Лажен почеток

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Tipot te izlazal nehsto za nego zaradi koe si vo vrska so nego. Bez toa ti nemalo da bidesh vo vrska so nego. Sega otkri deka toa bez koe nemalo da vlezesh vo vrska so nego ne e vistina, ne e del od nego. Ako ostatokot od negovata lichnost, koj prethodno ne ti bil dovolen za da se reshish da vlezesh vo vrska so nego, sega ti e dovolen za da bidesh vo vrska so nego, bidi. Ako ne ti e dovolno, ne bidi.

Зошто ми се обраќаш мене додека одговараш на темава?

Зошто ми се обраќаш мене додека одговараш на темава?
Мисли дека бараш совет:pos:

он д сабџект

Ситуација како
проблем (здравствен, психички, финансиски итн
за мене не е проблем значи може и без некои работи да се помине. Искрено имав врска со девојка која беше глува, и идеше малце покомплицирано но јас бев тој кој што сакаше да нашата врска продолжи:).
Ситуацијата е лоша кога другата страна се чувствува неугодно во твоја близина, значи знае дека има проблем и со тоа се чувствува некако под тебе:( Конкретно со девојката врската ни заврши на некој начин тажно затоа што таа несакаше да продолжи, ми била товар само на мене. Се гледаме од време на време кафе ово оно.....има интернет па полесно ни е да разговараме:)
Фино лепо и образложив дека со неа сакам да сум во врска затоа што ми значи и дека не продолжувам од сожалување. Ми беше пријатна како личност, имавме потешкотии во разговарањето ама си најдовме заеднички јазик тетратка:)....да звучи смешно ама тоа е:) Ако нешто се сака нема нешто што може да те спречи :)

Мисли дека бараш совет:pos:

он д сабџект

Vide ti na kafe sho mislam ja...

Za Divajn- ti se obrakav tebe vo govorot zasho ti ja pochna temata, i zasho polesno mi beshe - me mrzeshe da konstruiram rechenici od tipot "koga osobata ja saka osobata, taa osoba ne ja laze osobata koja prvospomenatata osoba ja saka..." i sl i sl.

Егзибиционистички и лукаво е да измислиш силна лага која ќе ти осигура врска со некоја личност, ама пак од друга страна е храбро и креативно. Кога би дознала ваква лага секако дека тоа би ми предизвикало некакви негативни чувства и недоверба кон личноста со која сум во врска, ама не би ја прекината таквата врска, бидејќи се работи за фаза во која сум го засакала партнерот. Ова само под услов да не дознам дека се работи за хроничен лажго со патолошка склоност кон ,,креативни лаги,, туку за еден баш преседан кој добил убава конотација.

Ми се нема случено вакво нешто, ама мислам дека би простила.Мразам да ме лажат,ама погоре наведените лаги и не се многу стршни, не се претставувал со лажен идентитет или нешто преку кое не можам да преминам.Значи ако е врската сериозна би му простила,пошто штом е врската сериозна значи дека добро сум го запознала,дека ми одговара..и така:)

Малку е дискутабилен мојот одговор...во ред лажела за да ме придобие,но зошто :toe: па не сме ние незнам какви ѕвезди да не може да се дојде до нас...мислам самиот пристап ми е глупав и заработува негативни поени заради глупост...можеби ќе останам со неа меѓутоа незнам за понатаму и моите сомневања за други работи...
...инаку ми се има случено на раскинување една да ми раскаже куп работи околу нејзината фамилија само да се сожалам и да бидам со неа :lud: мислам дека е многу подло дуи и безобразно сето тоа,најмногу сум мразел луѓе кои сакаат да ги сожалуваат...едноставно нема потреба за тоа :toe:

Хе хе интересна тема морам да признаам.Сега јас лично не сум се нашла во ваква нити пак слична ситуација нити пак познавам некој кој се нашол во таква ситуација така што не можам да кажам со сигурност како би изреагирала.Моја претпоставка е дека нема да ја прекинам врската тоа сигурно зошто сепак нели станува збор за сериозна врска а ние и двајцата се сакаме.Второ, можеби би се налутила а можеби и не, и тоа зависи.Можеби само ќе си се изнасмеам на своја сметка или на сметка на партнерот :). Тоа незнам.Ама она што знам е дека јас никогаш не би го направила тоа ( мислам не би излажала).

~*~

Која би била иднината на нешто што било лажно уште на самиот почетокот?
Тоа може слободно да се стави на исто рамниште со тоа некој да те изневери, можеби е уште полошо.Можам да поднесам изневерување, можам и да го разберам, но некој да ме лаже, тоа веќе не можам да го оправдам.:luta:
Ако некој некого го љуби, не бара ниту една друга причина за да биде со таа личност освен поврзаноста, посветеноста и пред се љубовта.
Без разлика на тоа што се сум изградила, се тоа било базирано врз лага, врз потполно погрешни емоции на сожалување и вина, а не на љубов.
Едноставно се тоа само по себе е погрешно.Сите ние грешиме, но јас сум од тие што и кога грешат сакаат да го прават тоа свесно.

До сега ми се нема случено ова,да глумам за нешто т.е. некого,а и јас не верувам дека би се впуштила во таква врска,зошто, ако не сакам-не сакам и крај,ништо не може да ме разубеди.

Меѓутоа,доколку ми се случи,доколку сум во таква сериозна врска,не сум го сакала на почетокот,но ете со тек на време сум се заљубила во партнерот и сега имаме сериозна врска,не би ја прекинала доколку тој ми ја каже вистината.
Ако ми признае,ќе се изнасмеам,ќе го зезам за тоа и ќе се чувствувам на некој начин повредна(не повредна од него,туку само повредна),зошто некој бил до толку заљубен во мене,до тој степен за да лаже со цел да ме добие, зошто немал веќе што да прави и од што ме сакал морал и да лаже за да биде со мене по секоја цена.
Јас го сфаќам ова како да се жртвува на некој начин за да биде со мене,го направил тоа од љубов ко мене.

Но,доколку дознаам за тоа од други,и тој сеуште продолжува со играта,можеби би ја прекинала врската,велам можеби бидејќи сепак станува збор за сериозна врска,каде ми е убаво,двајцата сме заљубени итн итн.Знам сигурно дека тоа ќе ме налути,бидејќи доколку дознаам од друг повеќе ќе го сметам за предавство одколку за некој интересен обид за да ме добие.

Се неам најдено у ваква ситуација... Мислм и да се најдам незнам како ќе реагирам... Може да се праам луда али подоцна тоа низ нос да му го извадам на типот а може одма да јаде корпата... мислам мразам лажење ...

На почетокот би се осекала изиграно, повредено, разочарано.. што сум се поврзала со некој и тој самиот не осетил потреба да биде искрен со мене после оној почетен период. Фактот што сама дознавам е лошиот дел во оваа ситуација. Кога партнерот би ми кажал би завршила со таа ситуација со еден разговор размена на мисленја за целокупната ситуација и од утре како да не била.
Факт е дека во таков момент би се осетила како темелите на нешто што сум градела да се срушени и со нив и целата врска. Но мислам дека сепак не е тоа нешто заради кое би се откажала дефинитивно од нешто убаво и взаемно. Би се поставила на почеток малу другачие чисто да изанализирам појано некои наредни ситуации. Би го казала мојот став за тоа што се случило и би поставила некои услови за во иднина. Едноставно би направила да се исплаши дека ке ме изгуби.
Не би си заминала од него. ТОГАШ!
Но дефинитивно да ако повторно се најдам во ситуација да откријам некоја лага. Тогаш не би ни разговарала. Само би си отишла.

Не знам зошто ама се си мислам дека и нема да имам право да се лутам. Тој навистина лажел за да започне врска со мене...ама јас сум таа што прифатила врска буквално од сожалување.

Колку тој, толку јас сме виновни за ситуацијата. Или заедно ќе се изнасмееме или ќе раскинеме. Драми не се потребни поради фактот што веќе завршила драмата која сме ја започнале самите.

Не сум била никогаш во ваква ситуација, а се надевам дека нема ни да бидам. Сега сум сигурна дека би простила, и сето тоа би го оставила назад, ама сигурна сум дека во тој момент ко ќе ми кажи ќе се изнервирам.
Ама покасно, ко ќе размислам со поладна гла, ќе си ги средам чувствата и ќе продолжам понатаму со него.
И на крај краева, како шо рече Кики, јас сум таа што прифатила врска од сожалување. Значи, и јас не сум за оправдување.

Ќе образложам повеќе, за да ја сфатите подобро темава ...

Сте блиски со некого, но се двоумите дали да прифатите и врска. Но тогаш, ви кажува некој негов голем проблем (здравствен, психички, финансиски итн), кој ви прави пресврт во вашите чувства и решавате да бидете со таа личност. Тоа би можело да биде несвесно сожалување, гест на човечност или што и да е друго, но важно е дека токму поради тоа вие се решавате на таа врска.
Испаѓа после се` дека добро се сложувате, па постепено се заљубувате се` повеќе и ви е добро со тој партнер.
После долго време, самиот тој или некој од страна ви кажува дека всушност почетниот негов проблем бил лага, со која сакал да ве наседне и добие. Подла постапка, но се случила и поради неа сте со дотичната личност во сериозна и долга врска. Како ќе реагирате?

Дали во тој момент кога веќе се чувствувате потполно сигурни во своите чувства кон партнерот би му простиле, па дури и би му заблагодариле што се решил на таков ризичен начин да ве добие со што ве усреќил?
Или можеби цело време поминато заедно и цела љубов која ја чувствувате ќе ги заборавите во тој момент и ќе го избркате партнерот од себе?

Можеби и сте имале веќе ваква ситуација? Како завршила врската?
Вие сте го направиле тоа или ви било направено вас?
А дали некогаш, во недостиг на начини да добиете некого, би го наседнале со некоја подла лага колку барем да започне со вас?

И така ...:pusi:

Уфффф богами тежок случај... Што би направил? Не би и` раскинал тукутака од прва. Би се запрашал зошто баш така постапила со мене кога веќе сме зближени и помалку лаги владеат меѓу нас. Разговор со неа. Би ја прашал зошто морала да измисли некоја си квази приказна за да биде во врска со мене. Ако има одговор кој што држи вода, нема проблем. Ако сака само на убави зборови да ме добие тогаш знам дека сето тоа што го прави, сите тие чувства од неа кон мене се лажни. И ставам крај.

Хм...Мразам сожалувања и мислам дека никогаш не би започнала врска која се базира само на тоа, но сепак никад не се знае...
Ме лажел, иако тоа го направил за да ме придобие сепак...лага си е лага.. Како ќе можам да му верувам кога ќе знам дека еднаш се служел со многу подла лага, може тоа и да му се повтори. Не верувам дека ќе можам да го заборавам тоа.. Барем не така лесно.. Тоа би било голем пад за нашата врска.. една од најважните работи врз која се темели една врска е разнишана. Но, ако вистински го љубам би му дала уште една шанса. Сепак некогаш човек треба да знае да простува.. Може со тек на време ќе успее да си ја поврати довербата кај мене..Ако уште еднаш му се повтори да ме излаже, било тоа за крупна или за ситна работа..ставам крај!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom