Комерцијала, "фејкери" и слично

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да ти кажам ги има многу, али ќе наведам некои

Arsis - Melodic Technical Death Metal Од Америка
Beneath The Massacre - Technical Brutal Death/Groove Од Канада
Aeon - Black Metal Од Полска
Aborted - Death Metal Од Белгија
Catafalc - Brutal Death Metal Од Естонија
Decrepit Birth - Technical Brutal Death Metal Од Америка
Bokrug - Grind Death Од Аргентина
Bonded By Blood - Thrash Metal Од Калифорнија
Head On Collision - Thrash Metal Од Америка
and again
Ако ги знаеш не се андерграунд:)

Можда јас ги знам, ами други освен мене дали ги знаат?
Идејата е дека ако имаат еден човек публика веќе не се андерграунд.
Ѕирни низ темава не си прв што ги расправал овие работи.:)

dobro eve vaka, spored mene underground se onie grupi koi se trudat so svojata muzika i textovi da ukazat na losoto vo svetot i istoto go osuduvaat preku svojata muzika, a komercijala e ona sto go podrzuva zloto vo svetot.

dobro eve vaka, spored mene underground se onie grupi koi se trudat so svojata muzika i textovi da ukazat na losoto vo svetot i istoto go osuduvaat preku svojata muzika, a komercijala e ona sto go podrzuva zloto vo svetot.
Прво доброто и злото се краjно релативни категории.
Второ, нирвана укажуваше на лошото па пак се сметаат за комерцијала....get it?!

Комерцијалата е за никаде, а андергроундот според мене е 1000 пати повредно

taka e, undergroundot e prava muzika!

А што ако тие андерграунд изведувачи од толку шо се добри и квалитетни почне да ги слуша поширката маса? Ете се шири од човек на човек "абе слуши ги овие колку се добри"...и на некое време тие и се познати на јавноста, значи се искомерцијализираат...и тогаш наеднаш тие се за никаде? Не вредат веќе?
Ете некој ја спомна Трафик од Тиесто. Значи песната стана комерцијала од шо беше добра, квалитетна, и тој некогаш бил андерграунд....Според мене лошото е што тие некои изведувачи кои станале комоерцијала на база на квалитет подпаѓаат под влијание на таа комерцијала и се трудат да ја задржат...е тука веќе почнува да се создава неквалитет, нешто што го бараат сите
Нешто ако е андерграунд и е стварно добро, многу веројатно е да стане комерцијала

burn84 , според тебе јас сум андерграунд ? Пеам под туш - никој не ме знае,мислам дека ги исполнив сите услови ?

А што ако тие андерграунд изведувачи од толку шо се добри и квалитетни почне да ги слуша поширката маса? Ете се шири од човек на човек "абе слуши ги овие колку се добри"...и на некое време тие и се познати на јавноста, значи се искомерцијализираат...и тогаш наеднаш тие се за никаде? Не вредат веќе?
Ете некој ја спомна Трафик од Тиесто. Значи песната стана комерцијала од шо беше добра, квалитетна, и тој некогаш бил андерграунд....Според мене лошото е што тие некои изведувачи кои станале комоерцијала на база на квалитет подпаѓаат под влијание на таа комерцијала и се трудат да ја задржат...е тука веќе почнува да се создава неквалитет, нешто што го бараат сите
Нешто ако е андерграунд и е стварно добро, многу веројатно е да стане комерцијала
За ова па да не почнувам, сите мислат дека ако е андерграунд автоматски дека е добро.
Од 100 такозвани андерграунд бенда 5 добри ако се извадат тогаш бербата била одлична.

burn84 , според тебе јас сум андерграунд ? Пеам под туш - никој не ме знае,мислам дека ги исполнив сите услови ?
Да...а ја ти ако формираме бенд и свириме во гараже и никој не не знае сме комерцијала...затоа што комшијата што ќе ни лупа да прекинеме да слуашаме веќе не знае и ни е фан..ама хејтер :pos:

Абе искрено , Комецријцала , Андерграунд ... Ако е квалитетна музиката боли ме курац каква е , па богами и Гоце Арнаудов ако ја прави , ако ми се допаѓа музички и лирикално пак ќе ја почитувам !

Да де, прочитај ја реченицата пак.
Ако нешто е андерграунд И е ставрно добро....
Никаде не кажав дека се што е андерграунд мора да е добро:smir:

Да де, прочитај ја реченицата пак.
Ако нешто е андерграунд И е ставрно добро....
Никаде не кажав дека се што е андерграунд мора да е добро:smir:
Не зборев во негативна конотација за твојот пост, туку само се надоврзав подржувајќи ти ја идејата, се си е ок.:)

А бе андерграунд не е стил на музика...алооооооо!!!

Стварно бе, никој неспомна. Баш напротив, имаше примери за комерцијала и андерграунд од повеќе стилови на музики

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom