Кражби?

• Креатор на темата Креатор на темата Ultimate'
  • Време на започнување Време на започнување
Kaj nekoi e pojako toa zabceto, kaj nekoi lesno e za krsenje. Tuka kaj mene vo naselba ima eden covek kupuva koli od drzavnive firmi, zima po 50-100 koli na primer gi sreduva i gi prodava, poveketo od niv mu stigaat bez klucevi ili ima 100 klucevi i tesko e da se najde koj kluc od koja kola e... cesto im trebaat nekoi delcinja i celo vreme odam tamu im nosam so im treba, otidov sabajletookolu 9 vo toj moment probivaa volan na Polo, go provrtea za pola saat, na zaebancii zapnuvaa i pukna zabceto, posle toa otidov okolu 2 popladne, probivaa volan na lada niva i tesko im odese, koga otidov pak vecerta uste bea vo ladata, site crveni vo faca i mnogu mi dojde smesno, inaku toa bese Lada Niva.
Ауууу.... остај. Лада нива да пробиеш без клуч е заебано, освен ако не ме знаеш мене, да ти дадам 2-3 совети :). Имав јас 3 ниви, од кои сите беа без клуч. За заебанцијата да е поголема, лежиштето на бравата е излиено на воланот, така да сечење со брусалица отпаѓа, многу деформирање не треба бидејки нема да може да се намести новата. За првите 2 гадно се намачив, додека ја сватив цаката. Бравата може цела да се искрши, и тоа забчето пак да остане заглавено. Има една финта при вадењето, тоа треба од задната страна да се подтурни, за да може да се изваде. Инаку доколку го имаш клучот, одма се вади бравата. Исто и за монтажа на нова. Заебано дур да се намести во жлебот, невидено.

нисо до сеа не ми украдале
само Бутел ( Владо така го викаме Бутел зс е од бутел ) ми го украде шестарот и гумата :pos: :pos: :pos:

мене комплет мотор со менјач над 250кг незнам како успеале да ги кренат

Eee za krazbi prv sum. Aj za tocakot ne e mnogu vazno. Pred 12 godini koga bev so moite vo grcija na odmor ni ja ukradoa kolata se raboti za lada samara, 1500kubika al.bandazi, novi michelin gumi, zatemneti stakla... Od vespata mi imaat ukradeno sportski auspuh, pazi go isekle, mesto komotno da otstrafat 2 strafa ali toa ti e. Uste go nemam prezaleno auspuhot...

abe mene mi go ukradoa radioto kaj 7 sato vecerta denta na duovden ne go izvadov oti za 5 min ke izleguvav.vratata od kaj soferot bese otklucena a vlegle od kaj sovozacot ja prekrsija se se sluci vo rok od 5 min,I ako go najdooa aramijata mame mu ebem pa ne go dade radioto

Eee za krazbi prv sum. Aj za tocakot ne e mnogu vazno. Pred 12 godini koga bev so moite vo grcija na odmor ni ja ukradoa kolata se raboti za lada samara, 1500kubika al.bandazi, novi michelin gumi, zatemneti stakla... Od vespata mi imaat ukradeno sportski auspuh, pazi go isekle, mesto komotno da otstrafat 2 strafa ali toa ti e. Uste go nemam prezaleno auspuhot...[/quote
барем ја најдофте колата

Од секогаш ме интересирало, доколку се заклучи воланот со вртење без да се даде контакт, дали воланот ќе остане блокиран доколку крадецот ја запали колата?
да ке ти се заклучи ама ако си глуп
се става нешто железно кај забецот или се вади федерот(едит:обично џебно ноже), пошто за да ја запалиш и онака треба да ја извадиш или скршиш маската одоздоле
радиото најлесно се краде
инаку како мал имам дигано: радио, бришачи. жмигавци, ламбички, звучници, маски, раткапни, понекогаш опрема за вадење гума т.е. алати и тн итн
најчесто се случуваше да му го крадеме на комшијата фиќенцето и да си се возиме околу маало во 4 нокеска додека снема бензин :tapp::tapp:

да ке ти се заклучи ама ако си глуп
се става нешто железно кај забецот или се вади федерот(едит:обично џебно ноже), пошто за да ја запалиш и онака треба да ја извадиш или скршиш маската одоздоле
радиото најлесно се краде
инаку како мал имам дигано: радио, бришачи. жмигавци, ламбички, звучници, маски, раткапни, понекогаш опрема за вадење гума т.е. алати и тн итн
најчесто се случуваше да му го крадеме на комшијата фиќенцето и да си се возиме околу маало во 4 нокеска додека снема бензин :tapp::tapp:
уба работа ст му напрајле на чоекот

dur ziveevme vo Toronto od kukata ni go ukradoa BMW 325xi od garazata....
koga vidovme deka go nema, znaevme deka nema da go najdeme. I ne go najdovme:toe:

532385_374073655966043_260149984025078_1155605_648834004_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom