- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 67
- Поени од реакции
- 11
Вие сте тука само за ширење пропаганда и ништо друго. Кутриот ти, не си свесен во каква заблуда живееш. Јас имам време да прочитам нешто, да поработам нешто, да излезам и пак имам време да ти реплицирам на твоите постови. А знаеш зошто? Пошто сте премногу лесни за дебанкирање.
Бисмилахх
Human до кога бе вака, си размислувал ли некоја ден, или ноќ зошто сум створен тука, дали некога си размисли дека , еден ден и тебе смрта че те земаа?
Што ќе кажуваш тогаш пре Бог кој го негираш и неверува и кој го пцуееш, зарем мислиш, ли залудно си створен и си испратен на овој свет, туку така површински, зарем немаш никаквов страв од Бога, со каков образ че излезеш пред Створетилет твој... Доколку не се покаеш сигурно ќе те однесе до таму што цел живот че се
каешш а овиее зборови ти препорачувм добро да ги запамтиш моитве зборови.....
Зарем има поголема пропаганда од твојата која ја шириш, тука и во вашата заблуда.... Неверувајчи во ништо друго само во медиумите и интернет сајтвовите , кои можат да измислат стотина лагии,,
Не ти мислам лошо, но жал но такво размислување и неупотребување на умот и разумот кој Бог ни го подарил,....
Зарем има поголем доказ, од самиот човек, и оваа прекрасна природа, во изгревањето на сонцето, во месечината , во
совршениот ред кој го поседува природата, во пролет оживува , со зеленило со цветовии, со растенија, а во зима таквиот ред се менува, и самата климм, а на некои места е обратно, а некои пак 3 месеци ноќ 3 ден....,
доказ за постоењето на Бог е и променливото време и самио дожд со чија помош и вода растат , цветови, растенија, овошје се со цела да му служат на човекот... погледни ги сите овие благодете кои ни ги дава Бог
и кој не хрании. сите овиее работи не оверуваат во моќта и во постоењето на Бог ,а за овие работи да се направат , потребна е Моќ,
мудрост , знаење, а доколку не постоело бог тогаш, земи ги тии сиите овиее работи и управувај со нив, нека сите овиее работи се работата по твоја желба и удлука... а со ова се согласуваат голем, број научниции...
П.С и на крај гледам, дек се што пишувам зборуваш, е пропаганда, не сум знаеш да сум пишува ни збор, не сум знаел да рзмислувам,
тогаш бујрум те покануван во палталк соба или, преку скајп на дебата во живо повикај неки пријатели од а и јас че повика че дискутираме само јас и ти, избериси која тема сакаш, Ако ме победиш, че ти признам, пред сите тука...
Ти со твоето верување кое го користиш од wikipedia кои има тука триста лаги , јас со помош на Аллаховиот говор на
Куранот и со помош на Аллах џ.ш верувајми дека че те победам, како и тука ти ги пробуив мислењата, кои се сега избришани кои не ви пасираат на вас..
Бујрум избери ден време , избери тема која сакаш и те поканувам на дебата во живо...