Легендарниот рокер Били Ајдол доаѓа во Македонија, Метрополис арена - 20.06.2010

Ај да пишам и ја нешто во врска со концеротв!

Били е ЅВЕР!Тоа за почеток.Исто и Стив Стивенс,бубњарот и останатата екипа!
Исто така сум задоволен и од warm-апот,т.е.од Психомодо Поп.Гобац напраи добра атмосфера.
Ја сум задоволен од концертот,значи беше убаво,но имаше и работи кои не ми се допаѓаа.

Прво,ептен беше некако кратко.Едвај два саати траеше концертот..второ ме курчеше тоа што во фан питот,имаше луѓе кои само посматраа,односно беа статисти.И не само во фан питот,туку и воопшто.
Ме накурчија луѓе возрасни што ти фаќаат место,и се закачуваат пред тебе со апарат или камера,и го снимаат баш цел концерт.Притоа и не ти овозможуваат да го гледаш човечки концерот.

Крајно безобразна работа.

Второ,ме нервираа вана-би рокери на кои им кажале од дома да пуштат долга коса,да не се бањаат две недели,да им смрди здивот,и на секоја песна да се тресат со главите непотребно,и на балада да праат шутка.
А,имаше едни бабачковци блиску до нас,е тие такви беа!

Трета работа што ме изнервира беше тоа што не испеа неколку добри песни,како Speed,Rat Race..особено ми е криво за првава што не ја испеа.

Но,во глобала сум задоволен од концертот,беше убаво,се изжуркав добро,и не жалам за тие 1000 денари што ги фрлив за картата.

Тоа е тоа,се надевам дека авалонциве ќе донесат уште некое големо рок име/група.

Очекував да има повеќе на мое годиште, барем сите околу мене што беа и што ги видов беа големи. Како и да е супер беше и ми се допадна тоа што имаше вентилација или клима што и да беше и не беше жешко за разлика од други журки шо се дешавале у метрополис арена кога цел си у пот и не се дише.

Семетари Кипер, си застанал/а точно под вентилацијата и затоа ти било ТоБ. Јас во галерија седев па се препотив :) А кога се движев доле меѓу народот беше пеколно топло, освен на среде хала.
За возраста се изнагледав стари панкери/рокери и слични :) И од мене многу постари :)

^

Те видов двапати,ама ај реков да не те замарам..со едни цури се поздравуаше...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom