Лично и искрено мислење за партиите и пол. ситуација во РМ

• Креатор на темата Креатор на темата GUSAR-VMRO
  • Време на започнување Време на започнување

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Веб-сајт
www.gusar.glog.com.mk
ОВА Е МОЈОТ ИСКРЕН ОДГОВОР ЗА ОНА ШТО ГО МИСЛАМ ЗА ПОЛ.СИТУАЦИЈА ВО РМ, ПА СЕ НАЕВАМ ДЕКА И ДРУГИТЕ ЌЕ БИДЕТЕ ИСКРЕНИ!!!
САКАМ ДА КАЖАМ не е само ЦРНО и БЕЛО има и СИВО па ЕВЕ ТЕМА ЗА ИСКРЕНИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ, МЕЃУ КОИ Е И ДРУГАР МИ RAMBO- СДСМ-ОВЕЦ СО КОЈ МНОГУ УБАВО СИ ПРАВИМЕ МУАБЕТ НА ТЕМА ПОЛИТИКА И НИКОГАШ НЕ СМЕ СЕ СКАРАЛА, ДУРИ И ЦИМЕРИ БЕВМЕ!!!
СЕГА ИМАМ ЦИМЕР, ИСТИОТ ОД ЛАНи, СДСМ-ОВЕЦ, АКТИВИСТ И ПАРТИСКИ ВОЈНИК, НО ПАК...НИКОГАШ НЕ СМЕ СЕ СКАРАЛЕ ЗА ПОЛИТИКА, КАКО ШТО ТОА ТУКА (на форумов) ГО ПРАВИМЕ со некои форумџии....

Бидете конструктивни ВЕ МОЛАМ и најдобро , нека секоја реченица ви започне со ЈАС МИСЛАМ....

ИСКРЕНО...
ГУСАР_ВМРО

ЕВЕ ГО МОЕТО МИСЛЕЊЕ:

rambo напиша:
Gusaar i ne me cude so ti vikat deka ke trba malce i da odmaras sekade si so eden isti maabet se ti e edno isto .
Nikad ne moze da se pomires so toa deka ne e se politika i ne sa krivi za se tia tipcite od taa adresa .

Ицка, ај прошетај малку!!
До 2002-ра ти кт јадеше гомна против „мојте“ ја или си ќутеше или ќе те поддржеше у некои работи!
Значи и ја зборим против ВМРО, (не против ВМРО, како ВМРО, туку против одреден „фаци“ што немат ништо со идеологија) ама само кт е така, како што е!

ПР. еве сега ќе ти кажем:
- Не ми се свиѓа како работи Трифун, ама мислим дека ќе се оправи
- Не ми се свигаше како владееше ВМРО (повеќето сега се у НП), освен првата година 1998 и до средина на 1999... А, се започна со Трајковски...
Ама и доста направија за народот: Денационализација,(Груевски) Обештетување на ТАТ(Груевски), 8% на пензионери (Груевски), ДДВ (Груевски), Македонски производи (Груевски), Економски раст(Груевски) (мал, ама раст), покачување на плати на администрација (Груевски), 70 спортски сами (тие што не ги доградија, СДСМ ги остави да се собираат наркомани) (Љупчо), Крст на Водно (Љупчо), Договор за стабилизација и асоцијација со ЕУ (Љупчо), Дојранско езеро (Љупчо), ФЕНИ (Љупчо) Самоилова тврдина (Ганка) .... и мнооогу други работи. Со едена реченица , иако не беа добри, народот поубаво живеетше
- Не ми се свиѓаа типови како Војовци и Љамбевци
- не ми се свиѓа СЕГА како работи Градоначалникот на Аеродром (ама затоа супер се у Битола, Прилеп, Гази Баба....)
- Не ми се свиѓат и многу работи у младинската на ВМРО-ДПМНЕ

Ама, ВМРО-ДПМНЕ сега има КВАЛИТЕТНИ КАДРИ, за разлика од 1998 кога и „ќораво и сакато“ станаа Директори и се курчеа пред народот, а уствари 2 овци да им нацрташ ќе ги изгубеа!!
Значи, и тогаш и сега тврдам дека ВМРО не требаше да дојде на власт 1998, затоа што немаше кадар, посебно по градовите!!!
-некои „локални шерифи“ си се понашаа како државата да е нивна, а немаа грам мозок. Сега тие луѓе ги нема или избегаа у НП со цел да си ги перат гомната. Груевски га знае овој и на тоа работи. Сака на народот да му каже : Исчистимо се од олошите, имаме ТИМ! Ама се зависи од тоа како Груевски ќе ја презентира новата стратегија, со квалитетни кареи, да покаже дека ВМРО не е партија на „кој си изгубил детето, ќе го најдеш у ВМРО“. Не , тоа више го нема! И сам можеш да видиш!!!
Знам, 1998 кога требаше да се назначуват директори у Паланка. Имавме 2500 члена, а само 35 дипломирани, од кои требаше да ставиме над 40 директори...па, секакви луѓе стававме!!
И тогаш викав, нека си го стариот директор, ама нека слуша, ем него не го иритираш, ем не ставаш ОЛОШ кој ќе се курчи, а ништо нема да работи. Но, тоа се случи...тие ОЛОШИ го бутнаа ВМРО и ја упропастија цеата наша работа, на идејата за ВМРО. Тие ОЛОШИ што не знаеа што е „В“ од ВМРО!
Ама оправа се работата.
Многу интелектуалци дојдеа последната година у ВМРО-ДПМНЕ, токму поради фактот дека ОЛОШИТЕ веќе ги нема!
П.р. У Кр.Паланка за 1 година има нови 250 млади, кои дипломирани (околу 70), кои на факултет(100-тина), а од 1990 до 2004-та имаше само 200 члена на Унија на млади сили, од кои, едвај 20-30 дипломирани (значи не до 98-ма, туку до 2004-та)
У Паланка у Народна отидоа околу 800 члена и тоа беше најубавото што можеше да му се случи на ВМРО-ДПМНЕ у Паланка. Значи, порано губевме со 3500 до 4000 разлика за СДСМ, а на последниве избори, пак изгубивме, но со 200 разлика!!!
„Изгубивме“ 800 тепачи, викачи („Маме ќе ви ебемо кт ќе дое ВМРО на власт, комуњари ни едни“), а добивме 1500 (народна ги викаат „новопечени ВМРО-вци) кои, биле за ВМРО, биле против СДСМ, ама токму поради ОЛОШИТЕ не доаѓале да се активираат.
Многу ме радува што трендот на зачленување во ВМРО-ДПМНЕ од ден на ден е се поприсутен. Доаѓаат нови и што е многу битно, квалитетни луѓе!!!
Некако и НАРОДОТ ЧУВСТВУВА ДЕКА ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ДОЈДЕ НА ВЛАСТ, дека Груевски е ОК, (ова и многумина СДСМ-овци го мислат, само...тоа е!), почнува де се буди НАДЕЖ во очите на Македонците!
Ќе пишувам уште на темава, но очекувам и ВИЕ да бидете ИСКРЕНИ!
Да живее ВМРО-ДПМНЕ, Господ да ја благослови Македонија

партиската леќа има изместен фокус. СЕКОГАШ. а тоа дава малце видоизменета слика..

затоа, можам да ти се насмеам под мустаќ и да ти пожелам среќно бладање.. ама ако, не можат сите по Академијата и по Ликејот да шетаат.. некој мора и со Агората да се занимава..

ИСКРЕНО!!!
Katunec напиша:
Najverojatno e tocno deka DPMNE ima najvisok rejting iako toa u situacijava ne e bas neso osobeno koa SDSM se davat u kriminal. Mislam sekoj bi imal pojak rejting od niv. Partijata na Tito moze da e farsa, ali moze da povlece golem procent pa sea vie videte so toa znaci. Isto so Ljubco, kolku i da se falat NP deka imale ne znam kakvo glasacko telo, fakt e deka toa telo ne e dovolno da pobedat.

DPMNE mnogu se zajakna so noviot tim so go vnesoa, no ostanuvaat mnogu komplicirani i ne bas dobri vrijanti za pravenje vlada na Gruevski - bilo so Ahmeti, Dzaferi, Tito Petkovski, Tupurkovski, Ljubco, i duri i Marijanovic moze da e u igra.
Во потполност се согласувам!

што мислам за политиката?

многу има што да се анализира.

ама да го цитирам Конфучие

„Најголема беда за едно општество е кога власта ќе почне да мисли на парите наместо на општото добро, а опозицијата да го мисли истото”

мада и не е толку трагично, само треба медиумите да сватат дека и они се фактор, и инструмент, а не само мегафон на некои си болни елити..

Офчар напиша:
што мислам за политиката?

многу има што да се анализира.

ама да го цитирам Конфучие

„Најголема беда за едно општество е кога власта ќе почне да мисли на парите наместо на општото добро, а опозицијата да го мисли истото”

мада и не е толку трагично, само треба медиумите да сватат дека и они се фактор, и инструмент, а не само мегафон на некои си болни елити..
Да, ама медиумите во МК не се доволно финансиски моќни!!
Па така можеме, без да знаеме од кој весник, радио или ТВ, фирма која се рекламира , одма ќе ти текне...на која страна влече!!

Temava e malce off! Treba da mislis ne za partiite tuku za krajniot rezultat t.e. za vladata so treba da se konstituira duri i DPMNE da odnese ubedliva pobeda. Toa e problemot, i kako da se izleze od problemite koi se mnogu dlaboki, a ne dali konkretno mislis za DPMNE ova ili ona. Vazno e, ne me svakaj pogresno, ama mnogu povazni se bar 14te mozni kombinacii za novata vlast i niedna ne izlea mnogu dobra za Makedonija za resavanje na problemite. Ajde kazi ti so mislis koja e najdobrata varijanta, nareci ja "koalicija za spas"?

GUSAR-VMRO напиша:
Да, ама медиумите во МК не се доволно финансиски моќни!!
Па така можеме, без да знаеме од кој весник, радио или ТВ, фирма која се рекламира , одма ќе ти текне...на која страна влече!!

абе на друго мислев.. нека влечат, ама нека има малце перфидност, шмек, нас тоа ни фали..

Офчар напиша:
абе на друго мислев.. нека влечат, ама нека има малце перфидност, шмек, нас тоа ни фали..
A tie OGLASI po vesnicive, ovoa ministerstvo, ona ninisterstvo (SDSM)... trt, mrt... ili ovoj gradonacalnik , onoj gradonacalnki...VRMO... ne ti licat na DODVORUVANjE na mediumite?

Ne samo za Gusar

Gusar ja i ti sme bile cimeri i se e bilo ok ali ja i ti se nema me skarano za SDSM i za VMRO DPMNE ali samo koga sme sedele po sobi i toa samo ja i ti .
A drugo e bilo koga e trebalo dse kaze nesto pred narod inace Gusar ja i ti sme edni obicini partiski vojnici kao pr:
Pred nekoja godina kaj mene u soba po baraki bese znam na edna pijanka se dogovarame za studenski protesti i se se dogovorime i ke bese ok ako ispadnese se kako so planiravme i ja i ti i site ke imavme kajr od tia protesti mislam a i tvrdam ako gi napraevme tia protesti deka deneska nema se da bide tolku loso opsto za studentite so nogu nogu i ne povrzano so politikata ali i tam se mesa . Ako bevme i ja i ti pred se studenti ane partijci ke izlezevme na ulica a posem toa nemase da cekame da ni kazuvat deka mesto baraki ke pravat nov dom nego ke gi zapalevme barakite a so toa i ke pocnese da se prave nov dom a ja i ti ke si polezevme po edna godina u sutka i ke bevme faci . Ania ili potocno ja se povlekov od toa oti SDSM bese na vlas a istoto ke go napravese i ti ako bese VMRO na vlas i toa sigurn.
Nogu planirame i praeme mabet ja i ti ali nisto ne sme napravile do sea so kazat toa .

Gledam deka go sakas gruevski kako ja Branko ali nesto da ti kazam ,sekoj so e ulegnal u partija pocnal e so nekoja ideologija da naprave nesto ili od interes e ja sam od tia so sa bile so ideologija ali otkako pomina ja nekoja godina poveke niz tia partiski kancelariii i gi pominaatia pederski raboti so se desavat tamu , stanam jasno deka ideologija so koja ja sam ulegnal u partiaj i da rabotam nesto iskreno i dobro e umreno uste koga sa umrele taj tipo so stoe na slikata i edno tipce so brada i crvena petyokraka so go mknata na maicite . inace i na tebe ti jasno seto toa .
A toa so si go napisal gore so napravil Gruevski e dobro i ja go priznavam kako plus za VMRO DPMNE ali edna rabota da ti e jasna nemoj da misles deka na taja Gruevski mu e bitno mnogu kako ziveeme ja i ti ali mojte doma ili pa tvojte se paravat za da se dojde do vlas ili da se ostane poveke na vlas Zatoa moe mislenje e deka SDSM rabote nesto za da ostane na vlas pove ke ne za da mu pomogne na narodo inace a posledovatelno e da narodo dobie nesto ako SDSM ostane poveke na vlas

Gusar izbegami mislata ke ti dokazam popladne

Јас мислам дека Гусар треба да олабави со кампањата за ДПМНЕ (еве сеа не ти го ставам Бранко во ист кош, ок)!
Ни НП, ни ДПМНЕ, ни СДСМ, ни останатите пишман партии не се соодветни во овој состав, со овие едни исти ностиели на пратенички листи и кандидати за пратеници, читај властодршци, да помгнат, работат, за добробитта на Македонија.
СЕ додека едни исти се гласаат, изгласуваат ништо не правиме.
Од Груевци, Петковци, Војовци, Балковци, Бранковци, Бучковци на нас ни е дојдено преку глава, ама не даваат друг лесно да се пробие, а и да успее, кога ќе каже умно или се маргинзализира, фрла во кош или едноставно се прграбува, грешно разбира и нормално засерува.

А нова крв, нова опција нема. Штета. Тешко и горко.

Звучно, громко и јуначки како што доликува, за прв пат и кај нас или скришно, срамежливо, како се досега, без доблест, освен на хартија?

ете барем Рамбо си призна... дека на тие од СДСМ ги боли миле за народо...

уште слакчо да си отвори то очите тро поќе и да прекини да не гњави со то ве ме ро па ве ме ро и гвојо...

иначе, ЈАС МИСЛАМ дека секакво понатамошно отварање на недефинирани теми е само глупост, авторите губат време да ги пишуваат, а ние да ги читаме...

зато, некст тајм ко ќе ви дадат „задача„ в штаб да постирате глупости по интернет, отерајте ги у пм...

или речете ок, ама не постирајте

и гусар и рамбо и пана и секој партиски војник...

ДОСТА НИ Е ОД ВАС :dudlac:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom