Криминалци и криминални групи во МК

Ха ха ха, камо така лесно да се прават 800 еура како што кажуваат странциве хахаха :oeoeoe:
Човек што со години лежеше во затвор таму горе за хероин, ми кажуваше дека без проблем правел и по 500€ само од утро до претпладне, некогаш и по 2,3000€ на ден.

Ѓоко не би бил тој ако не го врже политички настанов и тоа инфомакс, ни мање ни више...
Neznam što da rečam....prenesuvam informacija za koja unapred potenciram deka e od Infomaks.
Slučajno ili ne nalikuvas na grcite- gi ubivale kuririte koi im nosele loši vesti:ROFLMAO:

Има логика...но незнам колку е точна оваа информација на Инфомакс...

ДЕТАЛИ ЗА ПРЕСТРЕЛКАТА НА РУЗВЕЛТОВА: Луѓе од УБК вмешани во престрелката која се случи на Рузвелтова!
  • October 4, 2018
Од полициски извори кои работат на истрагата за престрелката која се случи на Рузвелтова добиени се детали за мотивот за нападот врз на Наим Ајети на 29.09 во раните утрински часови на улицата Рузвелтова во Скопје

ruzveltova_altea.jpg

Сега загинатиот Ајети, десетина дена пред убиството, за време на референдумската кампања, ги искористил своите контакти со еден висок функционер на УБК, со кого се знаеле од настани и активности на партијата за која отворено агитирале. Ајети на функционерот од УБК му ветил парична награда доколку издејствува апсење на ривалската криминална група со која тој во подолг период имал нарушени односи.

Ајети споменал дека во Одделението за НТШ има лице кое му е многу блиско и му дава информации кое се однесуваат за него и евентуалните истраги против него. Функционерот од УБК прифатил да му излезе во пресрет и преку свој поставен човек во Одделението за НТШ во Скопје пренел оперативни податоци за лицата конкуренти на Наим Ајети, да бидат следени и уапсени поради тоа што во возилата носат голема количина на дрога за продажба.

За кратко после оваа насока, на 20.09 во периодот од 16 до 20 часот, граѓаните на Скопје беа сведоци на спектакуларно затворање на паркинг просторот во Скопје Сити Мол заради наводна голема акција за заплена на дрога и оружје од возила на паркингот.

Во полицискиот билтен наредниот ден од “големата акција за дрога” излезе дека е запленет само еден стар Заставин пиштол со калибар 7.62 мм популарно наречен тетеец. Во возилата кои беа предмет на проверки Мерцедес, Ланчиа Делта и Голф не беше пронајдена дрога ниту пак кај лицата О.Б (34), Ш.А. (36), Ф.Л (26), Е.И. (24), и Н.И.(22) кои биле во возилата. За време на нивното задржување додека траел прегледот на возилата, едно од лицата прашало од кого е и кој ја води целата акција против нив.

Несвесно еден од полициските службеници го спомнал еден од инспекторите кои раководеле со акцијата, а кој бил токму инспекторот кој Ајети го имал на својот платен список. Со оглед на тоа што на лицата им било од претходно познато дека овој полициски инспектор е човек од доверба на Ајети веднаш им станало јасно од каде доаѓа целата нарачка. За брзо време по оваа “голема акција за заплена на дрога” во која не е пронајдена дрога следуваше убиството на Наим Ајети на Рузвелтова во Скопје.

Доколку истрагата сака вистински да си ја заврши работата ќе мора да ги повика двајцата инспектори од Одделението за НТШ кои биле инволвирани од претходно во настанот од 20.09 во Сити Мол.

Неминовно е да го повика и функционерот на УБК кој дал насоки да се уапси групата токму по желба на сега убиениот Ајети. Станува збор за функционер кој Оливер Спасовски го има назначено и кој отворено на социјалната мрежа Фејсбук секојдневно агитира за сопствената партија, а во која има близок семеен член назначен за висок партиски функционер.
Многу веројатно да е точно ова овде, близок до Џељо ми има кажувана како уште додека бил жив Џељо си имале со Наим недоразбирања зошто Наим сакал а Џељо никако не прифаќал да работат со дрога, во контекст на уапсените кај Сити Мол главна фаца беше Шеваљ а сите знаеме дека он има најквалитетна роба во СК... За да го докопаме инспекторов ќе уклучам помош од една друга тема (y)

Neznam što da rečam....prenesuvam informacija za koja unapred potenciram deka e od Infomaks.
Slučajno ili ne nalikuvas na grcite- gi ubivale kuririte koi im nosele loši vesti:ROFLMAO:
Сајтот е помија.
Ако мислиш дека бранам некого, ќе кажам, исто како саше менталниот да го линкуваш.
Посериозниве сајтови не влегуваат у вакви шпекулации.[DOUBLEPOST=1538692017][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 197689
Да погодиме од три пати дали Омерта или Код Секјурити ќе бидат ? :D
Никоб. Зошто не читаш до крај.

Не зезај за кримосите на Дуи и Дпа никогаш нема зима :D

Збориме зa порталите што објавуваат.Македонци да направат некој криминал има до 3то колено да објават кој е што е и какви гаќи носел, а се шконциве у прашање инфомакс се демек тиња :confused:.

Збориме зa порталите што објавуваат.Македонци да направат некој криминал има до 3то колено да објават кој е што е и какви гаќи носел, а се шконциве у прашање инфомакс се демек тиња :confused:.
Надворешна заштита е финтата друже, уште за Петрит Аме ми кажуваше еден зезнат дечко во вие теми дека албанските тајни служби го чувале, а претходно со српски кримоси во 60,70-ти исто ко Аркан имал правено дубари низ Париз, ме буни оваа српско албанска мешавина од заштити и влијанија, најстрашното е дека најверојатно иста сила ги контролира сите работи на Балкансково подземје.

Надворешна заштита е финтата друже, уште за Петрит Аме ми кажуваше еден зезнат дечко во вие теми дека албанските тајни служби го чувале, а претходно со српски кримоси во 60,70-ти исто ко Аркан имал правено дубари низ Париз, ме буни оваа српско албанска мешавина од заштити и влијанија, најстрашното е дека најверојатно иста сила ги контролира.

Те разбирам и знам јас од сум од азискиот дел на Скопје.Муабетот ми е за новинарите-порталите.Се плашат да пишуваат отворено кога станува збор за ш.иптарски кримоси.Исто ко во европа кога прават криминал ги фаќаат и викаат дека се Македонци, а тука војни водат да докажат кој е по шошон.

УАПСЕН БРАТОТ НА ЕСАД РАХИЌ И БЛИЗОК СОРАБОТНИК НА ЗАЕВ: Што пронајде полицијата при претресот? (Февруари 2017)

https://puls24.mk/uapsen-bratot-na-...a-zaev-sto-pronajde-policijata-pri-pretresot/

https://infomax.mk/wp/ексклузивна-снимка-од-апсењето-на-сеа/

И ова помина така, ми се чини дека не го ни забележавме на темава тогаш.

IMG_20181005_021551.png

Tusniko od Bitola,obezbeduvanje na Rambovci i na nivniot noken klub,mnogu godini dobar prijatel so Pinda od Strumica,momentalno zivej Strumica i ima nekoj udel vo Belasica.
ако мислиш на давидоф не е на рамбовци, а и во последно не се нешто во нај нај добри односи со рамбовци

37539214_2068096206543511_6792263518390632554_n.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom