kupikniga.mk почнува со работа наскоро

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Дали планирате да го користите?

• Да, мислам дека треба вакво нешто во државава.

Гласови: 24 49,0%
  • Не, не сум заинтересиран.

Гласови: 1 2,0%
  • Ќе размислам, во зависност од услугите кои ќе ги нудат.

Гласови: 21 42,9%
  • Не читам книги.

Гласови: 3 6,1%

• Вкупно гласачи
    49
M

Mario Gómez

Гостин
www.kupikniga.mk

Првиот македонски е-комерц сајт, за размена и купување на книга започнува со работа наскоро. Знам дека не е ништо познато уште, но сајтов ќе биде феноменален и ќе вклучува размена на стари книги помеѓу корисници, идејата и софтверот се на innovation мислам, така да очекувам се да е во ред кога ќе почне со работа.

Други информации наредните денови. ;)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
кога повеќето луѓе би се занимавале со купување книги и читање наместо политика...светов ќе беше поубаво и помирно место

T

Tetro

Гостин
Наскоро може да биде еден ден, една недела, еден месец,... две години?

Кога?

М

Мартин`

Гостин
Во скоро секој град има библиотека така да не гледам поента зошто би се мачеле преку интернет да мењаваат книги за да ги читаат, а за купување на книги веќе постојат доста сајтови на издавачки куќи.. сепак немам ништо против ако има уште една конкурентска на другиве.

M

Mario Gómez

Гостин
Наскоро може да биде еден ден, една недела, еден месец,... две години?

Кога?
Незнам точно, месец дена прекусила.
--- надополнето: 2 март 2012 во 23:30 ---
Во скоро секој град има библиотека така да не гледам поента зошто би се мачеле преку интернет да мењаваат книги за да ги читаат, а за купување на книги веќе постојат доста сајтови на издавачки куќи.. сепак немам ништо против ако има уште една конкурентска на другиве.
Има неколку да, но не се типични е-комерц страни, односно не ги нудат сите услуги... некои немаат електронско плаќање, на некој мора да се јавиш негде и да ти достават по пошта. Значи незнам детали сеуште, но дел по дел ќе ве известувам.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
пред 2 години имав потреба од една книга, но специфично издание.....ги поминав сите антикварници и огласи но не го најдов посакуваното издание....почнав да копам по интернет и за среќа во Хрватска најдов неколку онлајн антикварници кои откупуваат и продаваат стари книги....бидејќи дечкото од антикварницата во која ја лоцирав книгата немаше пејпал....плаќањето беше проблематично....опциите беа или вестернјунион или пари во плик....опцијата со вестернјунион не ми беше прифатлива бидејќи провизијата беше повисока од цената на книгата вклучително и поштарината....отидов во пошта и прашав кои се опциите да пратам пари во плик (смешна сума од 9 евра)....СЕ ПОЧУСТВУВАВ КАКО ТЕРОРИСТ КОЈ САКА ДА ИСПРАТИ АТОМСКА БОМБА ПО ПОШТА....сомнителни погледи....бошмуабети и образложенија...и на крај услов докјолку сепак одлучам да пратам 9 евра во плик парите сум морал да ги купам од поштенската менувачница....тука ми пукна филмот

прибегнав кон наједноставното но за мене најнепосакувано решение.....најдов пријател на мој пријател кој во моментот беше во Загреб....ја резервирав книгата во антикварницата...дечкото ја плати и подигна во мое име и по две недели го имав посакуваното издание

за разлика од Хрватска...ние немаме ниту една онлајн антикварница за книги....каде што љубителите на книгата ќе можат да ги најдат посакуваните изданија....

доколку гореспоменатата страница профункционира....се надевам дека ќе овозможи вистинските љубители поедноставно и побрзо да купуваат и разменуваат книги

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.711
Поени од реакции
13.395
Не ги кудам библиотеките, но често барајќи по нив останувам со празни раце. Сакав да ја земам Мемоарите на Шерлок Холмс, и замисли ми ја дадоа на српски во некоја бош фаза, изгрицкана од глувци, фалеа страни. А за сегашниве бестселери имаат брате колку ти душа сака. Ама Шерлок бе? една од попознативе? или пак Џорџ Орвел? Чарлс Дикенс?

M

Mario Gómez

Гостин
Значи сајтов ќе биде нешо као посредник помеѓу сите издавачки куќи у државава и читателите, ќе има и дистрибуционен партнер кој гарантира брза испорака, плаќањето ќе биде со картички, да се надеваме дека нема да е скапо.. :)

Член од
11 јануари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
114
kniga.com.mk за жал нема плаќање преку интернет со картичка, туку треба во банка да се уплати...

Kajgana Shop

На врв Bottom