- Член од
- 28 јануари 2007
- Мислења
- 9.850
- Поени од реакции
- 1.559
Brat jas otidov vo praga so blazo izdejstvuvavme parite da gi dademe tamu kako eve ni trebaat za premin na granica.ama tamu site bevme dezorganizirani dodeka zemav jas broj za tel site ostanati mu dale po 250 e i ostanav uste jas vo toj moment dojde bugarinot sorabotnikot na blazo i izleze nema ni rabota ni smestaj dodeka ne platis bideki ''parite trebalo bugarinot da gi uplati ''na koordinatorite i taka i jas si plativ posle to se razjasnija site raoti ni rabotna viza ni normalna rabota ni raotno vreme ,se plaka smestaj za ubitovna kako da si vo stan,se plaka i prevoz, kazaa ti tamu so bea bugari,romanci nasi so bg pasos ,kaj so bevme smesteni imase bubasvabi edna devojka cela se iznafrli so crveni plikovi i postojano cesanje.8 dena ne vrtkese bugarinot nemozese da ni najde rabota ni najde edna ama ne ne sakaa vo firmata so mk pasos posle demek za dvajcata zaedno nema na edno mesto,jas veke se otkazav i mu rekovme najdi za nea samo i po 2 dena dojde ja odnese vo plzen ne vo praga i tuka se razdelivme mi napisa taa deka bila so uste edna devojka odele nsto kako snajderki ama za pari nekako tesko bideki moras da rabotis 2 mseci pa zemas za eden a za 3 po western ke ti pratele doma mozis da zamislisA blazo celo vreme se drzese do toa kako i toj dosol da raboti a abugarinot ne mo nasol rabota,i toj se nerviral ,i ne znam so.A ironijata da bidi pogolema dodeka bev tamu sin mu objaviva oglas pak za tamu so mk pasos se javuvaat mojte i sinmu mu dava skajp od blazo mozis da zamislis koe licemerie mu se javuvam jas i mi vika bugarkata mu rekla da objavi ama sigurno zaboravil deka sin mu mi dava negov skajp za kontakt.na 26 js si dojdov a den pred toa enamu dosla praga i so sebe donela novi zrtvi kutrite ni rabota ni nisto mi kaza devojkata so bevme zaedno.A na zaminuvanje koga si gi pobarav parite od bugarinot mi rece nemal ke mi pustel po western 100 e a posle toa ako akam da mu prakam luge so ime i prezime deka se od mene i ke mi prakal po 50 e od covek mozis da zamislis na so e spremen covek da zaraboti necisti pari.Se na se odi proslavi vo grad so ti ostanaja parite i so te naucil bok da ne trgnis.
jas palniram da prijavam vo policija isto i tie so se tamu ke go napravele tamu i tuka ke se obidam da stapam vo kontakt so niv ama za nasite pari badiela e no da se spreci za ponatamu da ne stradaat drugi luge.
Што ќе пријавиш во полиција , дека некој не ти нашол работа на црно во друга држава?
Сакаш тебе да ти дадат пријава дека го злоупотребуваш безвизниот режим.
Такви скамови има насекаде, лошо е што има многу луѓе што се лажат. Па уште кога ќе ти речи дека им а нешто со некој Бугарин 99 % е превара.
Ти можиш да го пријавиш дека тој работи на црно во европска унија но никогаш да не спомниш дека и ти си бил еден од тие кој што биле излажани.