Кромид и лук

• Креатор на темата Креатор на темата Fir_Maked
  • Време на започнување Време на започнување

Кромид или лук?

• Кромид

Гласови: 91 26,7%
  • Лук

Гласови: 24 7,0%
  • Ни едното, ни другото

Гласови: 70 20,5%
  • Двете

Гласови: 156 45,7%

• Вкупно гласачи
    341
Во манџи ги јадам и двете, а вака не јадам. Освен со ќебапи.:)

Ни едното ни другото:)Ич не ги сакам ич!

Kromid da koga majka mi ke podgotvi vo jadenjata a inaku ne a lukot nemozam ni da go podnesam po mirisot a ne da go jadam.

абе јас сакам и кромид и лук,многу ме факаат некогашкризи за едното или другото и додека не го вкусам само таму ми е паметот:nesvest:

gi jadam i dvete ali sepak luk iako mn ne go sakaat radi mirisot,ali mn e zdrav i go obozavam :):baeh:

абе здрави се. мора да се јадат. иначе мене вкусот не ми смета, а за мирисот ке измиеш заби после јадење.

Овие два зеленчуци се многу здрави во исхраната. Е сега не мирисале убаво, епа ќе миеш/триеш забите и ќе земиш некоја орбит после јадење и чао. Повеќе го сакам кромидот и го јадам нон стоп во исхраната, повеќе во салати.

некам ниедно никат не сум пробал и нема ни да пробам

Kromi jadam a luk skoro ic :toe:

Кромид јадам ретко, пример со скара и слично.Ама лук во никој случај, како ѓавол бегам кога ќе видам.

:vozbud:мммм кромид,лук... њам,њам:pos2:
шала на страна! јадам ама не многу, така по малку, во салати најчесто.. Мора да мислам и на тие што се околу мене:nesvest:

Кромид секогаш со ќебапи, уууф, како добро оди, а и богами во шопска, во секоја манџа, фала богу, а лук само со таратур и евентуално кога спремам некој сос за шпагети...убави зеленчуци си се:)

кромид јадам само кога има скара,а лук не мозам да го јадам

Овие два зеленчуци се многу здрави во исхраната. Е сега не мирисале убаво, епа ќе миеш/триеш забите и ќе земиш некоја орбит после јадење и чао. Повеќе го сакам кромидот и го јадам нон стоп во исхраната, повеќе во салати.
Истово ќе го пишев. Низ Европава сите салати им се со лук или со кромид, како под дифолт да ги ставаат. Ги јадам и двете, многу се здрави. Поготово лукот многу помага при висок притисок, а салата без кромид не е салата. А за здивот после, ќе си земеш Орбит, или па ќе си измиеш заби. Многу чуден народ сме ние, без работа(миење заби) сакаме резултати(свеж здив):).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom