Криминалци и криминални групи во МК

Мојот другар од детство(за Кичево зборуваме) му беше конкуренција на една кладилница за која се зборува дека е од еден моќник.....па така дојде муабетот како тој ,,противникот,, каде човек не влегува пријавува огромни бројки на добивка, а кај нив е како на пазар и имаат 1:100 профит.
Тој ми ги кажуваше начините како перат црни пари од други бизниси преку кладилниците

Не би сакал да го офирам човекот...а и евентуално да се закачам со ,,моќникот,,. Можам по ПП да ти пишам....попладне[DOUBLEPOST=1543053549][/DOUBLEPOST]
Каде бе со фориве од осмо одделение ај ај ајјј

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Остај тоа...кажи како УЈП ќе ме спречи да исперам по 100 000 евра месечно со уплаќање 3 пати во денот по 1000 евра на тикет каде Реал, барса , Јуве и ПСЖ ...сите ќе изгубат.
ќе ме спречат да ги уплатам парите....??????

Мојот другар од детство(за Кичево зборуваме) му беше конкуренција на една кладилница за која се зборува дека е од еден моќник.....па така дојде муабетот како тој ,,противникот,, каде човек не влегува пријавува огромни бројки на добивка, а кај нив е како на пазар и имаат 1:100 профит.
Тој ми ги кажуваше начините како перат црни пари од други бизниси преку кладилниците

Не би сакал да го офирам човекот...а и евентуално да се закачам со ,,моќникот,,. Можам по ПП да ти пишам....попладне[DOUBLEPOST=1543053549][/DOUBLEPOST]

Остај тоа...кажи како УЈП ќе ме спречи да исперам по 100 000 евра месечно со уплаќање 3 пати во денот по 1000 евра на тикет каде Реал, барса , Јуве и ПСЖ ...сите ќе изгубат.
ќе ме спречат да ги уплатам парите....??????

Премногу лесно се перат парите,тешко е да се направат :D
Играм на посолени уплати во кладилница,и комотно може мој добитен тикет да биде исплатен на друга лична карта.Пари се перат ко 2+2.

Drugi kazuvaat deka najednostavno perenje na pari do 50-100 000 evra e preku kredit

Faćaš pari od nekoj prljav biznis...da rečime 100 000 evra, i odiš vo banka i baraš kredit. Založuvaš stan ili kuća i zemaš 100 000.....i počnuvaš da si vraćaš rati na primer od "fatenite" pari.
Koga ke go isplatiš kreditot....normalno so kamata od 10-15%.....parite sto ti gi dale od bankata za podignuvanjeto na kreditot ti ostanuvaat čisti.
Kurban odat tie parite za kamatata

A ako te prašaat od što živeeše ovie godini dodeka go vraćaše kreditot...odgovoror e majka..tatko..strina baba....frlaa po nekoj dinar

Drugi kazuvaat deka najednostavno perenje na pari do 50-100 000 evra e preku kredit

Faćaš pari od nekoj prljav biznis...da rečime 100 000 evra, i odiš vo banka i baraš kredit. Založuvaš stan ili kuća i zemaš 100 000.....i počnuvaš da si vraćaš rati na primer od "fatenite" pari.
Koga ke go isplatiš kreditot....normalno so kamata od 10-15%.....parite sto ti gi dale od bankata za podignuvanjeto na kreditot ti ostanuvaat čisti.
Kurban odat tie parite za kamatata

A ako te prašaat od što živeeše ovie godini dodeka go vraćaše kreditot...odgovoror e majka..tatko..strina baba....frlaa po nekoj dinar
Така е.Ама ова јас што ти го реков погоре,може константно да переш.Дури ни данок не ти се зема.Се крева тикет од 90 000 оданочени пари на твое име и чао.Дури можеш и 2% да даваш како бонус на сопственикот на ливчето.Пример тикетот му бил 100к,нормално со даноков му се прават 90к,овај да ти даде 92 000, фактички 2000ден за услугата што му ја правиш.

Iskren da bidam...iako sum dosta povozrasen....tiket vo zivot ne sum uplatil...nitu sum.se kockal na bilo koj nacin

Verovatno pričina e što celo moe društvo se debeli kockari....koi imaat dosta mnogu raboti poebano vo zivotot, pa gledajki gi niv do docnite saati vo noćta, sum imal za sto da razmisluvam

Ednaš imam kupeno od tie " tombolite" na vremeto so 15 broja koi se izvlekuva vo baraban... i imav 12 ili 13 dobitni, a tiketot koj ja dobi glavnata premija beše nekolku broevi pred mojot. Kupen od istoto mesto vo togašnata trafika pred studenskiot Kuzman vo centar

No toa bese negde 1995-96.....:facepalm:

Не битно дали играш или не.Си оставаш лична карта кај некој што работи и ќе се видиме.Не велам јас дека се перат парите ваака во државава,ама и тој е еден начин.

Da..znam....samo uspat komentirav za stari dešavanki.

Porano beše popularno perenje na pari preku sportski klubovi. Imaše nekoja klauzula vo zakonite, kade firmite bea osloboduvani od plakanje na danok dokolku investiraat vo sportot
Pa posle toa golemite firmi rgnaa da " investiraat " vo sportot...t.e. da zatajuvaat danok
Sega neznam kako e....nepratam baš mnogu

Не ги учете како се перат пари , ќе ве апсат:D:D:D

Две нови инфоа случајно онака од ракав што ги извадиле пред мене, Наркобосот од кого екипата од Дуќанџиќ земале Кокаин за продавање 99% веројатно, бил од Албанија, викаат лик спремен да направи атентат каде и да посака во Европа, името не ми го дадоа. Иначе лик кој делумно е дел и од приказната за "Рузвелтова".

Второто инфо е дека некој новинар од Велес пред неколку дена гостувал на емисија, најверојатно на 1ТВ и зборувал како и зошто претходната влада ја уништила Франкфурт Мафија. Кога ќе ја најдам ја оставам овде одма.

цар
си
мвр пред утрински билтен те чита да иам што да реферира!
Хахахаха не ме зезај бе.. :D хоби како хоби, јас сметам за себе дека не знам многу, да видиш дојавувачите колку ми се спремни :eek: п.с. тој што многу знае или нешто вакво работи обично никогаш не кажува многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom