Љубов од школските клупи

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Охооо, ние во основно што сме правеле... Кога ќе помислам, се запрепастувам. vilica: :pos: Имав и јас љубови од школските клупи... И тоа не само една. :pos:
Второ одделение, Т. :wub: Сите девојчиња од клас го сакавме Т., што е малку чудно со оглед на тоа што кога потпораснавме веќе не беше толку популарен меѓу девојките. :pos:
Трето одделение, Д. :wub: Едно време и он мене ме „сакаше“, си остававме честитки за Нова Година под клупа, се враќавме дома заедно...Многу бевме слатки, јас цела глава повисока од него. :pos: Ама после Марија се заљуби во него и ми го "лапна". :( Кучката ќе плати за тоа.:pos:
Шесто одделение си го фатив првиот дечко кој беше исто од мое школо, ама не од мој клас. Он беше осмо во тоа време. :) Ах, колку слатки мигови си поминавме позади, пред, до, околу, во школо. :wub:
Седмо одделение, М. :wub: Демек другарчиња, демек да му местам женска, демек без никакви намери... И на една стара нова година се измувавме. :pos: Кои ремети сме ги преживувале после тоа, чудо едно... :pos:
Седмо одделение аген... П. :wub: Една генерација постар беше, ама пак се рачуна у школски клупи, дека од исто школо. :icon_lol: „Идевме“ дууууури 4 дена. :pos: После откако раскинавме демек се испокаравме, ама по некоја година ептен се зближивме другарски и се газевме од смеење на спомените од нашата „врска“... :)
Осмо веќе имав дечко од друго школо. :pos:
Еден друг М. беше заљубен во мене во текот на сите осум години основно образование, но никогаш не успеа да ме освои.

Во средно пак... Мислам дека бев една од ретките девојки од клас што немаше некоја афера со некое од машките. :pos: Мојот клас од средно беше жива шпанска серија, во која за среќа не учествував. :icon_lol: Малце кога потпораснав научив да ставам строга граница меѓу потенцијални другари и потенцијални партнери уште од самото запознавање, а за кратко време сите машки од клас (со кои бев блиска) ми станаа многу добри другари со кои секако, не сакав да имам ништо такво. Плус, никој од нив (а не беа многу, некои осум-девет), не беше реално мој тип. :icon_lol: А и ретко се загледував во врсници... :)

даааа уште во основно многу сакав еден тип цели 7 години:pos: :pos: :pos: колку сите беа онака затрчани по него и сите го бркаа бла бла...јас не правев ништо just sitting around,looking at the guy :)))))
бев дежурна со него тоа се сеќавам и бев пресреќна лол
после некако ми се смучи од него и го заборавив
сите го бркаа јас на крај се смував со него...лоооол
али после две години завршување средно :)

Pa toa i ne beshe mn odamna so ogled na toa deka sega imam 17 godini.Mojata prva vistinska, golema ljubov ja dozhiveav vo 7 oddelenie. Beshe pochetok na uchebnata godina i ni dojde novo dete vo oddelenieto. Site bez vozbudeni osven jas.Ne davav tolku golemo znachenje na nekoj shto seushte go nemav zapoznaeno.Koga vleze vo uchilnicata i go vidov za prvpat znaev deka e prashanje na vreme koga kje pochne da mi se dopagja.Iskochi deka e super dete, druzheljubiv i sovrsheno se sovpagjashe vo slikata na togashnoto 8v- nemirni,sekogash begaat od chasovi koga mozhat i najsrekjni se koga kje uspeat da gi iznerviraat nastavnicite:pipi: Hemija imashe definitivno megju nas a prvpat se smuvavme na ekskurzija a potoa i se fativme.Podocna site znaea deka sme zaedno i se zboruvaa mn raboti za nashata vrska, no ne dozvolivme nishto da ni ja rasipe.Mn relaksirano se odnesuvavme,nemashe nikakva ljubomora i karanici i mozham da kazham deka toa mi beshe eden od najubavite periodi vo mojot zhivot.Bevme zaedno do kraj na osnovno i na kraj se razdelivme kako prijateli. I denes chesto se gledame i odime na kafe i mozham da kazham deka vo negovo drushtvo se chuvstvuvam odlichno.Definitivno prvata shkolshka ljubov e neshto shto nema nikogash da go zaboravam:wink:

ха ха ха темава е закон.

Значи се сетив на една моја љубов во петто одделение.Типот беше плав,се викаше Александар и двајцата имавме симпатии еден кон друг но не зборевме толку многу ама се приметуваше хемијата мегу нас.Сите приметија а и класниот раководител примети a јас се срамев ненормално кога и да ми го спомнеа:pos:

Ама многу брзо ми помина мене речиси и заборавив на се што се случуваше околу нас,тој батерфлај ефект за разлика од него кој уште се треска по мене и после толку години ама се што е слатко трае кратко:icon_lol:

...

Мислам дека бев тежок лузер, кој не сфаќал дека и некоја му се бендисува. Имаше една на која веројатно сум ѝ се допаѓал ама ете - не сум сфаќал. Дури отпосле ми се појавија некои нагони, за кои исто така не успеав да сфатам што се на време. Едвај откако заврши сè имав шанса да ѝ признаам на една дека сум ја меркал, и тоа додека таа беше во долга врска.

Јасно, ништо не испадна меѓу нас и сега сме си на различни животни патишта. Сепак, тоа го паметам како огромна лекција дека на луѓето треба да им се кажува кога нешто чувствуваме за нив, колку и да мислиме дека е малку и безначајно.

Па афери мора да се има, ама ништо сериозно освен што на 2-3 девојчиња навистина им се восхитувам на градите свака част би сакал еден tit fuck. Тоа би било у главном со моите сокласнички.

Иначе кога ќе размислам подобро незнам зошто секогаш кај мене во клас се грди пиќиња и мора да се лижам со други наместо со наши луѓе али тоа е:toe:

Јас се сеќавам дека у прво одд кога влегов у школото одма забележав едно детуле и он беше највисок од сите. Црна коса, темни очи абе уште тогаш си имав некои фикс идеи....и...да, го сакав од прво до петто одд. У шесто он ме викаше у кино да идеме, а јас го одбив со образложение дека кога се иде у кино се знае што се прави ( абе мозок работа ) и не отидовме никад нигде. А он у второ одд. се заљуби у школска ни, што ја поттикна мојата љубомора ( уште тогаш сум знаела како треба демек, среќа сега искоренив тоа) и после две-три години мразење ја и девојчето до ден денеска сме најдобри другарки. Супер работа. Фина љубов без она: Jaс те сакам! ...- Е ја тебе не! ....Чисто онака ја го сакав он мене не, после он мене ја него не и...сега кога ќе се сетам ми иде смешно. :pos2:

...

Мислам дека бев тежок лузер, кој не сфаќал дека и некоја му се бендисува. Имаше една на која веројатно сум ѝ се допаѓал ама ете - не сум сфаќал. Дури отпосле ми се појавија некои нагони, за кои исто така не успеав да сфатам што се на време. Едвај откако заврши сè имав шанса да ѝ признаам на една дека сум ја меркал, и тоа додека таа беше во долга врска.

Јасно, ништо не испадна меѓу нас и сега сме си на различни животни патишта. Сепак, тоа го паметам како огромна лекција дека на луѓето треба да им се кажува кога нешто чувствуваме за нив, колку и да мислиме дека е малку и безначајно.
Добро е штом се учи - па дури и на сопствените грешки ... :smir:
Ааа, бај д веј, ова со лузер ми се допаѓа ... ептен е смешно и типично за многу мажи на таа возраст кои се опкружени со супер-жени или супер-мажи - во таква ситуација се збунети и незнаат какво место да завземат во социјалниот свет на младите - откако се градат како личности тогаш сфаќаат дека не требале да се плашат и да го искажат своето мислење/ став па и љубовни чуства ... поззз

Мојот клас од средно беше жива шпанска серија, во која за среќа не учествував. :icon_lol: Малце кога потпораснав научив да ставам строга граница меѓу потенцијални другари и потенцијални партнери уште од самото запознавање, а за кратко време сите машки од клас (со кои бев блиска) ми станаа многу добри другари со кои секако, не сакав да имам ништо такво. Плус, никој од нив (а не беа многу, некои осум-девет), не беше реално мој тип. :icon_lol: А и ретко се загледував во врсници... :)

Исто и кај нас, речиси секое машко се мувало со барем по едно девојче од клас, и од сите тие, само јас останав во врска, и тоа долга, еве веќе 2ипол години и уште учиме заедно, уште 1 месец:smir:

ха ха ха темава е закон.

Значи се сетив на една моја љубов во петто одделение.Типот беше плав,се викаше Александар и двајцата имавме симпатии еден кон друг но не зборевме толку многу ама се приметуваше хемијата мегу нас.Сите приметија а и класниот раководител примети a јас се срамев ненормално кога и да ми го спомнеа:pos:

Ама многу брзо ми помина мене речиси и заборавив на се што се случуваше околу нас,тој батерфлај ефект за разлика од него кој уште се треска по мене и после толку години ама се што е слатко трае кратко:icon_lol:
Дај му шанса на човекот .... :smir: :back:

Ауффф ИМАВ.
Неостварена за жал.
Попив корпа.
Останавме пријатели.
Еве веќе скоро 10 години.
Слушнав пред некое време се свршила.
Со среќа нека им е.

DAAAMN....кое хаику :pos2:

Ауффф ИМАВ.
Неостварена за жал.
Попив корпа.
Останавме пријатели.
Еве веќе скоро 10 години.
Слушнав пред некое време се свршила.
Со среќа нека им е.

DAAAMN....кое хаику :pos2:

де бе :pos2::pos2::pos2::pos2:

Ах каква тема..
Од одделение ми беше..
И од 3 до 8 го симпатишев..мноооогу го симпатишев, а и он мене х)
али копиљаци, срамежливи, шо сакаш..
Најубаво беше на екскурзии коа идевме..Секад заедно си бевме.
Демек другари..:kesa:
Ми праеше плетенки на сред час. Дека позади мене седеше (А)..:pos2:
Сега ми е смешно, ама тогаш умирав..
Хах.. мислам дека никад нема да го забораам тоа секојдневно глупирање и трескање од земја.. :vozbud:

..Аееееее...у 2ро одд, беф ‘‘заљубена‘‘ во еден!! И знам послем наставничките не седнаа заедно и јас беф многуу среќнаа, и цело време си се закачкафме:pipi::kesa:

Ја идев така со една уше коа имав 15 во прва ја запознав , и онака топ беше цурата ... се мувавме после се фативме се онакавме ко шо си спомна ThugProphet али девојчето испадна нешо сосема различно од тоа ја шо мислев дека е... Али нема везе :) Ионака мораше некад да заврши, хаха коа ќе ми текне колку се бедирав :))))))))))))))))))))))))) Брао за темава! :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom