Крцкање коски.

• Креатор на темата Креатор на темата Tutkar
  • Време на започнување Време на започнување
Порано многу крцкав прсти онака по цел ден,па после почнав да правам гестови со прстиве да ги удирам еден од друг како Љубчо Ѓоргиевски(мајка ми сакаше да ме носи на лекар да не сум и ја ко него шизфрениар):)
Сеа ги крцкам нив помалце,ама затоа последно време вилицава ми прави еден добар звук и на нејзе се преацив сеа :)
Врат и кичма не сум имал навика,не ми се интересни

Леле и јас едно време со вилицава и сега некад неможам скроз да ја отворам ме боли :pos:

И да погодим по обичај пред да се тепаш да ги искрцкаш прстите мора онаке као демек да се спремиш да се тепаш хахах.Е тоа ми е у навика :D

Крцкање почесто врат а најмногу прсти,интересно кај мене е тоа шо моем коај сакам да ги крцкам палците.. а иначе викаа дека штетно многу као демек ка ќе смо остареле ќе ни се треселе многу рацете.па сеа ... тоа е јебига.ама интересантно е од занимација:)

Нема врска тоа со тресењето на рацете. Може само послаба да биде јачината на раката, уствари да немаш толку сила и сл. Во постари години тоа наравно.

Иначе ја крцкам све шо ќе најдам. Прстите и малите зглобчиња што се на прстите, зглобовите на раката, сите прсти на нозете, колената, зглобовите на нозете, 'рбетот :)
И ондак то. XD

Прстите ги крцам по 20-30 пати дневно, вратот поретко, а вилицата 10-тина пати. Ако не ја крцнам вилицата како вкочанета да ми е усната, нит можам да зборам, нит да ја движам. Грбот ретко, еднаш неделно можеби.

Леле и јас едно време со вилицава и сега некад неможам скроз да ја отворам ме боли :pos:

И мене бе :( Ми крцка одамна вилицата, порано ми беше многу интересно ама таков еден језив звук ми испушта што ми е страв дека еден ден ќе се укочам со полуотворена уста на страна :pos:
Иначе прстите порано многу ги крцкав, сега веќе не ми крцкаат сум ги искрцкала за цел живот и неам крцкало у нив :( Ама затоа, крцкам туѓи прсти. Најслатки ми се тенките и ковчести :zlo:
Најчесто го крцкам грбот и тоа се засукувам како мокри алишта кога се цедат, и на десно и на лево, а звукот што го праам притоа ми е фетиш :icon_lol:

П.С. Каква забегандура
:pos:

прстите на рацете,дневно по 2-3пати,викаат нечинело али тоа е,навика

немам навика да крцкам коски...некогаш ненамерно ако ми крцне некоја се осеќам многу глупо, не можам да опишам :toe:

...прстиве..вратов и понекад прстиве на нога...а за рбетов..милан е туека=)

Не крцкам коски.
Само ги кршам брзо и ефикасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom