Не сум пробал а не ни сакам да пробам...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
za da ne ti vleze prasina, musicka ili nesto drugo, ke ja pokries so gaza. pak ke moze da dise, i ke bide zastitena od prasinadavo odnos na vnimanieto kako milenice ti doaga.ajde caj da menjash pa da ja miesh i pa da ne propadnala da ja proveruvash pa da ne i velgla vo sadot mushicka prashina i tn,te okupira ko milenice
![]()
Комбухата е чудотворен напиток. Според мене не постои поздрав и полековит напиток на пазарот на здрави напитоци, суплементи. Единствена маана е тоа што е бесплатна - се прави во домашни услови ( купечката комбуха ги нема истите лековити својсвта). Сигурен сум дека би била многу повеќе ценета ако требаше да се плати висока цена како многу суплементи на пазарот кои немаат ниту приближна вредност како комбухата но луѓето, поради неинформираност трошат големи пари и така ги богатат фармацевтските компании.
Изобилува со ензими, витамини и минерали, но најголемата работа ја прават корисните бактерии и глукоронската киселина која го прочистува организмот од токсини. Тоа може да се види и од тоа што после испиен 1 литар комбуха, урината ужасно смрди - тоа се отровите кои организмот со помош на комбухата ги исфрла преку урината.
Не знам до кој степен е лековита зашто фалат испитувања и изјави на луѓе што ја пијат, мене ми е освежителна и затоа ја пијам инаку не сум осетил ништо конкретно лековито (што не значи дека не е). Ако имаш искуство сподели
Прв болд - нормално дека ги нема кога е пастеризирана, треба да се пие само свежа термички необработена.
Втор болд - тоа со урината можеби важи кај тие што се хранат неправилно, кај сите други нема промена во урината и плус литар е многу, се препорачуваат до две чаши на ден.
Продолжи да ја пиеш. Многу е лековита, извршени се многу испитувања (не јас лично, немам инстументи за тоа), како за составот така и за лековитоста. Прогуглај малку на нет ќе најдиш милион информации.
Прогуглав и ништо не најдов, ми требаат или медицински испитувања или testimonials од луѓе (како на амазон на пример). Се што најдов беа сајтови за здравје и исхрана ама тоа не ми значи баш многу.
Ако имаш конкретни веродостојни линкови, пиши ги.
Лани летото отварам фрижидер умрена по нешто ладно, глеам шише Газоза и без трепнување го натегам за да се освежам кога после неколку секунди приметив дека не е Газоза туку татко ми Комбухата ја чувал внатре. Не ми се допаѓа ни на вкус ни на мирис. Колку и да е здрава јас не би ја пиела
.
Малку да се насмееме (детенцето еднаш направило не редовно):