Kуп на Македонија 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување
друже сигурен си? дека на ФФМ пишале 3:5 пенали:

http://ffm.mk/kup-na-makedonija-rezultati-116-finale

Ф.К.Беласица – Ф.К.Напредок 1 : 1 (3 : 5) Пенали

Ги гледав пеналите друже... 0-1,1-1,статива за Напредок,2-1, 2-2, Па одбрана на голманот на Напредок,2-3, нашиот се изглупира (шутираше покрај десниот голмански дирек),2-4 крај... Ако бил уште некој од Струмичани на форумот ке потврдат... Вториот пенал го промашија Напредок т.е. погодија дирек лево горе(десно голмански):)

Многу рано се сретнаа фаворитите. Многу појаки утакмици ќе паднеа у пролет него сеа ама шта је тука е. Верувам дека во секој случај ќе има што да се види и сеа

Ете ги сите двојки, во заграда е лигата во која настапува тимот:

Shkendija (1) vs. Vardar (1)
Kozhuf Miravci (2) vs. Napredok (2)
Pelister (1) vs. Rabotnichki (1)
Gostivar (2) vs. Renova (1)
Pobeda Junior (3) vs. Drita (2)
Turnovo (1) vs. Bregalnica (1)
Sileks (1) vs. Gorno Lisiche (2)
Shkupi (2) vs. Teteks (1)

Победа во последни секунди примиле гол од Дрита за потоа да испаднат на пенали со три промашени пенали по ред. Штета...

Три второлигаши во четвртфиналето, Еуромилк кој го изненади Силекс (0-0 дома и 1-1 гости), Дрита која ја помина Победа и Миравци кои го добија Напредок со 1-5 (тешка местенка изгледа :D).
Вториот меч кој отиде на пенали меѓу Брегалница и Турново го добија гостите откако славеа со 3-4 по пеналите.
Тетекс ја елиминираше Слога со победа од 1-0, а последниот патник од денешните мечеви е Ренова која по втор пат го доби Гостивар.

Победа во последни секунди примиле гол од Дрита за потоа да испаднат на пенали со три промашени пенали по ред. Штета...

Три второлигаши во четвртфиналето, Еуромилк кој го изненади Силекс (0-0 дома и 1-1 гости), Дрита која ја помина Победа и Миравци кои го добија Напредок со 1-5 (тешка местенка изгледа :D).
Вториот меч кој отиде на пенали меѓу Брегалница и Турново го добија гостите откако славеа со 3-4 по пеналите.
Тетекс ја елиминираше Слога со победа од 1-0, а последниот патник од денешните мечеви е Ренова која по втор пат го доби Гостивар.

На ред сте вие да ги спакувате куферите :icon_mrgr:

^Секако и нивните ривали што играат на ист стадион. :)

^Секако и нивните ривали што играат на ист стадион. :)
Drug pat. :icon_mrgr:
Rabotnicki 3-1 Pelister
Zima zalet Rabotnicki, 6 pobedi imaat u poslednive 7 natprevari. Samo od nas izgubija. So Stojkov izgleda ekipata im dobi druga dimenzija. Asistira, pogoduva. Definitivno pravi razlika Aco.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom