LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја слушај џену, зимај ЛГ-то. Познато е дека се најнапредни со ЛЕД технологијата, и нема да се замараш со спојување и читање фајлови.

И јас би се сложил со тебе за ЛГ-то.

zdravo decki denes zemav panasonic TX-P42S30,spustiv film divxhd 1080p okolu 10gb,go pustiv preku laptop,preku hdmi kabel ,i mi secka,ina lap top i na tv,go pustiv preku vlc i bs pleer i istoto mi javi ,seckanje,prasanjeto e dali ima nekoj pleer specijalen za ovie formati na filmovi za da instaliram na laptopot ili vo idnina da spustam filmovi so pomala rezolicija 720p ili use pomala,inaku laptopot mi e dobar ,ima dobra konfiguracija,taka da sumjam deka ne e vo red so pleerite ,ajde pozdrav

zdravo decki denes zemav panasonic TX-P42S30,spustiv film divxhd 1080p okolu 10gb,go pustiv preku laptop,preku hdmi kabel ,i mi secka,ina lap top i na tv,go pustiv preku vlc i bs pleer i istoto mi javi ,seckanje,prasanjeto e dali ima nekoj pleer specijalen za ovie formati na filmovi za da instaliram na laptopot ili vo idnina da spustam filmovi so pomala rezolicija 720p ili use pomala,inaku laptopot mi e dobar ,ima dobra konfiguracija,taka da sumjam deka ne e vo red so pleerite ,ajde pozdrav

Може баш тој филм те зеза, пробај симни друг.

што процесор имаш ?

Најдобар плејер за ХД филмови ти е TotalMedia Theatre 5.Најубава сликата ја прави а и ако го поврзеш лап топот со сараунд и звукот го вади како што треба,дури и дтс.Преку другите не ја пушта убаво сликата а звукот е катастрофа.А исто така симни си и нови кодекси може и тоа ти зафркава.Инаку на сите им препорачувам ако компјутерот го поврзат со телевизор овој програм да го користат.

amd
што процесор имаш ?

AMD Phenom(tm) II N830 Triple-Core Procesor 2.10GHz
sea probav so k-lite media player pocna se bese vo red i se stopira posle nekoe vreme ,mislam deka ne e vo red filmot aj ke probam so drug pleer,ako ne ke spustam drug pa ke probam

се мислам дали да зеам плазма 50 инчи има во техномаркет LG http://www.technomarket.com.mk/products/09070951/lg-50pj550 или да зеам ЛЦД 42 инчи http://www.technomarket.com.mk/products/09107598/lg-42lk430 веке иам LG 42 сличен на овој сум презадоволен тој сеа ке иде кај мене во соба за дримбокс и такви работи а овој што ке го зеам ке ми биде за во дневна најчесто за кабловска
Ne znam dali imaat seuste 50pt353 LG, brat mi takov zema i predobar e.
Јас си купив Panasonic TX-L42S30E плазма. http://www.technomarket.com.mk/products/09107812/panasonic-tx-p42s30e
Сликата е топ. Ако има некој некаков предлог за сетинзи и подесувања нека кажува.

So zdravje da se sluzis, koristi go vo cinema mod prvite 300 casa rabotenje.

eve so format e filmot

Rise.of.the.Planet.of.the.Apes.2011.1080p.BluRay.DTS.x264-CHD

eve so format e filmot

Еден MKV фајл или повеќе чудни фајлови се?
Симни друг филм и гледај да е еден MKV.

Еден MKV фајл или повеќе чудни фајлови се?
Симни друг филм и гледај да е еден MKV.

samo eden e ,se e vo red zvuk i ostalo arno ama se stopira,ke spustam nokeska drug pa ke vidam ,se mislam deka ima greska vo filmot

Bitrate 13210 kbps Toa kazuva nesto mozebi tv e slab da podrzi takov bitrejt a probaj i so mkv2ac3 pred nekoja strana objasniv kako da prekodiras dts u ac3. Za na pc da bi go gledal ovoj film simni core avc decoder i mora da raboti kako treba.

Моја препорака е да го симнеш програмот XBMC кој е бесплтен но доста моќен и јас така гледам филмови со хдми кабел поврзан преку компјутер и нема проблем.

http://xbmc.org/

samo eden e ,se e vo red zvuk i ostalo arno ama se stopira,ke spustam nokeska drug pa ke vidam ,se mislam deka ima greska vo filmot
Да не си инсталирал разно разни кодеци пример K-Lite па други со програми сами што се инсталираат па настанал општ хаос? Избриши ги сите медиа плеери и кодеци што ги имаш, рестартирај, инсталирај на ново K-Lite или CCCP, некој добар плеер (MPC-HC, VLC и сл.) и види ќе зафркава ли пак

Моја препорака е да го симнеш програмот XBMC кој е бесплтен но доста моќен и јас така гледам филмови со хдми кабел поврзан преку компјутер и нема проблем.

http://xbmc.org/

ZOTE тој прорам чита ли титлови?

Да не си инсталирал разно разни кодеци пример K-Lite па други со програми сами што се инсталираат па настанал општ хаос? Избриши ги сите медиа плеери и кодеци што ги имаш, рестартирај, инсталирај на ново K-Lite или CCCP, некој добар плеер (MPC-HC, VLC и сл.) и види ќе зафркава ли пак

ZOTE тој прорам чита ли титлови?

Да да, све чита, и кирилица, многу јако ја скалира сликата ма филмот, има и опција за подесување на слика како контраст и светлина и др. бробајте нема да зжалите ве уверувам :)

eve so format e filmot

охохооо блуреј 1080p штом е не верувам да тргне ни на дуал кор (каде виде ти дивX ???)
720p може ке ти тргне
купи си нов процесор до него е гарант :)
инаку не мораш цел филм да симињаш ... сметни си само sample и ако го пушта значи може да продолжиш со спуштањето
а што не пробаш директно да го пуштеш на телевизорот ? или веке проба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom