Криптовалути - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
дали ова значи дека БТЦ и официјално е дозволен како платежно средство во ГТЦ :)
Во Шутка можеш да платиш и со железо/пластика :D

Инаку секогаш сме биле напред со алтернативни методи за плаќање, пример Ѕинго беше децении пред Лајонес.

Продавам USDT без провизија за суми над 1,000$, Скопје.

Здраво дечки. Дали некој знај да ми објасни зошто кога копаш крипто, моментално копам ЕТ класик, на Dashboard ми покажува повеке просек на копање отколку што реално ми се префрла на Coinomi.. Пример месечно ми јавува околу 9 ETC дека копам а на Coinomi ми се префрлаат 7.7 коини месечно?
Никогаш не паднал испод 8.5 ETC на Bytfly???

Ебавајте се вие да читате која валута ќе одела нагоре, или имала добра технологија, ѓупаците рокаат струја на туѓ грб и секогаш се во добивка :mad:

Прегледај го приврзокот 313635

Прегледај го приврзокот 313636
чекај, а ти си анти нато и против еу ? сакаш со Русија да одиш ?

чекај, а ти си анти нато и против еу ? сакаш со Русија да одиш ?
Јас сум за фамилијата на Амди да работи она што е природно на нивниот интелект и карактер: чепкање по отпад, собирање старо железо/пластика/хартија, штиткање салфетки и жилети, чистење стакла на семафор, крадење дрва, и ситни кражби.

Јас сум за фамилијата на Амди да работи она што е природно на нивниот интелект и карактер: чепкање по отпад, собирање старо железо/пластика/хартија, штиткање салфетки и жилети, чистење стакла на семафор, крадење дрва, и ситни кражби.
Е да бе крадење дрва и после загаден воздухот. Гледаш они се префрлиле на греење на струја и тоа високо ефикасно греење на струја. Доста со предрасуди, дај пофалба кога гледаш дека има место за тоа како во случајов на совесни граѓани кои се трудат да намалат загадувањето во државата

Е да бе крадење дрва и после загаден воздухот. Гледаш они се префрлиле на греење на струја и тоа високо ефикасно греење на струја. Доста со предрасуди, дај пофалба кога гледаш дека има место за тоа како во случајов на совесни граѓани кои се трудат да намалат загадувањето во државата
Ај и јас како Еднооки, „секоја сличност со постовите е случајна“, т.е не станува збор за предрасуда туку за искуства стекнати во моето постоење ;)

Официјалното соопштение од нивна страна е дека се само сервисери, а според нивниот експерт за односи со јавност:

1637228096369.png

Не разбрав само на кој процес мисли, ако е на сервисирање на хардвер (нели тоа правеле), уште не сум слушнал дека некој може да те сервисира преку конзола за играње, ќе да е нов изум :toe:

П.С отсекогаш тие се труделе да намалат загадување, пример со собирањето на шишиња/хартија/старо железо, и чат пат со палење на гуми/кабли кај мостот Газела.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
batali toa servisiranje preku gejming PC, dajte da ucime servisiranje hardver preku mobilni
valjda toa e ova novovo sto go furaat mnogu kompanii televorking :D

Некој овде копа биткоин или етириуч дома? Или каква и да е друга валута?

Би сакал да знам колку е комплицирано и колку чини еден таков сет ап да се купи?

Би сакал да знам колку е комплицирано и колку чини еден таков сет ап да се купи?
Знам дека не е одговорот што го бараш но сакам да ти кажам дека моментално не се исплаќа со копање ако не си почнал до сега.
За објаснување за процесот, нека објасни некој ако знае и има време да му објасни.

Edit: Сетапот може да чини и 500 евра а може и 15000 евра, твој избор е тоа во зависнот каков профит сакаш

Знам дека не е одговорот што го бараш но сакам да ти кажам дека моментално не се исплаќа со копање ако не си почнал до сега.
За објаснување за процесот, нека објасни некој ако знае и има време да му објасни.

Edit: Сетапот може да чини и 500 евра а може и 15000 евра, твој избор е тоа во зависнот каков профит сакаш

ne se isplati bidejki se gubi mnogu na struja ?

batali toa servisiranje preku gejming PC, dajte da ucime servisiranje hardver preku mobilni
valjda toa e ova novovo sto go furaat mnogu kompanii televorking :D
Врати се од Швецка, гледај што е напредок.
FB_IMG_1637193484912.jpg

Имаш пун курац валути, ја моментално копам шиткоини со оглед дека неам добар хардвер појше ми е за играње курташак и дневно трејдање на шиткоини. Дневно ми искача на рамно да сум, зависи до процесорот. rplant.xyz имаш доста cpu валути за копање ако немаш нешто посебен процесор. Ако ти се уложуваат пари моеш со 500евра да бидеш солидно профитабилен без многу одвојување време, прочепкај коини шо користат цпу алгоритми како шо е монеро луѓе со сетап од 500 евра(ryzen 9) ја враќаат инвестицијата за 2години. https://coinguides.org/cpu-mining-coins-algorithms/ Можеш да зголемиш обемот и да си ја вратиш побрзо ако напрајш свој пул ко шо праеле џупците у гтц. Иако не знам дали би вредело ќе треба да трошиш време на конфигурирање на пулот(ќе бидеш профитабилност ама треба знаење[linux и конфигурација на системи, нешо и од нетворкинг] и време од аспект да бидеш на штрек ако те заебе интернет или некој од конфигурациите да се ебаваш у 3 сабајле за да опстанеш стабилен со доход). Ако си заинтересиран нешо појше пиши ми у приватна порака.

Дечки, ај помош ве молам..
Што да правам сега, блокиран сум ниту можам да купувам ни да продавам,
Vetify again - повторно rejected, веќе три пати пробав

Attachments

• F21115FC-3AE7-4318-8BB3-307FB3229980.png
    F21115FC-3AE7-4318-8BB3-307FB3229980.png
    827,4 KB · Прегледи: 50
  • 067B98D8-D7B3-43B0-B5E3-E735ACFED596.png
    067B98D8-D7B3-43B0-B5E3-E735ACFED596.png
    307,5 KB · Прегледи: 49

Kajgana Shop

Back