1. @Smert - Lipe cvatu, sve je isto k'o i lani - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
2. @парва - Požurite, konji moji - Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
3. @FilipMKD007 - Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš - Bitanga i princeza (1979) - Бебек
4. @Пророкот - Ako možeš zaboravi - Uspavanka za Radmilu M. (1983) - Бебек
5. @Invisible Force - U vrijeme otkazanih letova - Uspavanka za Radmilu M. (1983) - Бебек
6. @П² - Selma - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
7. @Толе Паша - A i ti me iznevjeri - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
8. @Darklady - Sanjao sam noćas da te nemam - Eto! Baš hoću! (1976) - Бебек
9. @Ptolomej - Pristao sam biću sve što hoće - Doživjeti stotu (1980) - Бебек
10. @Ron Burgundy - Lažeš - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
11. @AceCaleb - Evo zakleću se - Ćiribiribela (1988) - Исламовиќ
12. @Варвара - Blues za moju bivšu dragu - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
13. @Sussaro - Kad bi bio bijelo dugme - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
14. @Bogey - Ako ima Boga - Ćiribiribela (1988) - Исламовиќ
15. @мкд владе - Jer kad ostariš - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
16. @PticaSelica - Te noći kad umrem kad odem, kad me ne bude - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
17. @bijons - Ne spavaj, mala moja, muzika dok svira - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
18. @PloTwist - Hajdemo u planine - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
19. @gjoko-mkd - Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac -Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
20. @ComfortablyNumb - Da te bogdo ne volim - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
21. @Io Sono Interista - Za Esmu - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
22. @Dani - Šta bi dao da si na mom mjestu - Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
23. @The Accountant - Bitanga i princeza - Bitanga i princeza (1979) - Бебек
24. @reddevil4ever - Ne gledaj me tako i ne ljubi me više - Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
25. @Sledge Hammer - Đurđevdan je, a ja nisam s onom koju volim - Ćiribiribela (1988) - Исламовиќ
26. @Гостин - Na zadnjem sjedištu moga auta - Bitanga i princeza (1979) - Бебек
27. @Ska Maniac - Doživjeti stotu - Doživjeti stotu (1980) - Бебек
28. @Zlatikevichius - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
Гласаме за 1/4 од песните, значи во овој случај 7 песни! Најдоцна до недела вечер.
И додека гласаме, може да слушнете некои tribute изведби на песни од Дугме од други изведувачи, од кои првите 2 мене ми се особено омилени:
ПЕТАР ГРАШО:
ДИНО ЈЕЛУШИЌ: (првиот победник на детска Евровизија во историјата, подоцна и пејач на Whitesnake)
ВЕДРАН ЉУБЕНКО:
МАРИЈА ШЕРИФОВИЌ:
ЖЕЉКО БЕБЕК, МЛАДЕН ВОЈИЧИЌ ТИФА, АЛЕН ИСЛАМОВИЌ:
РЕГИНА:
ПЕРО ГАЛИЌ:
СЕВЕРИНА:
СЕРГЕЈ БОЖИЌ:
УСНИЈА РЕЏЕПОВА:
2. @парва - Požurite, konji moji - Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
3. @FilipMKD007 - Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš - Bitanga i princeza (1979) - Бебек
4. @Пророкот - Ako možeš zaboravi - Uspavanka za Radmilu M. (1983) - Бебек
5. @Invisible Force - U vrijeme otkazanih letova - Uspavanka za Radmilu M. (1983) - Бебек
6. @П² - Selma - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
7. @Толе Паша - A i ti me iznevjeri - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
8. @Darklady - Sanjao sam noćas da te nemam - Eto! Baš hoću! (1976) - Бебек
9. @Ptolomej - Pristao sam biću sve što hoće - Doživjeti stotu (1980) - Бебек
10. @Ron Burgundy - Lažeš - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
11. @AceCaleb - Evo zakleću se - Ćiribiribela (1988) - Исламовиќ
12. @Варвара - Blues za moju bivšu dragu - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
13. @Sussaro - Kad bi bio bijelo dugme - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
14. @Bogey - Ako ima Boga - Ćiribiribela (1988) - Исламовиќ
15. @мкд владе - Jer kad ostariš - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
16. @PticaSelica - Te noći kad umrem kad odem, kad me ne bude - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
17. @bijons - Ne spavaj, mala moja, muzika dok svira - Kad bi' bio bijelo dugme (1974) - Бебек
18. @PloTwist - Hajdemo u planine - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
19. @gjoko-mkd - Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac -Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
20. @ComfortablyNumb - Da te bogdo ne volim - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
21. @Io Sono Interista - Za Esmu - Bijelo Dugme (1984) - Тифа
22. @Dani - Šta bi dao da si na mom mjestu - Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
23. @The Accountant - Bitanga i princeza - Bitanga i princeza (1979) - Бебек
24. @reddevil4ever - Ne gledaj me tako i ne ljubi me više - Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) - Бебек
25. @Sledge Hammer - Đurđevdan je, a ja nisam s onom koju volim - Ćiribiribela (1988) - Исламовиќ
26. @Гостин - Na zadnjem sjedištu moga auta - Bitanga i princeza (1979) - Бебек
27. @Ska Maniac - Doživjeti stotu - Doživjeti stotu (1980) - Бебек
28. @Zlatikevichius - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo (1986) - Исламовиќ
Гласаме за 1/4 од песните, значи во овој случај 7 песни! Најдоцна до недела вечер.
И додека гласаме, може да слушнете некои tribute изведби на песни од Дугме од други изведувачи, од кои првите 2 мене ми се особено омилени:
ПЕТАР ГРАШО:
ДИНО ЈЕЛУШИЌ: (првиот победник на детска Евровизија во историјата, подоцна и пејач на Whitesnake)
ВЕДРАН ЉУБЕНКО:
МАРИЈА ШЕРИФОВИЌ:
ЖЕЉКО БЕБЕК, МЛАДЕН ВОЈИЧИЌ ТИФА, АЛЕН ИСЛАМОВИЌ:
РЕГИНА:
ПЕРО ГАЛИЌ:
СЕВЕРИНА:
СЕРГЕЈ БОЖИЌ:
УСНИЈА РЕЏЕПОВА:
Тоа е теоријата на Бреговиќ.