Комедии

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување
Обожавам комедии ... Филмови ,серии, stand up се што е комедија гледам ... Комедија мислам дека е еден од најтешките жанрови да се напише ... Поштувам сечиј труд и нашиве комичари што искоција се океј ... Не ми се свиѓаат идиотски комедии како borat , american pie, jackass, повеќе сакам хумор кај што малце ке се замислиш и сам ќе си направиш филм во глава, интелигентен хумор , со сарказам и иронија ... Омилени Ало ало , how i met your mother, everybody loves Raymond , According to Jim, Yes Dear, Liar liar, Meet the fockers, 40 year old virgin и уште милион други ... Комичари омилени : Pablo Francisko, Jeff Dunham ...

Го гледав пред некој ден. Интересен е али не е нешто толку епик. Борат беше подобар.
Просек во споредба со Borat, а просечни филмови не спаѓаат во рангот добри.
Би бил многу добар да не забегува во тие класични амерички сцени(шаблони). Ама и вака има многу епик сцени

The Dictator ме разочара скроз. Не се споредува со Борат, па и со Бруно. Единствено малку ме насмеа вадијанската верзија на Everybody Hurts и толку, таму при крајот дури и нервоза ме фати, едвај чекав да заврши. А таман помислив дека после долго време ќе гледам добра комедија.

The Dictator ме разочара скроз. Не се споредува со Борат, па и со Бруно. Единствено малку ме насмеа вадијанската верзија на Everybody Hurts и толку, таму при крајот дури и нервоза ме фати, едвај чекав да заврши. А таман помислив дека после долго време ќе гледам добра комедија.

Мене преработката на Снуп Дог и олимпијадата што ја праел. Толку...

Еден предлог за комедија од мене од 2007 год. што може сте го пропуштиле, зашто не е исфорсиран, а е одлична комедија. ,,The heartbreak kid''

http://www.youtube.com/watch?v=dmz7nNb8Xw4

Воглавно, што се случува кога влегувате во брак со личност која не ја познавате доволно ?!... и поучно е истовремено за сите што кукаат како се осамени и се мажат/женат по секоја цена.

Paul (2011) -Помеѓу најинтересните комедии во последно време според мене...

21 Jump Street - не е лош ,онака интересен е.

Flypaper - Додуша интересно филмче :)

Tower Heist - Акција-комедија
Oсвен 3тата другиве ги имам гледано. Ќе ја гледам и 3тата :D Тower Heist ептен закон филм

The sitter
21 Jump street
The change Up
Just go with it....... и за крај најдобрата комедија што сум ја гледала у живот....

Little Fockers, Grown Ups, Easy A, The Spy Next Door, Love at First Hittcup,The Hangover, Next Day Air, The Proposal.

Единствени комедии кои ми оставија добар впечаток во овие 2-3 години.

The Intouchables

Француска драма / комедија која ме остави без зборови, и ме расположи максимално додека ја гледав.

- Мора да ја гледате :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom