Конвертити

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Neznam dali postoi vakva tema. No,posto se pisuva za konvertiti vo tema "naucni dokazi vo Kur'anot" mislam deka ne postoi,pa eve,neka ima i edna vakva tema.

Da pisuvam poedinecno za sekoj,malku e forumov. Ke gi odberam klipovite koi zboruvaat za celokupni brojki.

Germanskata televizija RTL izjavuva deka vo germanija godisno Konvertiraat vo Islam 4000 germanci,patem,intervju so eden germanski doktor po biologija,mi se cini:

NBC kazuva deka vo Amerika 20.000 luge godisno konvertiraat vo Islam:
Taljanski Minister,Konvertit:

Pazete,ne vi zboruvam za seljaci i za huligani.

Hrvatska:

Za sega neka bidat tie...

--- надополнето ---

Temava ja otvoriv samo za da ne se mesaat i da ne se izleguva nadvor od drugite temi.

Сите да ги конвертира било која религија, ЕДЕН да остане, ќе биде подобар и духовно посилен од сите тие конвертирани заедно!
Бесцелна е бројноста(мнозинството е управувано од малцинство), бесцелно е дали тој некој е доктор или фармер(духовното нема ништо со материјалното нели)!
Бесцелно е силење Алах vs еврејскиот бог, Мухамед VS Исус...
Бесцелно е и чуството на навреденост што еден верник ја чуствува ако некој му зборува против неговиот бог!

Сето тоа е материјално и бесцелно!

Naj malku stanuva zbor za natprevar. Tamu vo tema kade sto ne mu e mesto nekoj napisa kako nekoj konvertiral od islam vo hristijanstvo. Ima i takvi slucaevi. Se raboti za toa,kolku luge i kako gi gledaat i kako gi procenuvaat religiite.
Nikogas Musliman ne raspraval okolu prasanjeto koj Bog e posilen. Za nas Bog e EDEN. Go prifakale ili ne Ateistite,Allah e i nivni Bog i nie ne gledame drug bog za nikogo. Nitu nekogas se raspraval Musliman okolu Tema koj bil podobar Isus ili Muhammed.
Vo Bozjite pratenici nie gledame,kako poveke sveki zapaleni vo edna prostorija. Nemozes da znaes koe svetlo od koja sveka izleguva.Za nas se edno... nie mozevme isto i karikaturi da napravime i za Isus,megjutoa,toa e uvreda za nas,isto kako karikaturite za Muhammed a.s.
Ako od poveke jabolka go izvadis sokot i go zamesas,dobivas eden sok,mozes li da znaes koj vkus od koe jabolko doagja. Taka gi gledame Bozjite pratenici,SITE i Mojsie i Avram i Davud i Solomon.......

Stanuva zbor deka lugeto ja svakaat vistinata a voedno se ispolnuva i ona sto e veteno. Nie ne veruvame deka Islamot bese slab koga socinuvase pomalku vernici. Potpolno se soglasuvam koga velite deka kvalitetot se bara a ne kvantitetot. Vi go napisav primerot so Halifata i Kralot (mislam deka bese) koga sakal da prifati Islam samo zaradi toa sto se zameril so togasniot papa i za inat. So takvi vernici Islamot se srami.... Islamot bara da go spoznaes i so srce da go prifatis.

Poglednete gi pricinite na onie koi prifatile Islam od Hristijanstvo i Obratno,na osnova nivnite pricini ke ja doznaete vistinata.

Те молам, ова е само натпревар и ловење на луѓе!
Вистината молчи и оној што ја бара ја наоѓа, а не се труби за неа насекаде...
Вистина што постојано вели Јас сум Вистина Јас сум Вистина е Вистинска Лага!

Христијанството и исламот се бесцелни веќе, има бесконечно многу духовни патишта, кому му треба ислам или христијанство? Зарем не може и двете? Зарем не може Јога и Ислам? Зарем не може Ислам и Кабала и Христијанство?

Знам што ќе ми кажиш ти...
Причината за некој да следи одреден духовен пат нема никаква врска со причините и потребата некој друг да го следи истиот!
Ова е само просто броење на глави во една религија сватена во најлоша можна форма! Институција!

Те молам, ова е само натпревар и ловење на луѓе!
Вистината молчи и оној што ја бара ја наоѓа, а не се труби за неа насекаде...
Вистина што постојано вели Јас сум Вистина Јас сум Вистина е Вистинска Лага!
Pa sekoj od pogore navedenite sam si ja odbra ! Ajde,mozam jas tebe da te nateram ? Ne ! No koga ke ja spoznaes i ti,ako ja spoznaes,ke ja prifatis.

--- надополнето ---

Vo Islamot Joga e Namazot. Kabalata e Sufizmot. Islamskoto pravo e Fikhot.

--- надополнето ---

Jas ne sum go prifatil Islamot dodeka ne sum go spoznal. Vidov deka vo islamot ima se i na naj sovrsen nacin seto toa go objasnuva.

Немаме потреба да слушаме како 4000 преминале ваму или таму!
Што имаме ние со тоа?
Ништо...
Оди кажи му на ортодоксен муслиман за суфизам... Ќе видиме што ќе ти одговори.
Знаеме од каде се прима суфизмот учења и пракси!
Ако си запознаен со Истокот, ќе знаеш...
Не можеш никој да натераш, затоа и нема потреба од вакви теми и мерење П*ниси религија vs религија....

П.С. Јога е Јога Кабала е Кабала... ако ги има во исламот, значи исламот црпи знаења и пракси многу постари од самиот ислам, што јас би кажал дека е точно тоа! Но ти, малку паѓаш во вода со твојот став дека исламот е Вистина!

Кога веќе станува збор за конвертити, еве ти конвертити:

dsc0001297774761.jpg

Кому му е грижа за некого во што верува, кога и да ти каже верува МОЖИ и да те излажи, се е во неговата глава, а то не можиш да го видиш или забележиш. Нели?

--- надополнето ---

Секаде кај што станува збор за поголем квантитет него квалитет, станува збор за завера.

Pa ete,primer,na Germanskata Televizija griza im e pa izjavuvaat,pravat reportazi,anketi itn... se interesiraat. Isto i americkata NBC,pa i Italijanskata RAI... gi interesira,zosto,kako,sto,zosto go napustile hristijanstvoto,sto videle vo Islamot....
Bez razlika sto e,ona sto covek go znae treba da go kazi a od ostanatite e koj kolku ke poveruva i ke go primeni.Znaci,bez razlika za sto stanuva zbor. Ako ti otkries nekoj lek (na primer),grev e da ne go kazes i na drugite. Koj ne ti veruva,sam ke ja trpi bolesta.
So sila covek moze da ti zeme nemoze da ti dade,pogotovo vera.

Постои ваква тема колку што знам.
Сепак не е на одмет:
http://en.wikipedia.org/wiki/Claims_to_be_the_fastest-growing_religion

Според бројот на конвертити, убедливо води христијанството, и тоа негде 3 пати повеќе од исламот.

Но тоа не е битно, религиите полека, но сигурно губат на светската сцена.

темава клуч ..
нема да ве оставам да се натпреварувате кој колку конвертирал бла бла ...
пропаганда тука не ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom