Nemorosus
Маршал Изет Фазлиновић
- Член од
- 5 ноември 2008
- Мислења
- 2.598
- Поени од реакции
- 627
KWC (Kajgana Web Challenge) е натпревар, за кој ќе изгради најдобра интернет страница. Секако како и графичките натпревари, и тука ќе има тема, а можеби и награда. Значи кој сака може да учествува, а кој нејќе нека не коментира.
Тема на овој број : Пребарувач со Индекс и Страна од резултати
Пример на тема : Индекс - Страна од резултати
Кој сака да учествува нека ја прати тука страната. Страната мора да биде на кирилица, а на крај ќе креираме и анкета па членовите ќе гласаат за победникот. Страницата немора да биде функционална (да пребарува), туку само дизајнот ни е потребен.
Што треба да имам?
Страницата мора да биде во HTML формат. Дозволено е Javascript, а флеш не е. Ако немате хост каде да ја хостирате, пратете ми ПП па јас ќе го сторам тоа за вас. Ако сте дизајнирале повеќе страници, не се плашете дадете ни ги.
Како да учествувам?
1 ) Направете ја страната
2 ) Коментирајте / одговорете на оваа тема
3 ) Чекајте да собереме повеќе дизајни, и одиме на public анкета
UPDATE : Страницата мора да биде компатибилна за следниве веб прелистувачи (последни верзии):
Internet Explorer
Safari
Firefox
Opera
- Поздрав, Coolzrock.
Тема на овој број : Пребарувач со Индекс и Страна од резултати
Пример на тема : Индекс - Страна од резултати
Кој сака да учествува нека ја прати тука страната. Страната мора да биде на кирилица, а на крај ќе креираме и анкета па членовите ќе гласаат за победникот. Страницата немора да биде функционална (да пребарува), туку само дизајнот ни е потребен.
Што треба да имам?
Страницата мора да биде во HTML формат. Дозволено е Javascript, а флеш не е. Ако немате хост каде да ја хостирате, пратете ми ПП па јас ќе го сторам тоа за вас. Ако сте дизајнирале повеќе страници, не се плашете дадете ни ги.
Како да учествувам?
1 ) Направете ја страната
2 ) Коментирајте / одговорете на оваа тема
3 ) Чекајте да собереме повеќе дизајни, и одиме на public анкета
UPDATE : Страницата мора да биде компатибилна за следниве веб прелистувачи (последни верзии):
Internet Explorer
Safari
Firefox
Opera
- Поздрав, Coolzrock.