверот кај што преземаш работи (клипчиња, песни..). Ако е брз, ќе ти иде побрзо.

А како да направиш да ти иде побрзо? Земи побрза конекција. Или земи кабелски интернет. :roll:

Во право си....

Ограничувања на АДСЛ-от нема да има. Ова важи за сегашните пакети кои во моментов се актуелни. Од понеделник мислам дека ќе има нови пакети и на тие ќе има ставено лимит(ќе бидат лимитирани). Како што ми кажаа на пример доколку направиш повеќе лимит од дозволениот ќе доплаќаш, изгледа на 256 или 512 мб по 200/300 денара така мислам дека беше. Али ќе видиме кога ќе ги објават пакетите. А за овие сега што имаат ставено адсл нема да има лимит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom