Lanterns

• Креатор на темата Креатор на темата Magic Mike
  • Време на започнување Време на започнување

Magic Mike

The difference between me and dem, my love is pure
Член од
20 септември 2023
Мислења
3.156
Поени од реакции
7.006
MV5BM2ZjZDNlNDgtMjJlMy00NGRjLThlMGEtM2U4N2E4MDUwNjNmXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Серијата е еден од подобрите проекти на DC Универзум (DCU) под раководство на Џејмс Ган и Питер Сафран, замислена како мрачна, приземјена детективска драма во стилот на True Detective.Во главните улоги се Кејл Чендлер кој го глуми Хал Џордан искусниот ветеран меѓу Зелените Фенери и Аарон Пјер кој го игра Џон Стјуарт младиот и талентиран нов регрут.
Наместо да биде фокусирана исклучително на вселенски авантури, дејството главно се одвива на Земјата, Хал и Џон како полицајци на Земјата истражуваат мрачна мистерија во срцето на Америка, која директно се поврзува со пошироката преплетувачка приказна на новиот DCU.
Под HBO продукција обично нема утка и многу ми се допаѓа приземјениот детективски мрачен ноар-трилер стил наместо серијата да биде шарена вселенска акција.
До сега се излезени три епизоди од замислените осум во првата сезона.

Gi izgledav prvive 4 epizodi i sega za sega e solidna, edinstveno so prevrtvev oci na scenite kaj so kazuvaa kolku e tesko da si crnec vo amerika...

5-та епизода делуваше како финале и беше 10 од 10 а има уште 3 епизоди до крај на сезоната.

Одлична е серијава, фантастично дуо се Кајл Чендлер и Аарон Пјер и имаат интересна динамика.
Во следната епизода ќе треба да се открија многу работи, кој го убил Хал, дали Џон Стјуарт ќе ја исполни својата судбина да биде Зелениот Фенер, дали последниот manhunter сеуште е жив и која е улогата на Sinestro во целава приказна.

Back
На врв Bottom