Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Aha, jasno mi e sega. Jas koristam koga ke nacekam kozja (vo tetrapak) ne onaa vo prav vo prodavnicite za zdrava hrana...kakva se preporacuva za kucinja? Kozja? Vo koja kolicina i na koja vozrast se dava?
Da ti kazam pravo ne znam kako i koja mozam da prasam. Nemam iskustvo so davanje no znam deka e dosta hranliva,cist protein, no pri davanjeto treba vnimatelno da se vovede bidejki moze da napravi proliv. Moze da se dava nekade od tretiot mesec so postepeno voveduvanje. Ke se informiram i ke ti pisam.

Некој кој се бави со дресура нека ми прати ПП ако може ;)

Aha, jasno mi e sega. Jas koristam koga ke nacekam kozja (vo tetrapak) ne onaa vo prav vo prodavnicite za zdrava hrana...kakva se preporacuva za kucinja? Kozja? Vo koja kolicina i na koja vozrast se dava?
Imam citano deka najzdravo bilo od mazga,i deka go zajaknuval organizmot i koskite na kucinjata, i deka se davalo 20ml/na kg kuce. Ako ima nekoj iskustvo neka kaze

Имам едно прашање Имам слушнато дека ретриверите растат до 1 год. Дали целосно му престанува растот, било какви физички развој или си има одреден период на градење и развивање после првата година? Благодарам

Имам 6 години старо мешанче. Мајка златен ретривер и татко лабрадор и пред 4-5 дена ги приметив овие дупки во крзното.
13734537_10206826147793725_21303643_n.jpg

13695284_10206826147553719_73702140_n.jpg

13713434_10206826147313713_1516070321_n.jpg

Истата храна ја јаде, вакцинирано е и прочистено од паразити. Од што може да му е ова?

Имам 6 години старо мешанче. Мајка златен ретривер и татко лабрадор и пред 4-5 дена ги приметив овие дупки во крзното.
13734537_10206826147793725_21303643_n.jpg

13695284_10206826147553719_73702140_n.jpg

13713434_10206826147313713_1516070321_n.jpg

Истата храна ја јаде, вакцинирано е и прочистено од паразити. Од што може да му е ова?
Од паразит, демодекс на пример. Идете на ветеринар.

Дечки, препорака и цена за пансион? Outdoor тип, кучево не ми е љубител на затворени простории.

Луѓе ми треба одгледувачница во Македонија стриктно за белгиски малиноа или белгиски овчар ако има.

Дечки кучето ми кива од време на време интензивно едно 5 секунди и притоа го затвара конкретно левото око, мислам дека има нешто во носот што му останало и предизвикува рефлекс на кивање. Пред некој ден влезе во треви и после тоа почна да кива вака. Дали да го носам на ветеринар и каде има ветеринар во Охрид?

Здраво имам едно прашање , пред една недела земав лабрадор ретривер, кучето е месец ипол старо и малце сум загрижен поради тоа што постојано каса, пример кога ке сакам да го погалам почнува да ми ја гризе раката прстите, можеш да го галиш само кога е уморно и му се спие. Освен тоа гризе и влечки , патики , и се што ке му дојде на патот. Е сега од една страна знам дека е мало и сака да си игра и тоа му е како еден вид на игра , јас немам многу искуство прво куче ми е ова и имам слушано мислења од луѓе што чуваат кучиња дека ова било само фаза кај сите кучиња додека се мали и гризеле затоа што им растеле заби и ги чешале , исто како и кај бебињата. Ама мене ме загрижува тоа што гризе како да сака да те растргне и ако го поттепнам со весник по газот или слично дури почнува да ржи и да лае на мене..Е сега ме интересира дали е ова точно и дали треба да превземам нешто или со тек на време како расте ќе се одучи од таа навика ?

Здраво имам едно прашање , пред една недела земав лабрадор ретривер, кучето е месец ипол старо и малце сум загрижен поради тоа што постојано каса, пример кога ке сакам да го погалам почнува да ми ја гризе раката прстите, можеш да го галиш само кога е уморно и му се спие. Освен тоа гризе и влечки , патики , и се што ке му дојде на патот. Е сега од една страна знам дека е мало и сака да си игра и тоа му е како еден вид на игра , јас немам многу искуство прво куче ми е ова и имам слушано мислења од луѓе што чуваат кучиња дека ова било само фаза кај сите кучиња додека се мали и гризеле затоа што им растеле заби и ги чешале , исто како и кај бебињата. Ама мене ме загрижува тоа што гризе како да сака да те растргне и ако го поттепнам со весник по газот или слично дури почнува да ржи и да лае на мене..Е сега ме интересира дали е ова точно и дали треба да превземам нешто или со тек на време како расте ќе се одучи од таа навика ?
Мислам дека ќе прекине, јас имам златен ретривер и од мала гризеше/касаше цело време, нормално ја карав и ја тепав по малце со весник и се научи веќе ептен ретко сега и се случува. Иначе пожелно е кога ќе гризе и каса да и дадеш играчка, од оние како јаже што се или слично. За да почне да учи што треба а што да не гризе. За такви работи влечки патики немај толеранција воопшто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom