Љубовта е психичка болест (дали постои љубов?)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ljubovta ne postoi tuku e samo edna OPSESIJA so nekoja licnost! Vistinska ljubov mozno e da postoi no taa e premnogu retka poradi toa sto najcesto se slucuva vo POGRESNO VREME so VISTINSKA LICNOST ili vo VISTINSKO VREME so POGRESNA LICNOST (kazano od profesor Donco - psihologija.....POZZZ SHEFE, majstor si!) :helou::helou:

Вистина? Опсесија ли е?
А што се случува кога една личност ја сака другата личност, ама не само за себе. Сака да биде среќна без разлика дали е со неа/него или со друг/а.
И тоа ли е опсесија?

Како што кажа погоре Серпико, зошто да ја ограничуваме љубовта со некој дефиниции?.. Мора да се дефинира?
Мислам дека она што мора, е таа да се почувствува.

Русинот очигледно ја претерал, ама да, љубовта, како и секоја друга емоција која со нејзиниот интензитет ќе го стави разумот во подредена положба може да биде штетна и опасна. Па затоа луѓе ќе се разочаруваат и ќе сечат вени, ќе се фрлаат од балкони, под возови... Ама болест не е.

hhhhhh... ljubovta bolest...
nemislam taka: pod bolest podrazbiram nesto sto vo sekoj slucaj ima loso vlijanie vrz tebe ... ne e taka so ljubovta... toa e edno 4ustvo koe ako bide podrzano kje ti bide ubavo ako ne obratno kje pates.
a deka postoi-postoi
pozz

Прв час по Економија .....Тема :Краткотрајни психички болести и долготрајни последици

Се запознајвме на еден многу интересен начин ,беја две млади сочни јако згодни фигури а ние бевме позади нив и ни фрлија неколку погледи кој многу ветуваа и парфеми шо не влечеја за нос ,среќа ги поделивме .. и добро шо сите очи ..не гледет исто,се осеќав ко бесно куче и на другаров му реков брату ова е моја и ги наполнав нозринкиве и не одев појќе... само лебдев и се најдов пред неја толку храбар а нем и одвај промрморев два збора а таја се насмеја и ме прифати, иако единствен излез и беше да бегат во вода ,а незнаеше колку мојт да пливат сред зима ,ја начекав на мостон кај Горица еден...и тогаш ..Почна љубовта ,добивав слаби по Математика,јадев еднаш неделно,не пијав ,а бев пијан ,за мислејне нишо не мислев, бев одземен ,забораен не знаев кој сум и во кој влез становам,почнав да мерам температура зато шо горев однатре,трчав по кратки ракај на -20 и нишо не ми беше,а таја ми се топеше ко снегулка на рацеве гореше и пламтеше,се гасевме со црвено вино, и така дојде денот на вистината и стадовме по еден прстен на рака.а другаров и другаркава нејзина сведочеа за таква лепота шо ни се деси ...беше прекрасно...до тогаш.Потоа се појави една па друга уста,а после и трета ...лепотицава се претвори во ламја и јајт све шо ке видит...сега не спијам зато шо ке сум изеден на спијанје... ладно ми е и сред лето ...пијам црвено вино да се загреам ...знам кај становам ама избегавам ..другаров шо ми беше како брат го избегавам...пак јадам еднаш неделно ...Математика знам и во сон...Добро де до кога вака?

Заменик-претседателот на руската Дума, Владимир Жириновски синоќа по повод Денот на вљубените изјави дека љубовта е психичко заболување кое му штети на здравјето на луѓето.

- Се вљубуваат деца, од глупост и наивност и потоа страдаат цел живот. Љубовта е психичко заболување - човек сака во некој да се вљуби, со него малку да остане, да се заборави - ист е принципот на дејство како кај алкохолот и тутунот, истакна лидерот на либералните демократи во Русија.

Коментирајќи го прославувањето на Свети Валентин во западната традиција, Жириновски рече дека љубовта му нанесува штета на здравјето на луѓето и ги принудува да направат најтешки злосторства.

- Последица на тоа се измамата, одмаздата, несаканите и отфрлените деца, разводите и абортусите. Потребни се единствено брачни договори, додаде Жириновски.

од политичар очекувате да ја возвишува љубовта ??

гледам се согласувате доста........

после не бил фер и каде одел животот,ха

без љубов нема живот кај живиот свет,а таквите кои имаат комплекси нека не им пречат на другите во задоволството кое другите го уживаат........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom