Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Трамп ги гледа интересите на САД. Фер и мирољубие ти е чист алтруизам, убаво на хартија, но не фукнционира во реалниот свет.
Барем да беа и дипломатски вака искрени дека работата е за нафта.

Да, општо познато е дека покрај Венецуела и на Гренланд има опасни картели или такозвани "Картел на белите мечки" што растураат бело по цела Европа. Треба и на нив во скоро време да им се увезе америчка демократија.
Токму тоа. Гренланд се бетер.

Барем да беа и дипломатски вака искрени дека работата е за нафта.
Беа, Трамп го кажа во изјавата денеска што му беше од Мар-а-Лаго.

“…we’re going to rebuild the oil infrastructure… and start making money for the country.”

Беа, Трамп го кажа во изјавата денеска што му беше од Мар-а-Лаго.

“…we’re going to rebuild the oil infrastructure… and start making money for the country.”
Е добро. Имаше збунувачка дека било ради нарко картелите, значи уште администрацијата не си ја има средено.

Е добро. Имаше збунувачка дека било ради нарко картелите, значи уште администрацијата не си ја има средено.
Обвинението е јавно, ама тоа е за Мадуро и уште 5 души, не е на Венецуела како држава.

Министерството за правда на САД го обвинува Мадуро, членови на неговото семејство и блиски соработници дека раководеле и заштитувале масовна мрежа за трговија со дрога, во соработка со големи картели и нарко-терористички групи, користејќи ја државната моќ за олеснување и прикривање на тие активности.

Од другите вести за настанов, Мадуро имал safe room со дебели железни ѕидови. Специјалците носеле и апарати за да го пресечат железото, но Мадуро нестасал да влези внатре.

Обвинението е јавно, ама тоа е за Мадуро и уште 5 души, не е на Венецуела како држава.

Министерството за правда на САД го обвинува Мадуро, членови на неговото семејство и блиски соработници дека раководеле и заштитувале масовна мрежа за трговија со дрога, во соработка со големи картели и нарко-терористички групи, користејќи ја државната моќ за олеснување и прикривање на тие активности.

Касус бели е ти имаш нафта што јас ја сакам.
Овојпат без конгрес е направена цела операција. Трамп игра Rise of Nations.
Друго се глупости за да имаат административците што да зборуваат по социјални мрежи/медиуми.

Од другите вести за настанов, Мадуро имал safe room со дебели железни ѕидови. Специјалците носеле и апарати за да го пресечат железото, но Мадуро нестасал да влези внатре.
Колу што прочитав, Делта специјалците беа испратени.
Автоматски споено мислење:

Касус бели е ти имаш нафта што јас ја сакам.
Овојпат без конгрес е направена цела операција. Трамп игра Rise of Nations.
Друго се глупости за да имаат административците што да зборуваат по социјални мрежи/медиуми.
Трамп ги класифицираше нарко-групите како терористички организации. Кога станува збор за тероризам, американските закони се многу опширни и му даваат широка надлежност на извршната власт(executive branch, president). Исто како што го елиминираа Осама бин Ладен во Пакистан, така го извлекоа и Мадуро од Венецуела.

Конгрес е legislative branch и за објавување војна, претседател е executive branch. Кога ќе дојде до терористи, executive branch има последен збор. Остај демократите неписмени што зборат на X.

Последно уредено:
Трамп ги класифицираше нарко-групите како терористички организации. Кога станува збор за тероризам, американските закони се многу опширни и му даваат широка надлежност на извршната власт(executive branch, president). Исто како што го елиминираа Осама бин Ладен во Пакистан, така го извлекоа и Мадуро од Венецуела.

Конгрес е legislative branch и за објавување војна, претседател е executive branch. Кога ќе дојде до терористи, executive branch има последен збор. Остај демократите неписмени што зборат на X.
Не користам иск поранешен твитер.
Затоа не ми требаат техникалииве за пропаганда.

Колу што прочитав, Делта специјалците беа испратени.

Може не го извлекле, како вика Шешељ, случајно влегол во авион и отишол во Хаг од туристички причини, кога наеднаш уште на аеродромот му ставиле лисици.
Така и овој, случајно го посети Гвантанамо.

Трамп си прај шо сака. Никој не му можи ништо, освен Израел the masters, hehehehe.

Трамп ги гледа интересите на САД. Фер и мирољубие ти е чист алтруизам, убаво на хартија, но не фукнционира во реалниот свет.
Ги гледа наспрема ехм некои неспособни.

Последно уредено:
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom