Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Честитам на приновата :) Сувата храна е во секое време супер, бидејки е пред се избалансирана. Знам дека оваа храна е добра, и не е скапа, само ке бараш puppy http://www.novafoods.com/eng/products/?ViewID=Products&FamilyID=23

Храната се вика OK Dog од Nova Foods.Обично на вреката ти го пишува дневното количество.

Честитам на приновата :) Сувата храна е во секое време супер, бидејки е пред се избалансирана. Знам дека оваа храна е добра, и не е скапа, само ке бараш puppy http://www.novafoods.com/eng/products/?ViewID=Products&FamilyID=23

Храната се вика OK Dog од Nova Foods.Обично на вреката ти го пишува дневното количество.

Дечкото од Фауна центар исто ми ја понуди оваа опција како поевтина варијанта така што ќе ја испробам. Решив најпрво да видам како ќе оди со Natural Trainer, но секако ќе ја испробам и оваа опција. Имав доста големи проблеми оваа недела со Педигре и Чапи, али особено со Педигрето. Мн гасови и неконтролиран измет, се надевам ќе се среди малку со оваа храна. Фала мн.

Еве го и моето кученце ... 4 недели има, пред 2 дена го зедов.
Расата му е пекинејзер.

MufQy.jpg

3jVpw.jpg

6Oanh.jpg

Еве го и моето кученце ... 4 недели има, пред 2 дена го зедов.
Расата му е пекинејзер.
MufQy.jpg

3jVpw.jpg

6Oanh.jpg

Со среќа :)

Само имам една замерка, премногу рано си го земал ... кутрињата најрано се земаат на 6 неделна возраст ... а твоето има само 4 недели.

Инаку расата не се вика ПекинеЈзер туку Пекинезер ... значи без Ј.

А друга ствар е што во Македонија непостои вистински Пекинезер ... туку сите се мешавини, такада не се залажувајте дека чувате Пекинезери.

Со среќа :)

Само имам една замерка, премногу рано си го земал ... кутрињата најрано се земаат на 6 неделна возраст ... а твоето има само 4 недели.

Инаку расата не се вика ПекинеЈзер туку Пекинезер ... значи без Ј.

А друга ствар е што во Македонија непостои вистински Пекинезер ... туку сите се мешавини, такада не се залажувајте дека чувате Пекинезери.
Можеби во МК нема таков, ама на ова му ги знам сите предходници... Мајката е земена од Бугарија и има освоено повеќе први места, а таткото е купен од СК за 100 евра и му гарантирале дека кучето е првокласно...

Можеби во МК нема таков, ама на ова му ги знам сите предходници... Мајката е земена од Бугарија и има освоено повеќе први места, а таткото е купен од СК за 100 евра и му гарантирале дека кучето е првокласно...
Чим е 100 евра дума да нема, оригинал е.

Да ви ја претставам Пеги, веќе има 4 месеци, и малку мака мачиме со нејзината тврдоглавост, али верувам ќе се подобри во блиска иднина :)
Раса: Бигл

Picture_562.jpg

Picture_550.jpg

Picture_690.jpg

Мали кучиња мразам,али имам голем респект за пекинезерите,имаат муда,стварно :D

Да ви ја претставам Пеги, веќе има 4 месеци, и малку мака мачиме со нејзината тврдоглавост, али верувам ќе се подобри во блиска иднина :)
Раса: Бигл

Picture_562.jpg

Picture_550.jpg

Picture_690.jpg

Пааааа... :D баш и не отстапуваат од тврдоглавоста :D
Честитам на приновата!

Да да, се силат цело време, али среќа што се многу брзи на бегање...

Се силат, се силат ... се додека не му пукне филм на другото куче, па ќе биде покољ после.

Еве што ми се деси пред некој ден ... си шетам во парк јас со Астра ( 5 месечна Доберманка ) и од далеку ми се затрчува еден Пекинезер, али агресивен што да ви кажувам.
И сеа го гледам се залетува накај нас, и Астра го примети (среќа беше врзана оти ќе беше покољ) и цела се накостреши и почна да ржи, и ова Пекинезерот залетување директ на Астра за да ја касне ... и јас коа сум му шибнала една клоца, летна 2 метра назад и веднаш избега кај газдарицата.

Затоа и ви кажувам, чувајте си ги малите кучиња, оти незнаете на кого ќе налетате, бидејќи не се сите кучиња толерантни.

Доберманот у една секунда ќе направи мелено месо од Пекинезерот, и после ќе плачете дома.

Абе види ... и јас можам да гарантирам дека желката е побрза од гепардот ... ама дали навистина е побрза ???

и јас морам со маска пред зграда да го шетам питот, зашо има едно 4-5 малтезери и пинчери што се секад пуштени од поводник , и се утерчуваат обично по двајца и лаат, и демек ке го "нападнат" мојот цезар додека го шетам... ако нема маска одма ке ги искине на лице место , затоа што не можам ја две-три кучиња во исто време да избркам, некое ке си го добие.... ( а газдариците викат, абе они се такви палави, закачковци.. -.- )
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 14:36 ---
иначе може ли некој совет од поискусните Lu , што да правам со мојов пит , машко 10 месеци, што е агресивен со непознати кучиња? неможам да му дозволам да му се доближи некое куче затоа што големи се шансви овој да се накостреши од ништо и да проба да го нападне, моите го шетаат со маска за секој случај , а јас пак ретко дозволувам да се мирсне со непознато куче освен ако е некоја женка поголема, и тогаш пак не ми е сигурен.... чаре ? иако знам дека сепак е пит и мажјак , и дека нема да трпи други кучиња али барем сакам да биде толератнен и да не напаѓа без причина :(

Еве јас ке пробам да ти одговорам, мораш да работиш со него, дресура и строга рака...млад е, сака да наметне доминанција што за мене е нормално, мегутоа пробај да го научиш дека ти си над него и дека ти одлучуваш дали тој смее да си дозволи да нападне. Нема веза што е пит, тоа ти го гарантирам бидејки јас имам шетано пит кој е помил и поразгален од било кое куче. Проблемот е што ми работи тестостеронот. Значи, силна рака, реагирање кога ке го приметиш дека се спрема, поарно удри го пред да направи нешто отколку да се најдеш во ситуација да раздвојуваш кучиња, а верувај, кај овие раси, ако еднаш настане грч на мускулатурата на вилицата, за да го одвоиш би морал да му ја скршиш коската.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom