Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Moите деца се редовно вакцинирани со вакцини кои веќе педесетина години се користат. И на секој родител препорачувам да си го вакцинира децата. Но, секој мој близок што ме праша дали да се вакцинира против Ковид, му кажав дека ке се вакцинира со нешто кои не е тестирано на подолг рок дали има последици врз здравјето, затоа што веднаш штом ја смислија вакцината, почна да се дава на луѓето, и дека јас нема да ја примам. Она што ми пречеше е фактот што МОРАШЕ да ја примиш, ако сакаш да патуваш, работиш етц. Не, не морам.

Нормално, имаше ретарди кои прво нешто што изустија беше, ете го, антиваксер. Значи, класична дебилана. Ги чувам вакциналните картони на децата во телефон, и им покажуваш, и ќутат.

Која беше поентата со вакцините, не знам. Дали беа преисплашени од самата болест, па толку агресивно наметнуваа вакцинирање, веројатно ке дознаме некогаш. Ама она што ми пречеше и правеше сомнеж е дека нешто за кое што свесно знаеа дека не е тестирано што прави на човечкото тело за 6 месеци, 12 месеци, 2 години, се рекламираше како сосема без последици. Комбинирано со присилувањето дека мора да се прими, само креираше одбивност.

Во поблиското семејство, поголемиот дел од постарите се вакцинираа. Моментално, 3-ца од нив примаат хемотерапија, и се борат со некаков тип на канцер. Не знам дали е поврзано со вакцините, само знам дека многу луѓе над 45 години мака мачат со малигни заболувања, а се вакцинираа.

Можеби и со најдобра намера ги направија вакцините, но ми делува дека не се безопасни, како што се тврдеше.
Погледни го видеово во кое поранешен вработен како доставувач на роба во Фајзер сведочи какви скриени информации дознал од вработени во нивната лабораторија во Чикаго:https://www.youtube.com/watch?v=1N1kWe1-vMA&t=1544s

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom