LG 3d smart tv problem

• Креатор на темата Креатор на темата ordanco
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 јануари 2006
Мислења
76
Поени од реакции
4
Имам 42LGLA640s купен пред некој месец од Нептун. Имав кабелска и никакви проблеми со дигиталните програми. Од скоро се уклучив на ТелеКабел и дигиталните канали ми сецкаат макар што сигналит е сосема солиден(80%). Кај некои фреквенции сецкањето повеќе се забележува , кај некои помалку, или пак при самотото бирање на каналот после првите 3,4 секунди малки и после прекинува. Порбав други телевизори да уклучам, и кај нив нема никакви проблеми. Од Телекабел ми приклучија ресивер и со него на телевизорот нема проблем. Ме интересира дали некој друг има ист ваков проблем. Некој ми спомна дека требало во држава да одберам Германија или Финска. Во овој софтвер нема ни една од двете. Не ми дава да вратам на стариот софтвер ниту друг(пише дека го имам најновиот). Ве молам за помош оти стварно ме нервира оваа работа

Го имам истиот телевизор, сум на истиот оператор (телекабел) и го појавува истиот проблем (малку сецнува сликата при промена на каналот) ама по 2-3 секунди се нормализира и не ми прави дополнителен проблем. И во мојата листа ги нема Германија и Финска, имам наместено на Полска. Најверојатно е bug во софтверот на внатрешниот ресивер, но не ми претставува проблем малце да потсецни на секунда-две, после си е супер.

Kaj mene zavisi. Na primer na sport klub i na eurosport i na discovery ne e samo posle 2,3 sekudni, secka cat-pat i posle toa . Inaku na HBO najredko secka. De nekoj ako ima resenie neka spodeli mislenje.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom