Љубовта не познава граници

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Тие што ме знаат, ке потврдат дека јас СТВАРНО немам граници во ова поле. :)

Не ни знам зашто би постоела некоја бариера за љубов. Сакаш - сакаш. Нема тука исполнување на CV па да одлучиш дали ке ја сакаш.

Според мене љубовта нема граници. Кога сакаш некого искрено, едноставно го сакаш. Нормално не секој можеш да го сакаш, не за џабе велат дека за секое тенџере си има и капак. Но овде не станува збор за граници, туку за вкус. Затоа никогаш не вели никогаш! Можеш да донесеш сам свои одлуки, но не можеш со 100% сигурност да знаеш каде тие ќе те однесат.

Има мал милион работи што можат да претставуваат граница.
Пари, родители, религија, болест....
Не можеш да кажеш дека ако го/ја сакаш нема ништо да те спречи да бидеш со неа/него.
Секогаш се наоѓа по нешто :)

Ништо на светов не ми претсавува лимит за љубов, освен ако е претерано религиозна или некој радикалист, али најверојатно во таква не би се заљубил. :)

Има мал милион работи што можат да претставуваат граница.
Пари, родители, религија, болест....
Не можеш да кажеш дека ако го/ја сакаш нема ништо да те спречи да бидеш со неа/него.
Секогаш се наоѓа по нешто :)
Парите не се проблем, или ги имаш или ги немаш. Трето нема.
Родителите не треба да влијаат врз твојата одлука. Колку години треба да имаш за да ги вброиш тука? Знам дека си полнолетна, ама ова ме зачудува.
Религија :nesvest: во 21-ви век сме.
Болести има милиони, секој ги има повремено некои од нив. Чиста среќа што повеќето се кратќи и лесно излечиви, некои со крајни последици.

Парите не се проблем, или ги имаш или ги немаш. Трето нема.
Родителите не треба да влијаат врз твојата одлука. Колку години треба да имаш за да ги вброиш тука? Знам дека си полнолетна, ама ова ме зачудува.
Религија :nesvest: во 21-ви век сме.
Болести има милиони, секој ги има повремено некои од нив. Чиста среќа што повеќето се кратќи и лесно излечиви, некои со крајни последици.

Баш тие родители можат гадно да те заебат и да не ти дозволат да бидеш со него. Не се сите бунтовни и не сите одат против мама и тато.
Болести!? Зарем се прашува за тоа? Не дај Боже некоја неизлечлива и пиши и крст на врската.
Пари, јас немам он има, не сум му на ниво и не сака да биде со мене, а јас очајно го сакам.
Религија, за ова не се прашува. И 100ти век да сме не би со др националност, без разлика колку и да го сакам. Ако смени он океј, али јас ноу веј. :)
Мислам дека со примериве го доловив она што сакав да го кажам :)

Баш тие родители можат гадно да те заебат и да не ти дозволат да бидеш со него. Не се сите бунтовни и не сите одат против мама и тато.
Болести!? Зарем се прашува за тоа? Не дај Боже некоја неизлечлива и пиши и крст на врската.
Пари, јас немам он има, не сум му на ниво и не сака да биде со мене, а јас очајно го сакам.
Религија, за ова не се прашува. И 100ти век да сме не би со др националност, без разлика колку и да го сакам. Ако смени он океј, али јас ноу веј. :)
Мислам дека со примериве го доловив она што сакав да го кажам :)
Добро, сега ми е многу појасно вака.
Мама и тато не треба да ми се мешаат мене во некои одлуки, пак кажувам. Додека сме млади и неоформени како личност, да. Ама, за одлуките за партнер во брак, НЕ.

За болестите шознам да ти кажам, еве преку пример: Идете едно 4-5 години, и се спремате за легализирање на врската, упс, болест некоја... Го оставаш партнерот експресно и си заминуваш? Нема да сакаш да биде среќен, иако тој не би те оставил тебе, тоа го знаеш и сигурна си.

За парите ако тој ги има, а ти ги немаш, треба навреме да знаеш дали му значиш за долгорочно, или само те искористува како кукла за секс, додека да му здосадиш и да те шутне.

Абе, религиски муабетииии. А шо ако партнерот ти се погоди некој ко мене, антирелигиозен? Или се конвертира со тек на време, сфати дека религиите се само ветер во магла. Ќе го стрелаш, како што правеле верниците во самите зачетоци на религијата, колење, бесење,.... да не набројувам.

Убавите круши свињите ги јадат....иначе никад не би зел од друга вера...никако

Добро, сега ми е многу појасно вака.
Мама и тато не треба да ми се мешаат мене во некои одлуки, пак кажувам. Додека сме млади и неоформени како личност, да. Ама, за одлуките за партнер во брак, НЕ.

За болестите шознам да ти кажам, еве преку пример: Идете едно 4-5 години, и се спремате за легализирање на врската, упс, болест некоја... Го оставаш партнерот експресно и си заминуваш? Нема да сакаш да биде среќен, иако тој не би те оставил тебе, тоа го знаеш и сигурна си.

За парите ако тој ги има, а ти ги немаш, треба навреме да знаеш дали му значиш за долгорочно, или само те искористува како кукла за секс, додека да му здосадиш и да те шутне.

Абе, религиски муабетииии. А шо ако партнерот ти се погоди некој ко мене, антирелигиозен? Или се конвертира со тек на време, сфати дека религиите се само ветер во магла. Ќе го стрелаш, како што правеле верниците во самите зачетоци на религијата, колење, бесење,.... да не набројувам.

Родители, и јас размислувам како тебе, но имам другарки што не размислуваат така. Бил од село и крај нема да одиш со него. Се гледаа скришно заш беа очајни еден за друг и мораа да прекинат на крај.
Болест. Јас да би била на тоа место не би дозволила да би со мене и да ме носи на душа. Ќе гледам да го одалечам од мене, за да не страда.
Пари како пари...
Братучетка ми се откажа од дечко што сеуште го сака(веке 2 год) само поради таа вера.
СЕкој со свои (различни)размислувања:toe:

Братучетка ми се откажа од дечко што сеуште го сака(веке 2 год) само поради таа вера.
СЕкој со свои (различни)размислувања:toe:

Не ми одговори на прашањето, пак да се самоцитирам:

А шо ако партнерот ти се погоди да биде антирелигиозен?

Не ми одговори на прашањето, пак да се самоцитирам:

Ako i se pogodi partnerot antireligiozen pak nema da bide so nego.
Poshto, vo religijata, ako ne sobirash so nekoj, togash rasturash. Nema sivo. Crno ili belo.
Got tha point?

On:
Ljubovta ne poznava granici, vistina.
Ne birash koj kje go sakash.
Ednostavno se deshava, bez tvoj izbor.
Postojat granici za da bidesh so toj shto go sakash.
Ama, se shto se saka, se mozhe, samo treba da bidesh siguren vo svoite chustva.

Убавите круши свињите ги јадат....иначе никад не би зел од друга вера...никако

Абе ја од сите вери би зел, само да знае како да ми предизвија електичен оргазам...

Нормално дека правата љубав не познава граници, ама денес секој електрицитет на половите органи го нарекуваат љубов, книги се пишуваат а да не зборувам за "љубавниве" сапуници.

Љубовта не познава граници, рече педофилот и влезе во градинката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom