Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Почна да дејствува копиумот.
Бирајте:
Договорено со Русија.
Договорено со Трамп.
Пво-то не работело (Русите во Хостомел летаа 20тина хеликоптери сред бел ден).
Итн.

Има можност да се следи телеканали од Венецуела. Интересно е што доста народ а на улици и си ги организираат милициите. Некој пиша славеле Венецуелциве на улици. Мало сутра. Познавајќи ги дека си ја сакаат дежавата не баш лесно ќе остават некој да ги гази.

Проблемот е во Мадуро кој со неговити соработници му ја имаат добро ебано внатрешно. И во таква ситуација се обиде да се продаде кај Кинезите и тоа пред фаца на Американците да глуми дека не му можат ништо, има еден тон видеа кај што се тресе ко Каја Калас и вика да дошле по него. Сите последни средби му се со Кинези. Дури и од вчера кинеска делегација е во Каракас поради преговори за продлабочување на соработката. Неможе Сад да остави јакнење на Кина со ефтини ресурси од Венецуела при тоа тргувањето да биде во различни валути а не со доларот. Јбг они на Панама одма им испорачаа да го неутрализираат понатамошното инволвирање на Кинески компании во управување на логистиката.
Зел Мадуро турнеи во Куба и Колумбија правеше кај пто им се фалеше со Хуавеито и тоа со антиамерчка реторика. Мало морген. Друго е тоа што му се измочаа Амрриканциве на сето меѓународно право. Демек ова прв пат.

Ова со дрогиве какви смешки е. Цела елита им вуче бело, они зеле Мадуро како дилер да го обвинуваат :pos: Мижи асам да те баам. Како со опимумот и хашишот во Афганистан, после инвазијата буквално експлодира. За да откако се повлечат Талибснциве целосен бан да воведат и да го изгасат. Поголеми нарко конзумирачи нема од Јенките.
Број 1. Конзумирачи на канабис, кокаин, и остали опоиди.
Мексико и Колумбија се земјите кои над 70% ја обезбедуваат земјата со кокс и остало срање. Они зеле Венецуела ја оправаат. Било кое оправдување да извадат, изгледаат само смешно.

Den pred da se izdesi ova sto se izdesi

:tvg:

Klan na pedofili i sekta sto od dno na dusa mrzi hristijani i belata rasa generalno gledano, sto ja oslabnuva Evropa sekoj den sve poise i poise radi niza podanicki i usloveni politicari si go vozi svetov kako saka.

Оваа е тежок квиско. Сам Трамп кажа дека не е способна да ја води државата.

Оди на таа карта Сад сега да воспостават односи со тие што останаа од сегашнава гарнитура за да не отиде ова низ брдо. Интересно е дури доцна вечерва имаше состанок државниот врв. Како да го очекувале ова и го имаат пуштено низ вода. Имаат 40 погинати меѓу кои и цивили. Станбен комплекс е погоден без некоја посебна причина од што гледам. Не е во близина на некоја воена инсталација.

... This is not the time to comment on the legality of the recent actions ...

Овие како тргнале ќе мора цел јазик да измислат за да ја прикријат лицемерноста и дволичноста. Им се измочаа јенките на тој руле басед ворлд. Не е ниту прв пат.

Ne e bitno Tramp sto kazue, tuku tie sto go kontroliraat, Tramp ko Tramp u mnogu navrati implusivno si teral, na krajot dejstvuva onaka kako sto mu e nalozeno, zaso ili toa, ili 5k rezolucija snimka kako java 12 godisna.

Ова е од вчера. Веројатно овде е погоден еден од хеликоптерите кои ги спомна оранжевиот.

Доста интересно.

Така. Прав си.
Они души помагаат само кај што има ресурси. Пошто ништо немаат асално. Секој што го знам што беше последниве 4 год во САД рекол дека храната е дно на вкус. Немаат ништо свое, дрпаат од цел свет што стигнат. Вештачка држава. Не постојат ( не буквално де).
Зошто не крадат од вкусната храна?

Миротворецот Трамп за нецела година веќе две држави бомбардира.
А акцијата за апсење (читај киднапирање на председател на држава) на Мадуро 100% е наголемо потпомогната од внатрешни продадени издаици во висолките кругови на власта и војската.
Поинаку таква акција, хеликоптерите си летаа ко на воздухопловен саем не е можна.... пример е Иран пред низа години .... многу фино си пројдоа тие зелени беретки таму!
А аааааа ...Сомалија ич да не ја спомнувам ...СНН во живо го пренесуваше истоварувањето ама кога бегаа нигде го немаше. Бркаа некој си генерал Аидит за кој не знаеја и дали постои и кој е. Важно снимија филм ... Black Hawk Down и направија видео игра.

Ne e bitno Tramp sto kazue, tuku tie sto go kontroliraat, Tramp ko Tramp u mnogu navrati implusivno si teral, na krajot dejstvuva onaka kako sto mu e nalozeno, zaso ili toa, ili 5k rezolucija snimka kako java 12 godisna.
Are the Jews in the room with you right now?

Вистинска комедија, штета што страда сивата маса.

Хахахахах овој среќна нова година им вика :pos:
Го кренаа како пилиштар по гаќици од дома, требаше и Sr. да им речи.

Нека трепка ова
Убаво си кажа Тулси. Трамп најверојатно ќе се повлече кога ќе дојде нова влада, со гаранција дека американските нафтени компании ќе ја водат логистиката и експлоатацијата на нафтата.

Убаво си кажа Тулси. Трамп најверојатно ќе се повлече кога ќе дојде нова влада, со гаранција дека американските нафтени компании ќе ја водат логистиката и експлоатацијата на нафтата.
Колку фер и мирољубиво од Трамп

Колку фер и мирољубиво од Трамп
Трамп ги гледа интересите на САД. Фер и мирољубие ти е чист алтруизам, убаво на хартија, но не фукнционира во реалниот свет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom