Корупциски скандал во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Betka
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Zar e mozno???Pa tie se tolku ,,cesni i principielni,, luge??

Дома > Балкан
prazno.gif
Корупциски скандал во Грција

gorazd-comovski.jpg
Горазд Чомовски Коментари (0)
prazno.gif
prazno.gif
06.06.2008 17:17 Грчката политичка сцена ја тресе корупциски скандал, во кој членови на владејачката гарнитура, меѓу кои и братот на шефицата на дипломатијата, се вмешани со поткуп од црни фондови на германскиот магнат „Сименс“.
Кирјакос Мицотакис, син на поранешниот грчки премиер Константин Мицотакис, ги отфрла обвинувањата.
Обвинителството во Атина, пак, тврди дека до нив има доставено докази за вмешаност на братот на Бакојани.
Приложени биле банкарски сметки, поврзани со трансферот на парите од фондовите на „Сименс“. Постојат и сведоци.
„Не сум добивал никакви подароци или помош и нема да дозволам моето име и политичка кариера да се поврзуваат со прашањето на „Сименс“, кое има многу темни страни и се надевам дека тоа наскоро ќе биде правилно решено“, рекол Мицотакис за весникот „То вима“.
Првичната истрага покажува дека неколкумина други функционери и сопартијци од Неа демократија примиле подароци од „Сименс“, при што ја оштетиле компанијата за неколку милиони евра.
Поранешниот шеф на „Сименс“ пред судските органи во Германија неодамна признал дека компанијата извршила неколкукратни финансиски трансакции на контата на грчки функционери, како и на партиското конто на Неа демократија.

aј жими куров шо ми е гајле за внатрешните работи во гејлада.Не заебавајте ви се молам

Сега зимам чаршавов го сечам го топам со ракија и ја врзувам главава.

Сега зимам чаршавов го сечам го топам со ракија и ја врзувам главава.

А бе напиј се па ти....
Или кога ја истураш веќе...истури троа за Дркојани да и се најде на оној свет...:)

Pa oni site se takvi. Genite im se turski, etiopski, pa za ocekuvanje e takvo nesto. Rushvetot koj go izmisli? Rushvet, de:)

Шо ми е гајле мене за Грција шо сакаат нека прават

А зошто тие Етиопјаните отидоа толку далеку со мегали идејата?
Знаат како функционира светот.
Ние само правдини бараме, ама на овој свет тешко.

Па чим имаат докази нека ги притворат еден будала помалце

Шо ми е гајле мене за Грција шо сакаат нека прават

ne e rabotata dali ni e gajle za niv ili ne...rabotata e deka ni e gajle za nas.
Da vidat i drugite so stoki se tie grcista...tie svinji korumpirani.Zato so na toj nacin gi potkupuvaat i tie brakata im evropski za da se so niv.

ne e rabotata dali ni e gajle za niv ili ne...rabotata e deka ni e gajle za nas.
Da vidat i drugite so stoki se tie grcista...tie svinji korumpirani.Zato so na toj nacin gi potkupuvaat i tie brakata im evropski za da se so niv.

Очигледно дека ништо не им прават на Грциве,какви глупости прават со македонски авиони,автобуси,камиони па пак поминуваат неказнето :tapp:

e pa to e galiba.KADE parica raboti,pravda nema

Абре ние неможеме со Грција од надворешен план... треба од натре да се сотрат. Такви скандали се најдобри ако можат да се експлоатират во наша корист. Да може да се најде некој поткуп во врска со името ќе биде нај сјајно.

Не е исклучено дека во откривање на аферата удел имаат и САД, поради отворено антиамериканската политика на Дора Бакојани и актуелниот грчки премиер Караманлис.
Со американска помош од слични побуди се отвораа афери, и паднаа влади на Хелмут Кол , Силвио Берлускони... Дора Бакојани е докажан германски партнер
Целото семејство Мицотакис, вклучително и Дора Бакојани и Киријакос Мицотакис, своето образование го стекнале токму во Германија, па затоа и не изненадуваат врските со германски Сименс и обидот да и се помогне на компанијата да го прошири својот бизнис во Грција!:baeh:
Извор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom