Лажење со причина...

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Со темава сакам да прашам дали некогаш сте го излажале партнерот намерно со цел да не се скарате ако му ја кажете вистината.
Пример: Лажете дека сте излезени со другарки, а уствари вие сте излезени со стар пријател/ка на кафе којшто вашиот дечко/девојка не го знае. И не му кажувате затоа што е љубоморен/а...па ако би му ја кажале вистината би избила голема караница. Па лажете со причина/
Пример 2: Ова често се случува Сакате да се видите со бившиот/та на кафе. Ете сте останале другари ама вашиот дечко/девојка е на некој начин љубоморен у тој поглед и му смета. Па кога ќе излезете на кафе не му спомнувате со кој/а излегувате туку лажете дека сте дома,кај другарка, на шопинг...значи лажете со причина и од страв да не почне расправија со партнерот и врската да се расипа поради едно кафе...
Па ме интересира форумџии...дали сте вие некад Излажале со причина или сте биле излажани...и како го толкувате вие ова Лажење со причина дали е исправно некогаш или не...
Повелете...

Најверојатно ова лажење би требало да е оправдано, затоа што нели, не се случува ништо, само се прикриваат некои работи кои би наштетиле на врската. Во секој случај, не се сеќавам да сум лажела така. Не се гледам со бившите за да би ми биле проблем, а со другарите никој не смее да помисли да ми забрани да се гледам. Затоа ваљда и не може секој да ми е дечко:)
А секако познавам такви луѓе на кои постојано им трубам дека треба да се средат. Или еднаш искрено да си ги решат проблемите со партнерите или па да прекинат да прават работи кои мора да ги кријат. Секој треба да си одлучи што му е поважно и од што може да се откаже, ако веќе треба.
А јас сум била така излажана. Со издржани причини, но сепак ми било тешко и глупаво и ми се скршила цела доверба, иако не се работело за вакви примери. Иначе, ако некој обожава да пие кафенца со бившите или другарките, нека има гз да ми каже, а не плашејќи се од мојата реакција, како пи*е да ми се крие. Доволно сум свесна да реагирам нормално ако се другарки, а да се налутам ако се бивши. Во вториот случај може и би поминало во ред, само ако ми укаже на цврстите причини поради кои мора да го направи тоа. За обично гледање од ќејф ... ах, па тоа никогаш нема да го прифатам, па би било во ред да ме лаже додека може или да ме остави.:toe:

Лажење си е лажење... Каква причина и да е...
Јас имам еднаш излажано од причина што знаев дека ќе ми јаде гомна а не ми се слушаше у моментот и незнам со кој памет го направив тоа и многу се каам... И ден денес си имам проблем со таа глупава лага, и ако ми е, за памет ми е друг пат да не праам такви тешки глупости....
Мене колку што знам ме немаат излажано, и не би сакала да ме излажат... Ако стварно сака да иде со бившата или со другарка на кафе океј е, нема да ми смета воопшто (освен ако не приметам дека осеќа нешто према неа па може да ми смета) и би сакала да ми каже, зашто ако ме излаже и дознаам (а се дознава) тогаш ќе се сомневам дека има нешто колку и да нема... Зашто ако стварно нема и идат чисто другарски, ќе може да ми каже без да се плаши....
Иначе стално ми било дебилно тоа забранување на девојката/дечкото да искача со другари/другарки и бивши... И ме нервираат љубоморни типови што немаат ни грам поверење у девојката па им забрануваат... И не би трпела таков никогаш....

Со темава сакам да прашам дали некогаш сте го излажале партнерот намерно со цел да не се скарате ако му ја кажете вистината.
Пример: Лажете дека сте излезени со другарки, а уствари вие сте излезени со стар пријател/ка на кафе којшто вашиот дечко/девојка не го знае. И не му кажувате затоа што е љубоморен/а...па ако би му ја кажале вистината би избила голема караница. Па лажете со причина/
Пример 2: Ова често се случува Сакате да се видите со бившиот/та на кафе. Ете сте останале другари ама вашиот дечко/девојка е на некој начин љубоморен у тој поглед и му смета. Па кога ќе излезете на кафе не му спомнувате со кој/а излегувате туку лажете дека сте дома,кај другарка, на шопинг...значи лажете со причина и од страв да не почне расправија со партнерот и врската да се расипа поради едно кафе...
Па ме интересира форумџии...дали сте вие некад Излажале со причина или сте биле излажани...и како го толкувате вие ова Лажење со причина дали е исправно некогаш или не...
Повелете...
Порано кога не знаев како да се справам со дечкото, односно сега веќе бившиот, и кога имав љубоморни сцени секој ден, секако неосновани, себични изливи на негово себевоздигнување, кои и мене ме засегнуваа директно, со ограничување на мојата слобода, тогаш да, лажев. За вакви работи, од видот на, кај другарка сум, а јас да сум кај другар. Или пак да не му кажам ако некој на мсн ми се пушта. Сега тоа не го правам. Односно, ако одам на кафе со бивши, што не практикувам, би му кажала. Би очекувала да разбере дека имам живот и надвор од врската, кој вклучува социјализирање. Дали сум била излажана... Сигурно. Но не сум дознала. :wink: Гушењето во врската самите го дозволуваме со своето оправдано лажење. Затоа не лажам веќе за такви работи. Ептен ретко, може да ми се случи да кажам дека одам до продавница, а да одам да испушам цигара.:kesa:Тоа дека не ми дава да пушам:jaj:

Е да бе да лажам и да ме фати,јас ко што не знам да лажам,или да ме начека у кафиќот кај што сме на кафе :)
Затоа компромис,со другари/ки смее да се излегува,со бивши само ако јас/он сум/е присутна,во спротивно ќе попиздим.

Во ситуации кога не може да се оствари компромисот,на пример ме сретнал бившиот и ме дави со тоа да идеме на кафе у моментот,не би излажала,ќе му кажам фино лепо кај сум со кој сум,па он ако сака може и да дојде со мене,ако не нека се лути колку сака,кој нема доверба у мене.А јас не дај боже да дознаам дека ме лажел за некоја,одма ќе ми пројде филмот у глава дека крие заради друга причина,не за да избегне караница со мене.

Никогаш не лажам.Не не не важи претходново.Многу ретко лажам.

Повелете...

Mnogu pogresno spored mene jas poveke bi sakal da znam so koj odi kade odi od kolko da me laze.Poveke bi sakal da bide iskrena prema mene i ke nema karanici.Ne me interesira pricina ne pricina poveke bi me iznerviralo da me izlaze makar i so pricini.Nikako ne go opravduvam a i ne sum lazel so pricina NIKOGAS sekogas sum bil iskren.A so bivsite devojki ednostavno se pravam deka ne se poznavam dokolku nekoj ednac me izlaze nema vtora sansa

Никогаш не го лажам партнерот за да се извадам, оти тоа би било самозалажување. Јас го лажам него, тој ме лаже мене, и, никогаш не речи никогаш, се будам едно утро и се прашувам кој е непознатиов со кого сум се омажила? Никој не може однапред да знае колку ќе се продлабочи една врска и како ќе заврши. Затоа секоја врска треба да се заснова на искреност, а не на градење кули во воздух.

Ми се има случено вака да излажам, односно да прикријам дека сум била со другар/бивш/бивш кој сега ми е другар на кафе и едноставно да не му кажам на партнерот, а дали тоа ќе продолжам да го правам зависи само од моите идни партнери.
Кога партнерот е љубоморен, посесивен без основа и избувнува за глупости, мене ми е оправдано (и покрај тоа што можеби е нефер) да не му кажам дека сум била на обично пријателско кафе за да избегнам конфликт.

Ако отидам на кафе со другар и притоа со него го изневерам партнерот, тогаш веќе има основа да прави проблеми :icon_lol: Ама се додека ми се потресува за најпријателско кафе и со тоа индиректно ми поставува барања и ограничувања со кого да излегувам, до тогаш едноставно нема ни да дознава, и на крај и волкот сит и овците на број.
Не дека не можам да му укажам јасно и гласно дека не смее да ми прави проблеми за такви работи, ама откако еднаш (или сто пати) веќе си му ја објаснила причината, веќе ти скурчува да се расправаш и полесно ти е едноставно да премолчиш такво излегување.

ПТоа дека не ми дава да пушам:jaj:
:nesvest:
Е вакво нешто никогаш не можам да сфатам.
Кај е Ацко да му удрам добронамерна заушка?
Правото да пушиш и да се труеш себеси е твое ексклузивно право што дури ни државата не може да ти го укине (иако последнава година се обидува), а не па дечко ти. Научи го неколку работи во врска со компромисот и дај му до знаење дека ако не може да поднесе девојка пушач, тогаш пофер е да си најде нова која нема да пуши цигари, отколку да и забранува на моменталната да си ужива во најголемото телесно задоволство.
Мислам, не ти е татко да си дозволува ваков луксуз.
Ноу хард филингз, само ме иритираат вакви некои балканштини од типот на забрани на навики што постоеле долго пред да се појави он, забрани да се гледаш со другари и слични лични права што не смее да ти ги чепка и со нив да те условува.

Ми се има случено вака да излажам, односно да прикријам дека сум била со другар/бивш/бивш кој сега ми е другар на кафе и едноставно да не му кажам на партнерот, а дали тоа ќе продолжам да го правам зависи само од моите идни партнери.
Кога партнерот е љубоморен, посесивен без основа и избувнува за глупости, мене ми е оправдано (и покрај тоа што можеби е нефер) да не му кажам дека сум била на обично пријателско кафе за да избегнам конфликт.

Ако отидам на кафе со другар и притоа со него го изневерам партнерот, тогаш веќе има основа да прави проблеми :icon_lol: Ама се додека ми се потресува за најпријателско кафе и со тоа индиректно ми поставува барања и ограничувања со кого да излегувам, до тогаш едноставно нема ни да дознава, и на крај и волкот сит и овците на број.
Не дека не можам да му укажам јасно и гласно дека не смее да ми прави проблеми за такви работи, ама откако еднаш (или сто пати) веќе си му ја објаснила причината, веќе ти скурчува да се расправаш и полесно ти е едноставно да премолчиш такво излегување.

:nesvest:
Е вакво нешто никогаш не можам да сфатам.
Кај е Ацко да му удрам добронамерна заушка?
Правото да пушиш и да се труеш себеси е твое ексклузивно право што дури ни државата не може да ти го укине (иако последнава година се обидува), а не па дечко ти. Научи го неколку работи во врска со компромисот и дај му до знаење дека ако не може да поднесе девојка пушач, тогаш пофер е да си најде нова која нема да пуши цигари, отколку да и забранува на моменталната да си ужива во најголемото телесно задоволство.
Мислам, не ти е татко да си дозволува ваков луксуз.
Ноу хард филингз, само ме иритираат вакви некои балканштини од типот на забрани на навики што постоеле долго пред да се појави он, забрани да се гледаш со другари и слични лични права што не смее да ти ги чепка и со нив да те условува.
На шега го кажав тоа Псај, инаку само онака си мрчи, ама знае дека нема аир и ќар :vozbud: :back:

Ова би рекол дека кај мене не поминува... Нема лага со причина.
Оди со кого сакаш, каде сакаш, само лажење во никој случај. Без разлика колку ке бидам љубоморен, нападен, досаден или како сакате наречете го (тоа е друга тема :)), лагите ми одат на нерви, и неможам да ги толерирам. Мразам кога некој ми ја извртува вистината и ме шета по тавани. А таков тип сум кога тогаш ке дознаам... Најлошо е што знам да направам некој муабет безвеза и ненамерно (најчесто со пријавените дека биле заедно на кафе) од типот а како беше вчера на кафе? И оп, личноста незнае што да кажи...

Мразам лаги бре таков сум. Вистина и само вистина. Се се решава со збор, а со лагата, само се разнишува довербата.

Bez navredi Skopje London da ne e pa da ne moze da se doznae duri i vo tie golemi gradovi se se doznava koga togas ke doznae i ti pak ke imas karanici

Повелете...
Токму првиот пример е тој што ми беше дестабилизатор на мојата и не така цврста врска. Бев отиден кај другарка дома да глеаме филм у 3 саат вечерта, и тогашната ми срцка ми пиша порака шо праам како сум, и и кажав најискрено дека сум си кај другарка и дека глеаме филм...And guess what...Беше лута ко којзнае шо да сум напрајл...ВАууу...Барем бев искрен...Следен пат, за да не се случи тоа си подлажнав дека сум на забар,а бев со истата другарка низ град, и она потоа неккао дозна (мислам дека ми се испушти), и се напи*де, како сум можел да ја лажам бла бла бла бла...И погодете што се случи...Поради токму таквите работи следениот пат кога се видовме ни беше последен, затоа што ја лажел со или без причина, или бил искрен неа ќе и пречеше...Така да во овој случај немаше потреба од ништо...
Енивеј, личен став на темава, лажењето со причина е МНООООГУ ОПРАВДАНО, просто и едноставно затоа што се обидуваш да задржиш нешто што ти значи, не сакајки да го повредиш тој некој или таа некоја..

Токму првиот пример е тој што ми беше дестабилизатор на мојата и не така цврста врска. Бев отиден кај другарка дома да глеаме филм у 3 саат вечерта, и тогашната ми срцка ми пиша порака шо праам како сум, и и кажав најискрено дека сум си кај другарка и дека глеаме филм...And guess what...Беше лута ко којзнае шо да сум напрајл...ВАууу...Барем бев искрен...Следен пат, за да не се случи тоа си подлажнав дека сум на забар,а бев со истата другарка низ град, и она потоа неккао дозна (мислам дека ми се испушти), и се напи*де, како сум можел да ја лажам бла бла бла бла...И погодете што се случи...Поради токму таквите работи следениот пат кога се видовме ни беше последен, затоа што ја лажел со или без причина, или бил искрен неа ќе и пречеше...Така да во овој случај немаше потреба од ништо...
Енивеј, личен став на темава, лажењето со причина е МНООООГУ ОПРАВДАНО, просто и едноставно затоа што се обидуваш да задржиш нешто што ти значи, не сакајки да го повредиш тој некој или таа некоја..

Aj ti mi kazi kako ke ti bide taa da e kaj nekoj drugar vo 3 casot da gleda film :vozbud:Na denesno vreme masko i zensko drugar mozebi ama retko jas poznavam verni drugari masko i zensko pa na krajot vrska.I aj ti mi kazi kako ke ti bilo taa da te izlaze lesno e ti da izlazes i da odi vo tvoja koris stavise na mestoto na toj sto go lazes :wink:

Ај морам....

Ако тој некој ти значел доволно, во 3 по полноќ немало да бидеш џенем, туку ке беше со него/неа. А понатаму, тоа е... Се тони од лага во лага. Убо рекле старите, на лагата и се кратки нозете.

И се доаѓа до конечниот резултат, намалена доверба и крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom