Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа за сечењето не знам, а во врска со четката ке барате во пет шоп четка за кучиња со долго влакно, и ке го четкате секој ден. Тоа требало да го правите уште од рана возраст и на кучето да му прејде во рутина за да не ви бега. Кога ке го четкате виднете некој да ви го држи кучето и кога ке завршите наградете го.

Едно прашање, имам хаска и го трчам скоро секој ден долга релација на велосипед, долу на шепите има како мали плускавчиња или како исекотина ама не гледам дека го боли туку му е засушено и грубо, нормално од триењето. Да не има шанси да се влоши нешто или ... ? А, и некни кога го трчав од задната нога крв му течеше како од ноктот ама му зарасна дали можи да се има пресечено негде или од премногу триење ?
250px-Paw_and_pads.jpg

Раните му се како на сликава под C, значи кај "перничето"...

Ако трча по бетон тогаш му се абат перничињата. Знам дека кога премногу ке се олушти тој орожнат дел, се стигнува до живото ткиво и тоа боли. Не го форсирај толку, и ако си во можност пуштај го одредено време на помека поддлога, трева,земја...Мене ова ми се има случено шетајки го питот на батко ми подолго време по асфалт, кучето ми накривнуваше и бегаше да оди по земја,не сакаше по асфалт. Ноктот може да го има некаде закачено или премногу истрошено, па стигнало до нервите и затоа ти прокрварил.

Ако трча по бетон тогаш му се абат перничињата. Знам дека кога премногу ке се олушти тој орожнат дел, се стигнува до живото ткиво и тоа боли. Не го форсирај толку, и ако си во можност пуштај го одредено време на помека поддлога, трева,земја...Мене ова ми се има случено шетајки го питот на батко ми подолго време по асфалт, кучето ми накривнуваше и бегаше да оди по земја,не сакаше по асфалт. Ноктот може да го има некаде закачено или премногу истрошено, па стигнало до нервите и затоа ти прокрварил.
И дворот каде што го чувам е бетон, го трчам на асфалт, значи до тоа е... ок ќе намалам со шетањето и трчањето, а може да има позафркнати последици ?

И дворот каде што го чувам е бетон, го трчам на асфалт, значи до тоа е... ок ќе намалам со шетањето и трчањето, а може да има позафркнати последици ?
Не, само кучето ке се штеди да одење по бетон, ке бара помека поддлога...тој дел постојано се обновува, затоа е орожнат, бидејки е и заштита за перничињата. Проблем може да настане ако ептен ама баш ептен се оштети(што по мене не е можно, освен ако кучето не е на кој знае каков терен и долго време) и може да ти направи инфекција. Да скратам, не се секирај, само поштеди го на шетањето на бетон, повеке на трева и ке се оправи :)

Se bara LABRADOR RETRIEVER (AMERICKI) zenka za parenje,Mazjakot e star 1.5 godina i ima CACOB ocenka 5...
Sliki denovive ke stavam...

roden u Amerika, sho dishel Americhki vazduh i jadel Americki kopani.
Колку што јас знам, досега има само еден лабрадор што е увезен од Америка. Баш би ме интересирало педигрето на овој мажјак.

И ад,за што се користи ЦАЦОБ.Ако нешто значи,ја се одкажувам од кучињата..

кај лабрадорите има американски и англиски тип, заради начинот на одгледување. американските се послаби и повисоки, оние што најчесто ги гледаме по улица, пониски и побуцкасти се англиски тип

Кучето е купено од арм со вондредна оцена 5 најдобар од сите кучиња тој ден....под амерички се разбира дека е од работните кучиња и ако има заинтересирани ке го сликам кучето и ке го ставам ама најубаво е да се исконтактираме по телефон или нешто сл.. =)

И ад,за што се користи ЦАЦОБ.Ако нешто значи,ја се одкажувам од кучињата..
Вајда е печатна грешка...ама за ова Американски се зачудив...баш се надевам дека ке добијам одговор...
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 21:46 ---
кај лабрадорите има американски и англиски тип, заради начинот на одгледување. американските се послаби и повисоки, оние што најчесто ги гледаме по улица, пониски и побуцкасти се англиски тип
Не е точно :) распределбата е грешна :) ако те интересира зошто ке ти покажам и со слики.

Не е точно :) распределбата е грешна :) ако те интересира зошто ке ти покажам и со слики.
не знам дали е грешна, википедиа вика вака:

As with some other breeds, the Conformation (typically "English", "show" or "bench") and the Field (typically "American" or "working") lines differ, although both lines are bred in both countries. In general, however, Conformation Labradors tend to be bred as medium-sized dogs, shorter and stockier with fuller faces and a slightly calmer nature than their Field counterparts, which are often bred as taller, lighter-framed dogs, with slightly less broad faces and a slightly longer nose;

http://en.wikipedia.org/wiki/Labrador_Retriever#Appearance

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom