L-Carnitine

• Креатор на темата Креатор на темата yamaya-yanna
  • Време на започнување Време на започнување
Јас вежбам 3 пати неделно по 2 саат и планирам да купам, па ако знае некој да ми каже како се конзумира секој ден ли, пред тренинг или на друг начин ??

1. Го земаат за вежбање за поголема ефикасност. - Но никаде не е потврдено со доказ дека делува.
2. Орално кога се зема ја редуцираат маста, и ги зголемуваат мускулната маса но сепак и за тоа не постои веродостоен доказ кој потврдува дека е тоа така.

Јас вежбам 3 пати неделно по 2 саат и планирам да купам, па ако знае некој да ми каже како се конзумира секој ден ли, пред тренинг или на друг начин ??
l-carnitin e potpolno priroden proizvod sto moze da go koristi sekoj.Moze samo da pomogne vo topenjeto na mastite.Ne mora no pozelno e da se koristi pred vezbanje dokolku e tableta nekade 20 min a tecnost i pomalku.Jas l-carnetinot go smetam kako eden vid vitamini i veruvajte mojot ginekolog voopsto ne mi go zabrani l-carnetinot i pokraj toa sto sakam da ostanam trudna deka i da ostanam ne moze da ima nesto stetno za plodot.No sepak prvite tri meseci ne se koristi nisto osven folna kiselina.Jas koga stanuvam pijam edna tableta bidejki teloto veke pocnuva da se dvizi i da trosi pokasno pred trening zemam po 2 tableti znaci vkupno 3 dnevno i seuste sum zdrava prava hihihi

Jas l-carnetinot go smetam kako eden vid vitamini
Од витамин до аминокиселина, разлика како од тука до Токио.

Туку, лица со веќе покачен крвен притисок и во подоцни години би требало да внимаваат, да се консултираат со доктор и на вообичаен знак на главоболка и промена на крвниот притисок да прекинат со земање и повторно да се советуваат со својот матичен (под претпоставка докторот да е информиран за суплементи).

Од витамин до аминокиселина, разлика како од тука до Токио.

Туку, лица со веќе покачен крвен притисок и во подоцни години би требало да внимаваат, да се консултираат со доктор и на вообичаен знак на главоболка и промена на крвниот притисок да прекинат со земање и повторно да се советуваат со својот матичен (под претпоставка докторот да е информиран за суплементи).
jas ne velam deka se vitamini tuku deka go smetam kako vitamini i zatoa sto voopsto ne e steten.znaci ako ne e steten togas e korisen za organizmot a vitaminite isto taka se korisni.

jas ne velam deka se vitamini tuku deka go smetam kako vitamini i zatoa sto voopsto ne e steten.znaci ako ne e steten togas e korisen za organizmot a vitaminite isto taka se korisni.
seko edno apce ako e neophodno steti a preska citav deka si vo blazena sostojba so ima potreba tolku a da pazis na formata posle porogjaot nekolku meseci trcanje ce ja vratis starata forma sega najbitno treba da ti e deteto da gi dobie site potrebi hranlivi materii za pravilen negov razvoj e da mi bese mene zena :) vakvo nesto nemase da dozolam nema lini koga ce si bremena deteto treba da e na prvo mesto

seko edno apce ako e neophodno steti a preska citav deka si vo blazena sostojba so ima potreba tolku a da pazis na formata posle porogjaot nekolku meseci trcanje ce ja vratis starata forma sega najbitno treba da ti e deteto da gi dobie site potrebi hranlivi materii za pravilen negov razvoj e da mi bese mene zena :) vakvo nesto nemase da dozolam nema lini koga ce si bremena deteto treba da e na prvo mesto
ne sum i ko ke bidam sigurna sum deka nema da napravam nisto sto ke mi steti na deteto sepak postojat doktori so koi mozam da se konsultiram ako sakam nesto da pijam.sakav da kazam deka doktorot kaza deka l-carnetinot voopsto ne e steten da se pie i vo bremenost.A ako trudna ne pazis na formata racunaj koga ke se porodis nikogas ne mozis da se vratis vo forma kako sto bese ili ke bides cela ispukana i rastresena ili nikogas nema da oslabis.Jas znam kako e da se slabee imam 4 godisen sin zdrav prav i oslabev 15 kg samo so vezbanje bez nikakvi preparati.l-carnetinot go koristan isklucivo vo proletnite meseci za top forma za vo leto.Tolku od mene:D

ne sum i ko ke bidam sigurna sum deka nema da napravam nisto sto ke mi steti na deteto sepak postojat doktori so koi mozam da se konsultiram ako sakam nesto da pijam.sakav da kazam deka doktorot kaza deka l-carnetinot voopsto ne e steten da se pie i vo bremenost.A ako trudna ne pazis na formata racunaj koga ke se porodis nikogas ne mozis da se vratis vo forma kako sto bese ili ke bides cela ispukana i rastresena ili nikogas nema da oslabis.Jas znam kako e da se slabee imam 4 godisen sin zdrav prav i oslabev 15 kg samo so vezbanje bez nikakvi preparati.l-carnetinot go koristan isklucivo vo proletnite meseci za top forma za vo leto.Tolku od mene:D
dosega od hemija ako mozam taka da se izrazam sum koristel samo kalifornia fitnes vitamin c. drugo porano tezev 100 kil za od prilika 3 i pol meseci imam skinato 30 kilogrami pred edno 4 godini sega sum na tezina od 85 so tendecija do kaj 80 top forma zborot mi e niedna hemija ne moze da go oblikuva teloto za toa treba trening najdobar trening e plivanje i trcanje. a drugo nie mazite ne go gledame clulitot gledame kakva e po oblini i dali e ubava bez razlika kolku deca rodila :) koj kakva brka devojka ili zena :) neka e i malu mrsna ne e loso :)

само кардио тренинг трчање или пливање со тоа развиваш капацитет на белите дробови појака крв појаки крвнки зрнца ги трошиш масните наслаги и тоа тие што се наоѓаат веднаш поткожата и салото она кое сакаме да го топиме не треба инвестиција никаква само патики и шорцеви ја подобрува потенцијата за дури 50 % те прави издржлив монасите на шаолин темпел дури 7 пати во текот на еден ден се трчаат по планина а сите знаеме какво издржливо тело имаат и што е најважно ќе направите јако спортско срце

Имам малце масен црн дроб (многу минимално) дали L-carnitin нема ли да ми прави проблеми бидејќи АСТ и АЛТ ми е некаде 53 дали нема да има несакани дејства ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom