LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201960
2000 денари поскап, ама малку поголема дијагонала и ИПС панел кој е многу подобар од ТН панел на филипс-от, подобри смарт опции, подобра подршка за УСБ...

Или ако не ти треба 3Д, исто смарт тв е.
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=202329

И двата модели имаат многу подобри панели од тој на филипс и вадат подобра слика, ама ти си знаеш што ти е приоритет...

fala mnogu na odgovorot bolje e ovoj sto go kaza ti lg 2000 +- ne pravi razlika na bugetot.izgleda toj ke bide

imam problem so digitalnite kanali na kblovskata kade sto sum.problemot e vo toa sto ne gi cita site kanali ko ke gi prebaruvam a ako vnesam racno frekfencija kade sto se kanalite
koi gi nema so skeniranje izleguvaat no se brisat drugi kanali t.e izleguvaat novi kanali na mestoto od starite .dali moze da mi kaze nekoj kako da gi prebaram i zacuvam site ili da odberam nesto drugo pri skeniranje

До кабловскиот оператор е, пробај смени земја за DVB-C во Финска или Данска. И прашај дали имат пребарување по NIT (мрежно пребарување), и да ти ги кажет параметрите (фрекфенција, QAM модулација и symbol rate)

До кабловскиот оператор е, пробај смени земја за DVB-C во Финска или Данска. И прашај дали имат пребарување по NIT (мрежно пребарување), и да ти ги кажет параметрите (фрекфенција, QAM модулација и symbol rate)

Ги нема тие земји од скандинавија на самсунгов

Ги нема тие земји од скандинавија на самсунгов

Види во опциите дали имат рачно да ги внесиш податоците за мрежно пребарување. Иначе 100% е од кабловскиот оператор, во централа кај него требит да средит.

Види во опциите дали имат рачно да ги внесиш податоците за мрежно пребарување. Иначе 100% е од кабловскиот оператор, во централа кај него требит да средит.

Пробав и рачно исто е се старите се бришат новите идат пробавав скоро на сите земји :)

Пробав и рачно исто е се старите се бришат новите идат пробавав скоро на сите земји :)

Јас ради то ојдов илегално на другиот кабловски оператор. Едниов е катастрофа во изборот и квалитетот на програмите. Другиов е катастрофа во изборот ама пак зато е среден во квалитетот на програмите, имат мрежно пребрување, средени канали, работат и превод и избор на аудио. Види некој друг со тв ко твојот на друг кабловски оператор како му работат, дали ги прајт истите проблеми. Пробај и надгради го и фирмверот на телевизорот.

Пробав и рачно исто е се старите се бришат новите идат пробавав скоро на сите земји
Исто и кај мене се случува тоа. Сигурно е до кабловската нешто, Телекабел во мојов случај. Исто Самсунг.
На веб страната на Телекабел се дадени фреквенција, symbol rate и QAM. Фреквенцијата варира за група канали, SR = 6900, QAM = 256. Кога се внесува една фреквенција, додава некои канали, а некои трга. И така натака.

http://www.neptun.mk/index.php?rout...ter_name=lg 42lm640s&page=2&product_id=203100

gledam lg-vo ima pasivno 3d koe e podobro aktivno ili pasivno koe vadi poubav kvalitet??
Си имат предности и активно и пасивно. Со активно би требало да добиеш малку подобра слика, ама и се добива блага главоболка. Со пасивно нема да имаш главоболка, најчесто добиваш 5-6 пара наочари и се поефтини, со активно добиваш 2 пара најчесто и треба да менуваш батерии...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57437344-221/active-3d-vs-passive-3d-whats-better/

Исто и кај мене се случува тоа. Сигурно е до кабловската нешто, Телекабел во мојов случај. Исто Самсунг.

На веб страната на Телекабел се дадени фреквенција, symbol rate и QAM. Фреквенцијата варира за група канали, SR = 6900, QAM = 256. Кога се внесува една фреквенција, додава некои канали, а некои трга. И така натака.

Исто и на двата телевизори што ми се самсунг едниот лед другиот лцд исто прави значи до кај нив е работава исто на телекабел :)

Исто и на двата телевизори што ми се самсунг едниот лед другиот лцд исто прави значи до кај нив е работава исто на телекабел :)

Видите во опциите, јас имам филипс, на еднава кабловска го имав тој проблем, на другата не. Не вервам дека е до телевизорот, видите во опциите на тв, фирмверот стар-нов, апдејтирајте.

Видите во опциите, јас имам филипс, на еднава кабловска го имав тој проблем, на другата не. Не вервам дека е до телевизорот, видите во опциите на тв, фирмверот стар-нов, апдејтирајте.

фирмверот нема веза со ова нај новиот е и на двата телевизори

самсунг се кај мене нај новиот фирмвер е и на двата телевизори некна едниот го надоградував исто е се :)

Некој со ист таков модел на телевизор, а на друга кабловска да споделит мислење. Мене од еднава кабловска (кај шо ми го праеше проблемов исти) ме убедвеше дека телевизорот не чинит и да го вратам, клавање од другава кабловска, местење параметри за мрежно пребарување, си ги најде сите канали, си ги подреди ко шо требит. зато викам дека е до кабловската, а не до телевизорот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom