Љубов или навика

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување
Љубов си е љубов, не може да стане навика, а ако веќе осеќате дека се гледате само од навика тогаш одамна вас ви исчезнала љубовта

Љубов или навика? Неможе двете заедно... Ако исчезна љубовта тогаш се преминува во навика...Сепак зависи од партнерите дали љубовта ке премине во навика...

So tek na vreme ljubovta preminuva vo slatka navika bez koja ne mozeme da ziveeme.Taa ne balansira, stimulira, ni dava energija za sekoj nov den.
Znaci preminuva vo nesto bez koe ne mozeme, se razbira ako stanuva za evoluiranje na vistinska ljubov.
Ako e pogresna se preminuva vo ocaj, kaenje i navika koja ne ugushuva:nesum:

pa mislam deka se preminuva vo navika sto i da pravis vo zivotot, no ne znam bas za ljubovta...
imav tri godini vrska i koga raskinav koga mi bese tesko slusav komentari od nekoi lugje deka mi bilo navika zatoa mi e tesko, no jas ne velam deka mi bilo navika, toa bese ljubov, ne znaci deka ako so nekogo si dolgo vreme ti stanuva navika....

Ако љубовта е навика,
тогаш тоа е најголемата,
најслатката,
најзависната работа која постои!
:love2:

Преминува во навика, да, но ако вложуваш во врската и ако сакаш таа да опстане и тој жар што го имало на почетокот нема да пројде во навика, ако ги менуваш работите малку по малку, што ти здосади одма мењај, кажи му на партнерот што фали, дека е монотоно и дека ти е навика се, мора да се каже ако не ти ќе ги сносиш последиците на таа навика, тебе се ќе те нервира. Барема ја така правам и сега за сега не сум почувствувала во оваа врска некоја навика а ни партнерот.

Љубовта нема никаква врска со навика.....

Навикната сум на неговиот поглед кој ме фасцинира :je: , навикната сум на неговите бакнежи и ги сакам :je: ,навикната сум на неговите допири и не сакам други:je: , навикната сум на него во мојот живот и никој не може да го замени:je: ....ДА ! Љубовта дефинитивно за мене е прекрасна навика од која нема да се одвикнам:je: :je: :je:

Точно така...Многу ми се свиѓаше мислењево на Сагаква:smir:
Љубовта е прекрасна навика од која човек тешко се одвикнува...Навика да ја видиш саканата личност, да ја гушнеш, да ја бациш, да бидеш покрај нејзе...Навика која те исполнува и те прави среќен...

По извесен период се во животот преминува во навика. Разликата е во тоа што се постојат навики кои не исполнуваат позитивно како што е љубовта...и постојат само навики, односно повторувања на одредени дејства.

Ako vrskata zapocne premnogu rano togas definitivno e osudena pa propast... Dokolku vrska koja ja zapocnuvas otkako ti pominale periodi na glupiranje i sega si spremen/a za seriozno moze da opstoi.

Во љубовта има фази како поминува време таа преминува од еден вид на чувство во друг но НИКАКО во навика,ако тоа се случи значи и тоа предходно било само страст и бледа копија на тоа што е љубов...ако сте создадени еден за друг секогас ке има чувства со различен интензитет..:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom