Сабајлево одам в бифе да јадам со еден другар, кога гледам собрани 6-7 вработени и се договараат некаде да одат. После некое време наслушување сфатив дека немале земено плата, а дека и платата од овај и наредниот месец најверојатно нема да ја земат во догледно време. Целта на нивниот муабет беше организирана посета (можеби протест) на ДСЦ Кузман Јосифоски-Питу каде е дирекцијата на ДСЦ за да ги бараат нивните плати кои им следуваат.
И така во неврзан муабет кога јас дојдов на ред ми се обрати мене и вие кај и да е ќе се крените пошто немаат ни за парно платено, па голема била веројатноста да го исклучат парното деновиве.
Сега сакам да знам дали има некој со повеќе информации околу овие проблеми и дали конечно НИЕ студентите ако дојде до некакво исклучување на парно или неработење на менза/бифе/продавница ќе излеземе да си ги побараме нашите права кои ни следуваат?
И така во неврзан муабет кога јас дојдов на ред ми се обрати мене и вие кај и да е ќе се крените пошто немаат ни за парно платено, па голема била веројатноста да го исклучат парното деновиве.
Сега сакам да знам дали има некој со повеќе информации околу овие проблеми и дали конечно НИЕ студентите ако дојде до некакво исклучување на парно или неработење на менза/бифе/продавница ќе излеземе да си ги побараме нашите права кои ни следуваат?