Ковчегот со 10 божји заповеди

• Креатор на темата Креатор на темата Bobi28
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално дека е забранет влезот, бидејќи Мојсеј е многу почитувам од Етиопските свештеници... како центар на Африканска црква, хах...

јас знам дека е во Етиопија ,во мал христијански храм таму и покажуваат доказите . дека е однесен , али кој знае ...

ја имам гледано емисијата ..
во храмот кој е мал .. бираат доживотен чувар .. патем не живеат долго .. симптоми на радијација имаат и умираат за некоја година одкако се назначени за чувари ..
интересно .. но сепак се чудам .. ако веќе има нешто во сето тоа .. зошто никој ништо не направил, побарал да се види тоа .. иако имало обиди во минатото ...

патем најдов некое инфо у меѓувреме ..

abunapauolos.jpg

(IsraelNN.com) Ethiopian church leader says Friday, June 26, marks the right time to unveil the Biblical Ark of the Covenant, which he says has been hidden in his church for centuries.

Abuna Pauolos, Patriarch of the Ethiopian Orthodox Church, was in Rome this week to meet with Pope Benedict XVI. While there, he told reporters that the time had come to reveal before the world the Holy Ark. He said that the holy container has been in the custody of his church for hundreds of years.

"The Ark of - reaffirms Pauolos - is in Ethiopia for many centuries. Patriarca As I saw with my own eyes and only a few very qualified people have been able to do the same, so far." According to the patriarch is kept in a church, but to defend the authentic copy of a religious symbol and 'been placed in every church in the country.

итн итн ..
но сепак ова е од 2009г .. незнам шо се има десено ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom