Кулата на ѓаволот

• Креатор на темата Креатор на темата Дамјан_Amstaff
  • Време на започнување Време на започнување
Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Оваа ѓаволска кула, се наоѓа во североисточен Вајоминг во САД. Нејзината висина е 386 метри и е формирана пред 65 милиони години од вулканска активност. Оваа огромна карпа стана позната по приказните за вонземјани и по нејзиниот специфичен облик.

devils_tower_02.jpg

Интересна теорија за содавањето , ама помалку и смешна
devils_tower_05.jpg

devils_tower_03.jpg

devils_tower_24.jpg

Што мислите како е создадена ? "Големата мечка" , Дело на природата , Вонземјани ?!

Тоа за мечката... ама ич не ми се верува... може да е нешо од атмносферски влијанија... или сварно појма неам.. мајка природа- бест артист...

:vozbud::vozbud::vozbud: и јас би сакал да се качувувам до врвот. Looks challenging :)

Да, вонземјани ја изгравирале... на мистериозен начин познат на уште помистериозните градители на мистериозниот кинески ѕид за кој не се знае кој го изградил или па се знае? :raz:

Еве уште неколку дела на вонземјани за кои науката не дава објаснување како настанале:

p176603-Natural_Wonders_of_the_World.jpg

Кој ја ставил водата на врвот :vozbud:

Angel-falls.jpg

Мистериозен портал:

sahara--desert-rock.jpg

Мистеријата за чие разјаснување погинале куп каубојци истражувачи:

129360_500x276.jpg

Мистериозни гравури се верува дека вонземјанин се досаѓал додека чекал да му наполнат гориво:

5267217.jpg

и уште се нервирал...

165142thewave,pariacanyon-vermilioncliffswildernessarea,arizona.jpg

5267217.jpg

Ова е позадина на W7 :pos:
Стварно интересна карпа ова...И зошто се што е необично му се препишува на Ѓаолот? Ах матер...

Мистериозен портал:

sahara--desert-rock.jpg
Ова е порталот до Марс, на тој начин многу каубојци имаат стасано таму со коњите. Се претпоставува дека го изградила многу напредна цивилизација која дошла од друга галаксија.

дик мара ја мислам дека е паднала некоја клетва!
cartoon_devil.gif

Dik mara abe ste primetile deka na spotot macarena od los del rio edniot od tie dvajcata so peat lici na boris jelcin?
Ustvari licat na Jelcin i Klinton!

Мистериозни гравури се верува дека вонземјанин се досаѓал додека чекал да му наполнат гориво:

5267217.jpg

и уште се нервирал...

165142thewave,pariacanyon-vermilioncliffswildernessarea,arizona.jpg

Јас мислам дека овие се направени од проток на вода кој со илјадници години го создал ова ремек дело.

Ипак мислам дека природата е онаа која го постигнала сето тоа.Нормално постојат различни верувања во кои многу и не верувам.

Чудно а тоа на погорните слики каде што одат лугето демек се направени од ноктите на мечката???

ova e priroda, nema tuka misterii i vonzemjani:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom