Љубов или навика

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам како можете да зборите дека љубовта преминува во навика...како може да мешате баби и жаби....не ми е јасно навистина.:icon_lol: Ајде незборам повеке ке си траам да видам што имаат другите да кажат па ке се доискажам.

MaCk0 напиша:
paaa :)))) mozda sum mal ednostavno ima 19 god moze ushe ne sum nashol onakva vistinska ljubof a

Не мора да значи, ама во твојов случај да ... сеуште не си ја нашол вистинската љубов која е една.:pipi:

divine напиша:
Не мора да значи, ама во твојов случај да ... сеуште не си ја нашол вистинската љубов која е една.:pipi:
ja baram ja baram se nadevam eden den .... :pipi:

Љубовна навика!

Навикната сум на неговиот поглед кој ме фасцинира :je: , навикната сум на неговите бакнежи и ги сакам :je: ,навикната сум на неговите допири и не сакам други:je: , навикната сум на него во мојот живот и никој не може да го замени:je: ....ДА ! Љубовта дефинитивно за мене е прекрасна навика од која нема да се одвикнам:je: :je: :je:

Abe divine,tuka ne se slagam so tebe,ako postoele ljubov ali pocnuva da se oseka monotonost,i dvata partnera se dolzni da go smenat toa, ne moze ako ne eden od niv mu prdnalo dosadno da mu staenue i aj u pm da ide dotogasnata ljubov? Prosto ne ide!

mRnO напиша:
Abe divine,tuka ne se slagam so tebe,ako postoele ljubov ali pocnuva da se oseka monotonost,i dvata partnera se dolzni da go smenat toa, ne moze ako ne eden od niv mu prdnalo dosadno da mu staenue i aj u pm da ide dotogasnata ljubov? Prosto ne ide!

Не мора да се сложуваш, ама каде спомнав јас дека треба едниот партнер да се труди да смени нешто ако една врска постане монотона? Затоа кажав, ако е љубовта каква што треба да е, значи да е обострана, силна и вистинска едноставно неможе да прерасне во навика. Ете толку е едноставно, ако го занемариме "малото" проблемче дека многу ретка појава е таквата љубов:kajg:

ljubov ili navika? ne zanm sto da pisem. znam deka ljubovta e mnogu pogolema navika od pusenje ili od idenje na forum, a zos e taka ne sum tolku pameten da vi kazam. djabe ti e ljubovta ako ne se naviknes da bides so partnerot, a koga ke se naviknes toa stanuva navika i taka natamu

vojvodata напиша:
ljubov ili navika? ne zanm sto da pisem. znam deka ljubovta e mnogu pogolema navika od pusenje ili od idenje na forum, a zos e taka ne sum tolku pameten da vi kazam. djabe ti e ljubovta ako ne se naviknes da bides so partnerot, a koga ke se naviknes toa stanuva navika i taka natamu

Најфино те молам да си го прочиташ постот и да пробаш да разбереш што напиша.

“Џабе ти е љубовта ако не се навикнеш да бидеш со партнерот, а кога ќе се навикнеш тоа станува навика“ :lud::lud::lud:

Пхеномена :icon_lol:

Да не мешаме потреба со навика?
Кога страста ќе изгасне, заљубеноста прераснува во љубов, или спласнува во ништо. Во првиот случај станува збор за потреба (онака како што опиша Sagaqua), а во вториот - за навика, празна рутина.

Често имам слушано дека после одреден период љубовта преоѓа во навика .. знаете на почетокот работи хемијата те привлечноста потоа љубовта (која наводно траела една година), а подоцна се тоа е чиста навика....
Дали е навистина така?

zavisi kolku interesna kje ti bide vrskata i kolku ti i partnerot kje se posvetuvate na vrskata
ako sakate dovolno da ostane ljubov i da ne stane navika moze da uspee:)

pa ne bi rekla deka ljubovta preminuva vo navika osven ako toa ne go dozvolat samite partneri.normalno deka ako se zapostavi vrskata,ako se zaboravat site onie mali nesta koi na pocetokot ne pravelle srekni deka vrskata bi stanala monotona.jas i decko mi sme tri i pol god zaedno pa se uste ne mislime deka sme preminale vo navika.ja bi rekla deka ljubovta e nekoj vid bilka koja ako ja polevas so voda ke naprednuva ali ako ja zapostavis ke ovene.treba sekoj den da se potsekame na razni nacini kolku se sakame,kolku ni znaci toa sto sme zaedno..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom