Крвта вода не бива

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Е,и ова да го видите.
„Светлината Христова“ - гејските попови(свештеници) биле способни до толку,што пробале да ја осветлат и Африка.
Крвта вода не бидува.Или да го сфатиме како подлизување на Обама?

image.php

Видете го видеово- испраќаат НУНУ- (млеко) а во ПАКЕТ им ги испраќаат и попот и цела група „душебрижници“(разбирате што е целта на ова)

Помошта не е за критикување,(добро ќе беше и нашиве нешто слично да стореа) но останатото богами е.

http://www.foschristu.gr/mambots/co...videos/eyxaristalterlogar.flv&autoStart=false

tn_kontaorf17.jpg
tn_kontaorf10.jpg
tn_kontaorf07.jpg
tn_kontaorf04.jpg
tn_konta-sta-orfana05b.jpg

tn_kontaorf03.jpg
tn_kontaorf13.jpg
tn_kontaorf14.jpg
tn_kontaorf16.jpg
tn_kontaorf15.jpg
tn_kontaorf09.jpg

tn_kontaorf19.jpg

Е,и ова да го видите.
„Светлината Христова“ - гејските попови(свештеници) биле способни до толку,што пробале да ја осветлат и Африка.
Крвта вода не бидува.Или да го сфатиме како подлизување на Обама?

image.php

Видете го видеово- испраќаат НУНУ- (млеко) а во ПАКЕТ им ги испраќаат и попот и цела група „душебрижници“(разбирате што е целта на ова)

Помошта не е за критикување,(добро ќе беше и нашиве нешто слично да стореа) но останатото богами е.

http://www.foschristu.gr/mambots/co...videos/eyxaristalterlogar.flv&autoStart=false

tn_kontaorf17.jpg
tn_kontaorf10.jpg
tn_kontaorf07.jpg
tn_kontaorf04.jpg
tn_konta-sta-orfana05b.jpg

tn_kontaorf03.jpg
tn_kontaorf13.jpg
tn_kontaorf14.jpg
tn_kontaorf16.jpg
tn_kontaorf15.jpg
tn_kontaorf09.jpg

tn_kontaorf19.jpg

Битно е да се шири православиено,а не е битно толкова много от кого.Да си спамтиме как католиците ширеха католицизма из африка,австралиja и така натаму....

Во некој идеален свет не би било битно.

Но православието е поделено на национални цркви кои спроведуваат политика и сходно битно е од кого се шири.
Грчкиот шовинизам се потпира најмногу на црквата. Историски, гршката црква е инструмент на духовно ропство вклучувајќи и во тнр. Бугарија.

За жал, секој успех на грчката црква е ново упориште за нивната шовинистичка и анти-македонска политика.

Во некој идеален свет не би било битно.

Но православието е поделено на национални цркви кои спроведуваат политика и сходно битно е од кого се шири.
Грчкиот шовинизам се потпира најмногу на црквата. Историски, гршката црква е инструмент на духовно ропство вклучувајќи и во тнр. Бугарија.

За жал, секој успех на грчката црква е ново упориште за нивната шовинистичка и анти-македонска политика.

Интересно зашто споменуваш бугарската црква,това е во темата?
Можам спокоjно да речам,дека бугарската црква не е била никогаш експанзивна,за разлика от грчката.

Интересно зашто споменуваш бугарската црква,това е во темата?
Можам спокоjно да речам,дека бугарската црква не е била никогаш експанзивна,за разлика от грчката.

само во случај со Македонија и Охрид ?

Абре мене се ми изгледа ок....Исто како наш поп да ојде да покрстува Македонци од Австралија.....Си ги покрстуваат предците:helou::helou::helou:

[Yes, well, my Greek Professor at University frequently reminded us that in heaven we shall only speak Greek and Afrikaans... When I asked him about this he answered. 'Dion, in my Bible Jesus only speaks Greek and Afrikaans'] Oh, and whilst I am translating, the cartoon says (Man) 'Tell me the truth, are you having an affair?', (Woman) 'Yes, Pieter, and he is black'.

http://www.spirituality.org.za/2008/08/afrikaans-dag-in-suid-afrika-man-dis.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom