LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
како и да е крај краева што и да е 99 посто от електрониката што ја поседуваш дома е "made in china" според мое мислење колку долго ке издржи зависи от тоа како го користиш одржаваш!!

Имав случаи каде братучед ми зема 3 пати ST телевизор.
Првиот го донесе дома и фабрички нов не работеше.
Вториот му се расипа после 2 месеци. Изгаси и не залапи повеќе
Третиот му се расипа после 6 месеци. Се рестартираше нонстоп

Андроидот му беше одвратен, врска си нема тој и ништо неможе да се симне. Подобро уште 2-3000 денари некој филипс, хитачи или куарт нека се земе отколку ST.

Заклучок вакво ѓубре и без пари да е не би го земал.
Има разлика од Кинески производ до кинески производ.

http://niko.com.mk/p/tv-tesla-tv42s306bf-42/
http://niko.com.mk/p/tv-tesla-43-s43d302b2/
ме интересира какви се FHD или UHD никаде не пишува?!?!?[DOUBLEPOST=1511302610][/DOUBLEPOST]
Имав случаи каде братучед ми зема 3 пати ST телевизор.
Првиот го донесе дома и фабрички нов не работеше.
Вториот му се расипа после 2 месеци. Изгаси и не залапи повеќе
Третиот му се расипа после 6 месеци. Се рестартираше нонстоп

Андроидот му беше одвратен, врска си нема тој и ништо неможе да се симне. Подобро уште 2-3000 денари некој филипс, хитачи или куарт нека се земе отколку ST.

Заклучок вакво ѓубре и без пари да е не би го земал.
Има разлика од Кинески производ до кинески производ.
колку што знам филипс се произведува во Холандија,хитачи незнам а куартот во Полска??

http://niko.com.mk/p/tv-tesla-tv42s306bf-42/
http://niko.com.mk/p/tv-tesla-43-s43d302b2/
ме интересира какви се FHD или UHD никаде не пишува?!?!?[DOUBLEPOST=1511302610][/DOUBLEPOST]
колку што знам филипс се произведува во Холандија,хитачи незнам а куартот во Полска??
Philips izleguva od poveke fabriki, hitachi go pravi vestel.Turcija a od pred nekoe vreme i quart e od Turcija

Да де Paolo Italy се произведува во Италија а Fuego во Шпанија. Quart беше Швајцарски последно колку шо слушнав. Hitachi самото име ти кажува дека е Јапонски и то е то. Нема збор тука. Само Quadro од кај беше све да му ебам. Да не знај некој ?

Последно уредено:
Да де Paolo Italy се произведува во Италија а Fuego во Шпанија. Quart беше Швајцарски последно колку шо шлушнав. Hitachi самото име ти кажува дека е Јапонски и то е то. Нема збор тука. Само Quadro од кај беше све да му ебам. Да не знај некој ?
Не ме држи за збор ама како да имам читано дека и тие се од Шпанија, некој попаметен нека пише ако грешам.

„Quart“ e само brand name што го користи АМЦ на генерички производи (веројатно нарачани од Кина).

Да де Paolo Italy се произведува во Италија а Fuego во Шпанија. Quart беше Швајцарски последно колку шо слушнав. Hitachi самото име ти кажува дека е Јапонски и то е то. Нема збор тука. Само Quadro од кај беше све да му ебам. Да не знај некој ?
Quadro beshe svhicarski. Imavme doma 2 komada duadro CRT TV. I dobri se pokazaa. Vtoriot uste rabote so nezaslabnat ekran. Hitachi imeto e japonsko, za TV-a brendot e otkupen od Vestel kako i poveke drugi brendove.
„Quart“ e само brand name што го користи АМЦ на генерички производи (веројатно нарачани од Кина).
Na IT forum imase nogu dlga tema za AMC. Quart e hiljadu posto od kina i toa od Ч, Џ , Ш klasa.

Quadro беше INEM Хрватска и Quadro од Швајцарија, а сега мислам дека се само на Хрватска. Ама и пак се произведуваат во Кина. Демек овие двајца сопственици биле нешто во роднинска врска. Имаше муабети и дека на вакви производи ставале Горење налепници.
Јасно дека е дека сите се од Кина и Ш класа. За тие пари и не се очекува нешто подобро.
Земи пет камиона секаква роба и бирај име.

ST - Сетек
Quart - АМЦ http://www.quartelectronics.com/

Решиле да излезат од подрумот и глобално да се пробијат. :)

Screenshot_1.png

Подобро платете си дупло отколку вакви ѓубриња, ама големи сте и си знаете. :D
На ФБ гледам реклама Quart и Sharp со 5 години гаранција. 5 години да гледам на ваков тв и плус повеќе ќе е на сервис. Дај уште 50-100 евра и имаш LG, ама сиромавиот и скржавиот плаќаат дупло. :toe:

СТ го прават во Кина а Quart е сега на Вестел во Турција го прават за АМЦ, па и со гордост од АМЦ истакнуваат дека е со европско порекло, тој и не се покажа лош (за цената) а и 5 години гаранција има.

Па даде за АМЦ. Идат со шлепер во Турција и си нарачуваат со нивно име. На Али може јас да си нарачам ваков ТВ и да ми го склопат и пратат со име Порнич и само тоа ќе гледам на него. [emoji23]

Е таа 5 годишна гаранција сите ве привлекува. И Самсунг некогаш имаат промоција 5 години гаранција на сите модели.
Иначе јас попрво ќе скратам од некои други луксузи и ќе платам дупло повеќе пари за некој со 24 месеци гаранција и ќе гледам ТВ и филмови на LG, Sony, Samsung, отколку 60 месеци на ѓубре.

Сеа некој ќе пише "Што му фали??? Еве јас го имам еден месец и има убава слика и паметен е. Плус во Турција се произведува, а не во Кина.

Секој си знае колкав му е буџетот и каков му е критериумот за квалитет на слика, ама да не пишувам што се прават за тие таквите ТВ да ви цркнат после 5 години(некои и порано) ако ги пуштите на најјако и ги користат повозрасни лица со послаб слух. [emoji16]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Извини, сум заспала, да за нив зборев ама еве поупатени ни објаснија. :D

Додека сум на темава, за телевизор и компјутер вреди да се заштеди и да се купи нешто поквалитетно, поготово за првото, бидејќи се потребни и бидејќи не се тоа смоки па да ги купуваш секој ден. Сега не велам сите од 200,000 да имаме ама СТ, МТ и ваквиве роби од АМЦ ни со стап не се допираат. LG нема промашај колку што гледам за цена/опции. На татко ми пациент зел нешто такво СТ од Сетек мислам не ме фаќајте за збор, рикнал звучникот после две недели и пред врата им го оставил :icon_lol:

Извини, сум заспала, да за нив зборев ама еве поупатени ни објаснија. :D
Мајтап праев бе :)
И едни упатени остај. Quadro швајцарски :facepalm:. Незнам дали ти имам кажано ама на времето држев РТВ сервис и можам само да ти кажам дека во него нема ни едно штравче швајцарско. Нити едно.
Типично кинеско :гомце: внатре е машината. Брендот дали им е купен или измислен не навлегувам ама Quadro e швајцарски колу што сега Hitachi е јапонски.

Quart не е така лош ако треба само за да работи,има солидна гаранција и е 1000 пати поквалитетен од St, но сликата е слаба споредена со брендовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom