Larave Google analytis

Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
Код:
<?php
namespace App\Http\Controllers;
use Spatie\Analytics\Period;
class AnalyticsController extends Controller
{
  public function analytics($starDates, $endDates, $dimensions, $metrics )
  {
    $dimension = $dimensions;
    $metric = $metrics;
    $startDate = $starDates;
    $endDate = $endDates;
    Period::create($startDate, $endDate);
    $analyticsData = Analytics::performQuery(
      Period::create($startDate, $endDate),
      'ga:sessions',
      [
        'metrics' => '$metrics',
        'dimensions' => '$dimensions',
        'filters' => 'ga:medium==referral',
        'sort' => '-ga:pageviews',
        'max-results' => 2
      ]
    );
    $data = ['analytics' => $analyticsData];
//    dd($data);
    return response()->json($data);
  }
}

url: http://homestead.test/analytics/?startDate=2018-01-02&endDate=2019-01-08&dimensions=ga:pagePath,ga:yearMonth&metrics=ga:entrances,ga:bounces

ruta :     Route::get('/analytics/', 'AnalyticsController@analytics')->name('analytics');
Сакам променливите да ги пополна со податоци кои доагаат од url кoe се генерира спороед тоа со ке одберат на фронт енд па според реквестот и кверито да биде такво ама кај ја олескувам работата незнам Помагајте фала однапред
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
9.306
Поени од реакции
12.427
PHP:
<a href="{{ route('analytics', ['startDates' => '2018-01-02', 'endDates' => '2019-01-08', 'dimensions' => $dimensions, 'metrics' => $metrics]) }}">Analytics</a>
Читаш некогаш доkументација или Stackoverflow?

Друг проблем е што квери стринговите ги третираш ко сегменти, за да методот ти ги прима овие параметри треба и рутата да ти е дефинирана вака отприлика

PHP:
Route::get('/analytics/{startDates}/{endDates}/{dimensions}/{metrics}', ['uses' => 'AnalyticsController@analytics', 'as' => 'analytics']);
што е преголемо вгнездување, така што ова погоре не, а во овој методот аналитикс го имаш само ова
analytics(Request $request)
{
$allParams = $request->all();
dd($allParams)
}
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom