Љубов со пари сепак се купува

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате ваквите ергени кои купуваат жена?

• да

Гласови: 78 58,6%
  • не

Гласови: 55 41,4%

• Вкупно гласачи
    133
Па ако сме попрецизни не е купена жената. Она може фино лепо да си одбере со кој маж ќе се мажи. Купена е само услугата посредништво.:) Платено е само за информацијата дека некаде постои жена која би сакала да се мажи. Така да тоа не значи дека некој ја купил жената.

види тука има негативна работа што посредникот сака да заработи нешто додека фамилијата која ја дава девојката (таткото или ако го нема постарите браќа) сакаат да бидат сигурни дека мажот е здрав и дека е домаќин човек,често одат кај него и преспиваат да се уверат дека се работи за домаќини нивните идни сватови итн итн

Темата можеби треба да гласи: „ДАли се среќни сопружниците на сликата?“
ЈАс колку што гледам и тој и таа греат од радост.
Што се однесува до парите, имам видено еден вагон ценкања во вид на мобилни, ташни, платен годишен одмор, прстен ваков онаков, буквално изнудени од дечкото

Ама пак не е ни љубовта купена :D
Па нормално дека не е купена. Се сложувам со тебе.:) Јас отидов уште некој чекор напред и викам дека жената не е купена, туку само информацијата е купена. Е сега ние не можеме да знаеме дали момата си го засакала мажот. Може она си го сака мажот. А чим е со него и не се разведува значи на жената се тоа и одговара. Можеби тука имало и љубов на прв поглед како што некои велат :) .

Договор за купопродажба на жена, член 69. ЗОО

- Носителот на правото на сопственост има право својата ствар да ја држи, целосно да ја користи и да располага со неа по своја волја, доколку тоа не е спротивно на закон или на право на друго лице.

- Врз жената како непотрошна, подвижна ствар може да се заснова и право на плодоуживање :)

види тука има негативна работа што посредникот сака да заработи нешто додека фамилијата која ја дава девојката (таткото или ако го нема постарите браќа) сакаат да бидат сигурни дека мажот е здрав и дека е домаќин човек,често одат кај него и преспиваат да се уверат дека се работи за домаќини нивните идни сватови итн итн
Не сфаќам што е негативно во целава работа. Ако можеш дообјасни ми.

Ма ова не е добро, ова е супер! Ќе ги претопиме албанциве (y)
Шала на страна, јас ги оправдувам и се надевам дека ќе има повеќе такви што ќе земаат жени од каде и да било. Тоа е многу подобро одколку да седат стари ергени. На крајот сите тие деца што ќе се родат ќе бидат Македонци;)

Јас еве вака јавно давам предлог на сите млади Македонци доколку утре им текне да се женат, да ги бојкотираат Македонките, нека земаат за жена било што, само да не е од нашиве женски, белким ќе им дојде паметот, ја претераа веќе работата, веќе одамна имам дигнато раце од Македонките и барам девојки исклучиво од другите нации ............... сериозен сум во ова и мислам дека луѓево што земале жени од Албанија или пак од некоја друга земја се во потполно право и направиле добар избор, со среќа нека им е нека се множат ваквите мешани бракови и во иднина, битно не е Македонка па што сака нека е !
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 01:15 ---
Ма ова не е добро, ова е супер! Ќе ги претопиме албанциве (y)
Шала на страна, јас ги оправдувам и се надевам дека ќе има повеќе такви што ќе земаат жени од каде и да било. Тоа е многу подобро одколку да седат стари ергени. На крајот сите тие деца што ќе се родат ќе бидат Македонци;)

Не само децата што ќе им се родат, туку и самите жени со тек на годините ќе бидат асимилирани и на некој начин ќе бидат Македонки, на почетокот малку јазикот ќе им биде проблем, но откако ќе го научат Македонскиот јазик и откако ќе живеат определен период помеѓу Македонци и тие ќе бидат асимилирани во Македонки, а пак децата ќе бидат чисти Македонци !

Јас еве вака јавно давам предлог на сите млади Македонци доколку утре им текне да се женат, да ги бојкотираат Македонките, нека земаат за жена било што, само да не е од нашиве женски, белким ќе им дојде паметот, ја претераа веќе работата, веќе одамна имам дигнато раце од Македонките и барам девојки исклучиво од другите нации ............... сериозен сум во ова и мислам дека луѓево што земале жени од Албанија или пак од некоја друга земја се во потполно право и направиле добар избор, со среќа нека им е нека се множат ваквите мешани бракови и во иднина, битно не е Македонка па што сака нека е !

И ти планираш да склучиш купопродажен договор?:D

И ти планираш да склучиш купопродажен договор?:D

Па не си го прочитал мојот прв пост на темава(на страна бр.1) .......... сеуште сум младичок за женидба, но за некоја годинка ќе треба да си го спремам чекмеџето за одвржување по се изгледа .......... че си купа Аљбанка од Корча ... :icon_mrgr:
Ништо чудно, како што кажав Македонките тотално ги бојкотирам и одбегнувам во секаков смисол и се обидувам да се зближам со девојки исклучиво од други нации ......... сериозен сум !

Според насмевките на нивните лица не ми личат дека се сјебале.

Ама и тебе ти е и онака небитно, ти си имаш принц на бел коњ па можеш да им се ситиш на маката на другите.

Инаку ќе оправдав и да беше обратно, немажена жена на 40 и кусур години да оди и да си плати за маж во Албанија.
Овде се работи за реални животни проблеми, а не за филозофски его трипови на тинејџери на темата љубов.

Па според насмевките на лицата и мене ми е јасно колкав е нивниот памет и како тие гледаат на животот, а и што очекуваат од него.
Иначе, јас што имам или неам, ич не е твој проблем и мислам дека не ти доликува така лично да ми се обраќаш. А и ако мислиш дека ти повеќе ги разбираш од мене реалните животни проблеми, обрати ми се на некоја повозрасна тема, ако оваа не е таква. Ќе можам соодветно да ти реплицирам бидејќи за жал, не сум тинејџер.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 01:29 ---
Ништо чудно, како што кажав Македонките тотално ги бојкотирам и одбегнувам во секаков смисол и се обидувам да се зближам со девојки исклучиво од други нации ......... сериозен сум !

Жити глупата генерализација. :facepalm:

Љубов со пари не се купува но секс се купува а нели сексот се нарекува и водење љубов.

Па не си го прочитал мојот прв пост на темава(на страна бр.1) .......... сеуште сум младичок за женидба, но за некоја годинка ќе треба да си го спремам чекмеџето за одвржување по се изгледа .......... че си купа Аљбанка од Корча ... :icon_mrgr:
И таа што ќе ја купиш планираш со синџир да ја врзеш дома?:) Мислиш дека домашно животно купуваш?:) Што ако не можете да се истрпите ни 5 минути после? Ипак претпоставувам не живееш во некое затуцано планинско село, дури и да ја купиш може некој ќе ти ја превземе за без пари.:)

И таа што ќе ја купиш планираш со синџир да ја врзеш дома?:) Мислиш дека домашно животно купуваш?:) Што ако не можете да се истрпите ни 5 минути после? Ипак претпоставувам не живееш во некое затуцано планинско село, дури и да ја купиш може некој ќе ти ја превземе за без пари.:)

Да бе да до сега колку ергени се испоженија со девојки од Албании, Бугарии, Украини, Русии и.т.н. па не сум чул до сега жената од таму до дома некој да ја влечел со сила(со синџири), или пак да му избегала или да го заебала со некој друг ....... дајте не спинувајте без потреба, не се сите девојки на планетава како домашниве ни девојки ала МКД !

Да бе да до сега колку ергени се испоженија со девојки од Албании, Бугарии, Украини, Русии и.т.н. па не сум чул до сега жената од таму до дома некој да ја влечел со сила(со синџири), или пак да му избегала или да го заебала со некој друг ....... дајте не спинувајте без потреба, не се сите девојки на планетава како домашниве ни девојки ала МКД !
Да де, нашиве со радиоактивно млеко се доени, па ради тоа застрануваат. :icon_lol:

Со среќа нека им е, нека му се изродат дечиња!
Морам да се согласам со неколкуте коментари погоре, кога веќе нашите моми одлучиле да се мажат по поголемите градови, тогаш воопшто немам негативно мислење или нешто против ,ергените да си ја бараат среќата и надвор од Македонија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom