Колку знаете демократски политички да дебатирате?

• Креатор на темата Креатор на темата Winston
  • Време на започнување Време на започнување
Грешка, никој не те нарекол предавник доколку си рекол дека според тебе црно ни се пишува, твое право да бидеш песимист или реалист, како сакаш.

Меѓутоа доколку ТИ инсистираш на промена на име и федерализација, тогаш станува збор за предавство, и тука точно, нема толеранција, тепам.

Само пластична хирургија може да ти надокнади потоа, за претрпената деформација.

----------------------------------------------

Kako bilo koj na net moze da insistira na promena na ime ili bilo sto ???

Ne e ubavo zakani ne e demokratski a baska e smesno ...ali bidejki si tepac... tepas ...dali obekavas koga ke se smeni imeto ke gi istepas site od Vlada i Parlament ?

I ke se prasas li posle zasto cekavme 17 godini da go napravime toa i da trgneme napred ?

Na politicarite im odogovarase ovakov muten period za privatizacii , krazbi, aramilak bezakonie toa nemase da moze ako si vo EU ... al dobro da ne siram tema ...

temata e demokratsko toleriranje na tugi stavovi

Ne e ubavo zakani ne e demokratski a baska e smesno ...ali bidejki si tepac... tepas ...dali obekavas koga ke se smeni imeto ke gi istepas site od Vlada i Parlament ?

I ke se prasas li posle zasto cekavme 17 godini da go napravime toa i da trgneme napred ?

Na politicarite im odogovarase ovakov muten period za privatizacii , krazbi, aramilak bezakonie toa nemase da moze ako si vo EU ... al dobro da ne siram tema ...

Секој на било кој начин што поддржува предавство од било кој карактер е предавник.

Сум бил цел месец пред влада и сум бил со малкумината “тепачи“ кои будно ги чекале јунаците во Собрание да направат глупост.:toe:

И не ми беше целта да ти се заканам, туку во контекст на твојот претходен пост, дека ќе сме “тепале“ секој оној кој размислувал различно.
Значи ти го наметна тоа, не јас.

Ти објаснив што би те правело предавник, ама не извртувај теза дека некој не ти дозволува да искажеш мислење, бидејќи не се согласува со тебе, ти секако ќе напишеш што сакаш а за одржувањето на нивото и културата на форумот се задолжени администраторите и модераторите.

nikoj ne kaza deka demokratijata e toleriranje.....

hipoteticki tebe nesto ne ti se svigja , po normalna reakcija ti se sprotistavuvas na toa i kako rezultat na istoto odbiras nacin da mu se sprotistavish.

vi rekov ne mesajte demokratija so anarhija......koj ve laze deka vo demokratija moze da se zboruva i pravi sto ke ti tekne.

demokratijata podrazbira trasiranost od poveke faktori.....
- ustavno opstestvo so demokratski politicki sistem,
- ekonomski vnatresen sistem koj go potpomaga deklariraniot demokratski ustav,
- sekularnost,

civilizacisko nivo na etnosot i
subjektiven kodeks na poimanje i ponasanje...
moze i nesto drugo ama ne mi teknuva ))))))......

prekrsuvanje na gornite postavki snosi odgovornost i sankcii
prekrsuvanje ili ne ispolnuvanje na dolnite uslovi e moralen i socijalno-kultoroloski hendikep.

iznesuvanje mislenje so koe se narusuva ustaven poredok sto go zede za primer vo pogoren post e kaznivo..zosto??/procitaj pogore

Kako se narusuva ustaven poredok ako kazam deka treba da se smeni imeto ? Kakvi sankcii kakva odgovornost ???

Aj ne se praj pravnik koa vrska nemas , filozofija e edno pravo drugo , ekonomija treto , politika sosem cetvrto

Druga rabota ovoj muabet e hipoteticki mene mi e seedno za imeto al od opsta kultura aj nejkam da Vi brcam noz u rana ke prekutam moeto mislenje

Pak prasuvam sto AKO SE SMENI NAJNAKRAJ IMETO ...sto togas ????

Ke ima tepanje , samoutepanstva sto ke se desi ...ja vikam NISTO karvanot ke si vrvi i ke si igrame kako ke ni SVIRAT

ete tolku

Kako se narusuva ustaven poredok ako kazam deka treba da se smeni imeto ? Kakvi sankcii kakva odgovornost ???

Aj ne se praj pravnik koa vrska nemas , filozofija e edno pravo drugo , ekonomija treto , politika sosem cetvrto

Druga rabota ovoj muabet e hipoteticki mene mi e seedno za imeto al od opsta kultura aj nejkam da Vi brcam noz u rana ke prekutam moeto mislenje

Pak prasuvam sto AKO SE SMENI NAJNAKRAJ IMETO ...sto togas ????

Ke ima tepanje , samoutepanstva sto ke se desi ...ja vikam NISTO karvanot ke si vrvi i ke si igrame kako ke ni SVIRAT

ete tolku

ljolj be,,,koga vikam kaznivo mislam na forumov be ..c c c c c, ama ako prevzemes nesto konkretno moz i nadvor od nego neli )))

a sega za boldiranoto se dodeka e hipoteticki muabetov i prasanjevo za smena na ime kako takvo ...hipoteticki, kako mozes da ocekuvas da receme konkreten odgovor?

Pazi sea vamu:

Alexandar e Grk so tapija !

samo ovolku e dovolno da kazam i se ke plamne . Radi slepilo

niti sum rekol koj Alexandar moze e Papandreus Alexandar od Krit ... pak ke ima rafalna strelba .

Poentata e vo netolerantnosta i neznaenje na vodenje diskusija i dijalog toa mi e cela poenta na temata

Pazi sea vamu:

Alexandar e Grk so tapija !

samo ovolku e dovolno da kazam i se ke plamne . Radi slepilo

niti sum rekol koj Alexandar moze e Papandreus Alexandar od Krit ... pak ke ima rafalna strelba .

Poentata e vo netolerantnosta i neznaenje na vodenje diskusija i dijalog toa mi e cela poenta na temata

ako ne se postavis direkno ke plamne mozebi ama ne radi slepilo tuku poradi tvoja da recam ne difiniranost vo toa so sakas da go kazes

a baska toa propagiras za demokratsko diskutiranje so pocituvanje a na druga tema ``priznavanje na kosovo`` na let3 mu se obrakjas vaka

`` Da dade eden Bog pravoslaven za zet da go imash vnukot na komandant Shakiri i gol

po kuki da ti sheta poaren sozivot i bratstvo da ne vidis i ti i site generacii po tebe sto

ke iskocat.``

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom