Контакт центри и грижа за корисници!

• Креатор на темата Креатор на темата Galadriel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јуни 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Se javil li nekoj od vas nekogash vo bilo koj kontakt centar na mobilnite operatori vo zemjava??? Ili mozhebi vo grizha za korisnici na On Net, Mt Net?
Vi spushtile li slusalka tetkite so milozvuchni glasovi? Se sluchilo li nekoj da se povrze so operator vo On Net?
bash me interesira.. :)

Dragi- Draga Galadriel

Sekako deka sme se javile vo kontakt centrite, i moram uste vednas da ti kazam deka najcesto se jauvam vo kontakt centarto na Vip, kako i na MT NET. Se razbira zatoa sto imam potreba, korisknik sum na dveve opcii:) Iskreno, koga bev korisknik na T-mobile, ne pretpocitav da se javuvam vo nivnata griza za korisnici, zatoa sto imav cuvstvo nekoj od tamu edvaj ceka da mi spusti i da prodolzi da chatuva ili praj muabet what so ever ....Ama zatoa, so merak vrtam vo Vip, zatoa sto prvo se mnogu kulturni i topli koga ke te pozdravat, a posle zatoa sto ti davaat odgvor na tvoeto prasanje....na site mozni nacini, te slusaat dali razbiras sto ti se zboruva i dali mozes da se snajdes vo toj odgovor. Nemalo javuvanje a da ne mi zavrsat rabota i nekogas ne sum imala cuvstvo deka sum im dosadna iako znam da bidam...e toa e griza za korisnici !!!!

Секогаш и секаде сум успевал да добијам. Поготово во Он.нет, за помалку од 15 секунди. Иако минатата година не беа сјајни, оваа се можеби најдобрите во Македонија. Во Мт.нет исто така. Со тетки имам разговарано само на информации, каде што исто така биле љубезни како и во Он.нет и Мт.нет. Во контакт центрите на мобилните оператори сеуште се немам јавено.

Со ниеден контакт центар до сега не сум имал проблеми, освен со оној на Стопанска банка.
Незнам кој кур им е секогаш во сабота за време за одмарање (6 попладне) да вртат?

да да, он нет се оваа година подобри од минатите години...
само треба малку да имаш живци, и се ќе биде во ред :)
Во секој случај, никогаш повторно нема да свртам на контакт центарот на т мобиле.. зошто искуствата се еднакви на кошмар.
а, мислам дека само во контакт центарот на Вип повикот е бесплатен а?
браво за потегот.. така навистина можеш да се јавиш да прашаш што те интересира.
озбилно размислувам да го сменам операторот

Javete se na 0771234 i ke vidite sto e griza za korisnici,lugeto se CAREVI!!!

абе само јас имам впечаток дека се регистрираат многу вработени во вип во последно време по форумов?:uvo:

ti da ne si vraboten vo nekoj od konkurentite na Vip,pa zatoa taka razmisluvas.Javi se da vidis pa posle kazi mislenje

да се зачленам на форум со намера да го кажам ова...
Javete se na 0771234 i ke vidite sto e griza za korisnici,lugeto se CAREVI!!!
незнам на шо друго личит...
и, да... не работам во некој од конкурентите... и плус чудно е 18-годишен да работи во таква компанија...или не?

да да, он нет се оваа година подобри од минатите години...
само треба малку да имаш живци, и се ќе биде во ред :)
Во секој случај, никогаш повторно нема да свртам на контакт центарот на т мобиле.. зошто искуствата се еднакви на кошмар.
а, мислам дека само во контакт центарот на Вип повикот е бесплатен а?

Секогаш и секаде сум успевал да добијам. Поготово во Он.нет, за помалку од 15 секунди. Иако минатата година не беа сјајни, оваа се можеби најдобрите во Македонија.

И јас имав лошо искуство со ОН.НЕТ се до оној момент кога тие call центар услуги им ги работеше “специјализарана“ компанија од таа област. Тогаш беа смешни и невидено катастрофално лоши.

Во овој момент се добри, но далеку од најдобри. Не можам јас да се јавам и да ми речат вие сте 131 кој чека на ред :pos2: смешно! Тоа си е проблем кој мораат да го решат.

Он.нет во суштина имаат проблем со разбирање на зборот „корисник„, не само во нивниот кориснички центар туку глобално на сите нивоа во нивната компанија.Смешно за една компанија која има за цел да биде сериозна фирма, да руши монополи и нормално да привлекува нови корисници.

Со ниеден контакт центар до сега не сум имал проблеми, освен со оној на Стопанска банка.
Незнам кој кур им е секогаш во сабота за време за одмарање (6 попладне) да вртат?

И кај нив станува збор за ангажирана компанија, но малку попрофесионална од онаа на ОН.НЕТ, и знаеш како е кога не работиш во фирмата туку вршиш услуги за друга фирма.
Башка работно време им е од 8-20 од понеделник со сабота.

Со мобилните оператори искуството ми е следното:

• Т-мобиле: Супер искуство, максимално фини и културни и добро обучени за на најдобар можен начин да ја добиеш информацијата.
  • Космофон: невидена катастрофа, невидено прости, необразувани, незаинтересирани и дрски-исто како да имаат ангажирано агенција и покрај тоа што не е така.
  • ВИП: културни, фини.

абе само јас имам впечаток дека се регистрираат многу вработени во вип во последно време по форумов?:uvo:
и јас одеднаш помислив така:) многу фалбаџии на вип има во последно време, а баш чудно, ниеден човек што го знам не е на вип, а одеднаш `ги има` многу:)

Се имам јавувано да прашам во T-Mobile, Он.Нет и Македонски Телекомуникации и фини беа. Додуша, Он.Нет лани есента, кога го ставив Интернетот, беа константно недостапни па затоа им се јавив во 23:30 навечер :pos:

Ха, јавете се во Неотел во грижа за корисници ако сте нивни корисници и ако снема интернет. Се кладам со кој сака дека ќе ви речат рестартирајте го рутерот. Милион пати ми го рекле ова, а никад не се решил проблемот.

Ништо страшно, првите два поста си се испофалија дека работат во ВИП, и се рекламираат :)

Ха, јавете се во Неотел во грижа за корисници ако сте нивни корисници и ако снема интернет. Се кладам со кој сака дека ќе ви речат рестартирајте го рутерот. Милион пати ми го рекле ова, а никад не се решил проблемот.
Можеби затоа што рутерот ти е проблематичен? :toe:

Леле ОН-НЕТ, Космофон катастрофа се !! Операторите немаат врска за ништо. А Т-мобајл секогаш биле љубезни кон мене, професионални се разбира. Немам ништо против он-нет или Космофон или не знам Т-хоум или што уште не. На т-мобајл сум од сам почеток 1996 година и никогаш не сум имал проблем со нив, секогаш биле фер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom