Ладење со помош на течен азот

• Креатор на темата Креатор на темата Stef Bachatero
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак да, зејтинот релативно брзо спроведува топлина (но многу тромо во споредба со некој метал како бакарот) но не е електричен проводник. Но што бидува ако јузерот претера и ептен се загрее зејтинот, единствено се лади наповршината и на допирните места со кутијата, ама можно е после некоја харкор серверска работа да добиеш тазе пржен хард диск. Можна варијанта е со циркулирање на течноста и одведување на топлината надвор со помош на спирални цеви.
Водата, дестилираната е изолатор, но малце загадена, или јонизирана партал прави. во никој случај да се става.
А некој ако сака шоу, нека стави течен азот, па ќе добие ваљда суперпроводност но и смрзнати и распукани интегралки.

Ova go imam gledano na tomshardware ama iako zeltinot ne sproveduva struja poradi golemiot broj na pinovi kaj procesorot i toa sto se mnogu blisku sistemot ne sakase da se pusti, pa zemaa stavija samo ladnjakot od zalman kuler bez ventilator i so silikon go zalepia da ne vlaga zejtin kaj procesorot i si rabotese super

не е проблемот со течење на струја. бидејќи пиновите се блиску единствен логички проблем што би можел да настане е со промена на диелектрикот меѓу нив, т.е. со зејтинот, да се промени паразитната капацитивност помеѓу пиновите а со тоа да се смени целиот тек на колото. има фрки како и да се прави.

123zf8.jpg

Извини а машинава твоја е? Може да појасниш малку што гледаме на сликиве тешко ми е да сватам некако ми е обратно. Плочата е од лева страна? И што ладење е ова?

Masinata e na edno drugarce, stvarno zbunuva. Maticnata e gore desno, napojuvanjeto e 1000W i e dole odma pod maticnata, pod limot.
Ne mi teknuva na modelot na maticnata i na grafickata zatoa i ne pisav nishto, Ladenjeto e vodeno i veke po eden mesec ima problemi so korozija na kukjishteto, shto sakash pravi pak ke ti kondenzira na cevkite (Se primetuva na ednata slika gornata cevka)

Абе ако гледаш од напред на куќиштето матичната е од лева страна, а кај стандардните е од десна. Него куќиштето он го има модувано или такво е? За ладењето не ме свати што модел и произведувач е или сам го има правено? Кај нашол 1000W напојување? Што произведувач е? Јас како што знам нели овие почнаа скоро да се прават од кога излезе Quad-Sli? А за цена нејќам да прашам а? Дај кажи бе повеќе информации, ваква машина ми ставаш лиги да ми течат, а не кажуваш што има под „хаубата”. Гледам плоча има DFI LAN PARTY. А што меморија има и ја има клокнато? Ми се допаѓа како му се распоредени каблите, нема многу гужва. Кај мене од кабли ништо не се гледа. Ај само уште нешто да те прашам (леле ова цело интервју стана) таа белата кутија горе врз кукиштето што е?

krusha03 напиша:
таа белата кутија горе врз кукиштето што е?
Rezervoar za voda, a tie dvata kuleri shto se gore go ladat rebroto (ladnjakot).
ke go prasam kompanjonov koj e proizvoditel pa ke ti kazam..

Претпоставував зашто се гледа на сликата како влагаат црева во неа, само чудно ми е обично е проѕирна или бар има една линиа проѕирна да се гледа нивото на водата

Да бе тоа ти е највероватно Plextorов. Ги гледав ама многу се скапички Sata+Plextor=цена:ija:. Не сум проверил од дамна ама мислам и Samsung и успте некој други прават или ќе прават. А типов од кај го има составувано комјутерот? Кај нас неверувам дека ги има сите овие делови. Ај сега нека купи една плоча со i975 чипсет и Core 2 Duo

Aјде бре нема што... Ке го правам компјутерот како Терминатор 2.
Кога се заледи овој Т1000 и кога падна на земја и се скрши на милион делови.
Ставајте си кулери и бркајте работа ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom